Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Živite morda v Švici?

Živite morda v Švici?

Pozdravljeni,

V torek imam zadnji razgovor v Zurichu, glede na to, da so mi plačali letalsko karto so zelo resni. Do sedaj se nismo pogovorjali o plači oz. sem jim rekel, da bi se o tem pogovarjali drugič.

Sedaj me zanima, če mi lahko odgovori nekdo, ki pozna življenske stroške v Švici. Za menoj naj bi prišla kasneje tudi družina in sicer žena in 3 šoloobvezni otroci. Kolikšen naj bi bil še dovolj velik prihodek za neko normalno življenje? Prosim v bruto znesku in v CHF.

Že v naprej hvala.

Lara Gut je drzavljanka Svice 😛

Verjetno si se ze odlocil, ker je torek ze mimo, pa vseeno, mislim, da boste z manj kot 7000.- bruto tezko ziveli v Zürichu in okolici. Stanovanja od 2500.- naprej,samo zdravstveno zavarovanje za vseh pet okoli 900.- ,druga zavarovanja,davek na dohodek, hrana pijaca, kaksne pocitnice…veliko dajo, ampak tudi veliko poberejo nazaj…Veliko srece

Tukaj imaš forum v angleščini, kjer se sprašujejo podobno. Koliko je dovolj za življenje.
Povprečno zaslužijo 70.000 CHF na družino. Običajno moški delajo, ženskam pa se bolj splača biti doma, ker so vrtci dragi.

http://www.englishforum.ch/

kako si se odločil?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close