Živi kdo v ZDA?
Pravijo da ce si tak kot opisujes ti ni treba rinit nikamor za uspehom, uspeh pride k tebi.
Thanksgiving je druzinski praznik, obicajno se obisce sorodnike, zato je dobro narociti karte precej vnaprej, ker so leti dokaj polni in tudi na cestah zna biti gneca prvi in zadnji dan. Osebno bom z boljso polovico sel za par dni na izlet.
LP
AMC
ali imas mogoce kontakt od ostalih Slovencev v San Antoniu? Trenutno sem tu, in nevem kaj naj pocnem za thanksgiving, imas mogoce kaksen predlog, kaj se da poceti?
Hvala.
Kat10
Kaj bi clovek poceu….?? na tvojem mestu.Jaz imam en predlog katerega lahko ali pa tudi ne sprejmes.
Sposodi,si ce ga se nimas, CD od Davy Crocket filma(disney ali John Wayna),natakni si tisto rakunovo kucmo ki jo imas spravljeno v predalu in se predaj Davyijevim adventuram.
Lp Brit
Nisem v rednem kontaktu, poznam se dva ki sta v SA. Kaj poceti je odvisno od tega kaj ti je pomembno. San Antonio ima nekaj zgodvine – Alamo, Buckhorn saloon v centru, Missions so tudi vredni ogleda. Ce malo pobrskas, je kar nekaj gledalisc, klubov ipd. Riverwalk je vedno ziv. Spursi so tudi vredni ogleda, ne vem tocnega razporeda tekem. Nekaj restavracij z zivo glasbo – The Cove, Floors Store v Helotes-u ipd.
Takole na hitro.
LP
Najlepsa hvala AMC
Torej sovražiš muslimane?
Če je tko si zame ena navadna svinja.
s-v-i-n-j-a
Benz
Vem da ne bos dojel tega toda probaj, kdo je boljsi, ta ki sovrazi nekoga ali pa ta ki sovrazi nekoga ker ta sovrazi nekoga.
Palo Alto CA, zanimiva izkusnja. Imam pa to srečo, da sem večinoma na poti med USA in EU
Vidim, da imaš veliko negativnega za povedat čez USA…. kot povsod tudi tam ni vse rožnato, to je res!
Kar se pa UK-ja tiče, lepo te prosim no; Britanija je imela Kolonije, sedaj ima vso to sodrgo pri sebi, povsod črnci, arabci – živa groza…. Angležinje(!?!) še eno takšno poglavje – grših žensk (iz naše rase) na svetu ne najdeš – ne razumem od kod vam pogum za razplod, resnično ne!
Spet dežuje? Ne še vedno, kot zadnjih 300 dni v kosu….
To je to! Pa da ne bo kdo mislil, sem živel tam leto dni, zaradi denarja, ki pa ni bil slab, to pa priznam 🙂
Ti si posvetil poglavje zame Brita eto moj odgovor:
Anglija je zame nalbolj pravicna drzava na svetu. Njena vojaska moc je tudi ena najmocnejsih, in skupaj z USA jim ni primera. Oni branijo demokracijo sveta in kaj ces boljsega. Ameriski sistem je nagnjen proti kapitalizmu angleski proti social demokratizmu.V UK nihce ne umre na cesti in nikomer ni treba ziveti na cesti.Anglezi so tolerantni ljudje v visku kulture.Jaz sem se porocil z anglezinjo naljepso zensko na svetu in sva se ljubila do njene smrti: until death us do par, kot sva se zaklela pred oltarjemt.Moje zivljenje v angliji je bilo kot sanje. Anglija je dezela kjer ves kje stojis, dezela kjer si siguren da jutri bo en lep dan, lepa bodocnost, Anglija bo to dosegla ce ne zlepa pa zgrda. In jaz to podpiram.Rule Britania.Ko sem prejel anglesko drzavljansvo sem to zanikal, tada danes bi dal svoje zivljenje za njo Ali ti lahko to reces za jugoslavijo? ali Slovenijo?.
Lp Brit
No to o zenskah ima predhodnik prav (mogoce je bila tvoja izjema). Skoraj vse Anglezinje so krule in so degenerirane…spakulje Angleske grdavse.
Meni se ne da vec. Vdam se, ne morem vec, nimam vec moci.
Pozdravljen AMC!
Na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem študentka prvega letnika geografije in imam pri predmetu Severna Amerika nalogo poiskati Slovenca, ki živi v ZDA, z njim navezati stik in mu zastaviti nekaj vprašanj. Če bi bili pripravljeni sodelovati, se lahko dogovoriva tudi preko maila.
Lep pozdrav
[/quote]
Pozdravljen AMC!
Na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem študentka prvega letnika geografije in imam pri predmetu Severna Amerika nalogo poiskati Slovenca, ki živi v ZDA, z njim navezati stik in mu zastaviti nekaj vprašanj. Če bi bili pripravljeni sodelovati, se lahko dogovoriva tudi preko maila.
Lep pozdrav
A Slovenci v Kanadi ne pridemo v poštev?
Kanadcani vejo vec o geografiji kot Americani.
Forum je zaprt za komentiranje.