Živi kdo v ZDA?
Ampak, če takole berem komentarje se mi zdi, da tisti ki dejansko živijo v ZDA, ZDA ne kritizirajo toliko kot tisti, ki tam sploh še niso živeli…kar je samo po sebi precej zgovorno.
Katera zvezna država je stroškovno najbolj ugodna (poceni hrana, hiše) in ima kaj gora (da je približno podobna Sloveniji ali severni Evropi)?
LP in hvala vnaprej!
Janko
Janko
Meni se pa zdi popolnoma normalno, da nihce nerad pljuva v svojo lastno juho, takorekoc. Namrec ko si enkrat toliko reskiral za novo zivljenje nekje dalec od doma se skoraj moras sprijaznit in sprejet kar pac pride, dobro ali slabo, se strinjas?Govorim iz izkusenj..
Lp brit
Brit, kaj se sam s sabo pogovarjas?
Se vsaj pogovarjam z inteligentnim clovekom
Vsaka drzava ima svoje posebnosti, dobre in slabe strani. V ZDA srednji in visji razred zivi dokaj lagodno (to je zelo odvsno kje zivis), medtem ko ce si reven je zivljenje verjetno tezje kot v evropi. Cene so razlicne, pravilo je podobno kot v evropi, velika mesta so draga, posebej centri, podezelje je poceni, so deli mest ki so poceni in deli ki so dragi. Poglej http://www.bestplaces.net kje bi ti bilo vsec. Ce prides v zda bos najprej sel tja, kjer bos dobil sluzbo. Sele ko bos imel stalno dovoljenje za bivanje bos lahko res izbiral.
LP
Vsaka drzava ima svoje posebnosti, dobre in slabe strani. V ZDA srednji in visji razred zivi dokaj lagodno (to je zelo odvsno kje zivis), medtem ko ce si reven je zivljenje verjetno tezje kot v evropi. Cene so razlicne, pravilo je podobno kot v evropi, velika mesta so draga, posebej centri, podezelje je poceni, so deli mest ki so poceni in deli ki so dragi. Poglej http://www.bestplaces.net kje bi ti bilo vsec. Ce prides v zda bos najprej sel tja, kjer bos dobil sluzbo. Sele ko bos imel stalno dovoljenje za bivanje bos lahko res izbiral.
LP[/quote]
Dragi Bralci pozor
AMC in Janko sta ista oseba, oba sta tepca, AMC sigurno sedi v sloveniji prej se je klical Slovenec Sem ni prevec brihten mladoletnik, kar je razvidno iz njegovih otroskih izjav.
Lp Brit
AMC
Sem bral na drugi strani da si prisel v USA po 40 letih starosti smatram da si sedaj ze v pokoju Me zanima kako zagovarjas kontradikcijo svojih izjav,kjer trdis da v USA visji in srednji razred zivi kar ugodno , povej mi kje na svetu ni tako, da visoka klasa ne zivi kar ugodno, in ce oni ne nam povej kdo? Take trapaste izjave se nisem slisal v vsem mojem zivljenju. Ma to ni normalno?
Ti svetujem da se umaknes iz foruma in si prihranis sramoto.
Lep pozdrav!
Mene pa zanima, če bi bil kdo od vas pripravljen poslati en paket v Slovenijo.
Na neki spletni strani bi naročil 3 moške pasove ampak pošiljajo samo v ameriko.
Tako da bi mu plačal za poštnino do slovenije in seveda še za vaš čas.
Pasove rabim za poroko in jih v sloveniji in ostalih sosednjih državah ne dobim oz. so cene veliko veliko dražje.
Če bi bil kdo pripravljen in bil tako prijazen, bi mu bil zelo zelo hvaležen.
kontaktirate me lahko na [email protected]
se opravičuem, ker to ni ravno tema o kateri naj bi se pogovarjali.
Pozdravljeni!
Februarja smo v Sloveniji začeli tržiti nekaj produktov vsakdanje potrošnje, ki so namenjeni resnično veliki množici. Povpraševanje je ogromno, zato smo se odločili zadevo razširiti tudi globalno, preko interneta.
Zanima me, če bi bil kdo pripravljen sodelovati? Predvsem pomagati vzpostaviti kakšne konkretne kontakte recimo v ZDA?
Najlepša hvala,
Urbann
oj a si še v Texasu?, se nam lahko oglasiš na skyp?
Ne vem komu je to namenjeno, ampak da, se vedno sem v Texasu.
LP
ojla, res je tako na prbližn vprašanje.namenjeno je prav AMC.sem bla kar zelo presenečena da najdem slovenca, ki živi v San Antoniu.moj otrok odhaja na študij na UTSA v San Antonio.dobrodošle bi nam bile vsakršne informacije, izkušnje, opozorila,…glede poti do tja ,navad, življenja tam,morda je tudi slovenska skupnost ali kakšno drugačno druženje slovencev??in še nas zanima.hvala za odgovor.mateja
San Antonio je precej razpotegnjeno mesto, ni prav metropola, navkljub 1,5 milijona prebivalcev. UTSA glavni campus je na severu mesta. Naselja so ograjena, v glavnem so hise, nekaj je tudi vectanovanjskih his, obicajno ne vec kot dva nadstropja. Avto je obvezen, mestni promet ni kaj prida. Promet je v glavnem tekoc, cez mesto pelje nekaj avtocest, tako da si lahko iz enega konca mesta na drugi v manj kot eni uri. Hrana, bencin in na splosno zivljenje je dokaj poceni. Kar se kriminala tice je dokaj ok, glavni problem so vlomi v avtomobile in hise. Vse kar je juzno od I-90 je bolj mehisko, nekaj predelov na jugovzhodu in jugozahodu je bolje ne obiskovati pes ponoci. Severni del je varen tudi ponoci. Center je zelo turisticen, osebno grem najraje tja ko je manj ljudi. San Antonio nima letov v Evropo, tako da je treba presedati, osebno sem v glavnem cez Houston letel, ker imam raje en dolg polet in en kratek. Lufthansa/United leti iz Houstona v Frankfurt in Munich, Air France ima preko Delte povezavo med Parizom in Atlanto, to je tudi varianta. Vem se za dva slovenca tukaj v mestu, ampak se se nismo srecali, eden zivi blizje centra, za drugega pa ne vem kje tocno zivi. Toliko zaenkrat, upam da sem pomagal.
LP
amc
hvala za informacije.potrdili smo let iz Brnika preko Frankfurta in Mineapolisa do San Antonia, je njbolj ugodno kar smo lahko našli.na ambasdi pravijo da je tam kar več slovencev.upam da še koga najdemo.lp
Slovenian’s in USA
Slovenci v Ameriki
Zivljene v Ameriki je zelo lagodno, saj je minimalna urna postavka $8 na uro. Vedeti je treba, da smo Slovenci zelo bolj preracunljiv narod, kot pa amerikanci sami, tako da je Slovencu dosti lazje denar sluziti in ga presparati.
Slovence ki jaz poznam v Ameriki zivijo v glavnem lagodno zivljenje, res pa je da vsi trdo delamo, verjetno kar bolj kot pa bi delali doma v Sloveniji.
Mi zivimo ze 10 let v Los Angeles-u, mi smo ekipa Slovencev ki se je preselila v Ameriko v zadnjih par desetletji.
Vec o nas lahko najdete:
http://www.facebook.com/groups/5987283927/
http://www.facebook.com/SNPJHeritageCenter
http://www.facebook.com/pages/Slovenian-American-Times/242578770433
AMC, zdravo!
Zanima me, kaj ponavadi pocnete za thanksgiving, ker kakor opazam so vsi precej mahnjeni na ta praznik. 😀
Hi Samo L
Je zanimljivo kaj pravis Samo o lagodnem zivljenju v USA. Kaj pa tisti ki prejemajo minimalno placo od 8 dolarjev na uro, Namrec uradno je malo manj kot 8 isto kot v GB je malo manj kot £7 funtov. In nisem vedel do danes da imamo v angliji visjo minimalno placo kot v vsemogocni Ameriki.Pa ce vzamemo povprecno £7 in 8 USD Namrec 7 funtov je 7 x 1.60 = 11.2 USD. Skoraj ne morem verjeti, kje so tiste ameriske sanje, fantje ne pretiravat lepo vas prosim.Vse je relativno kot sem ze 100x rekel.Razlika je le da ponekod je malo vec moznosti odvisno od velikosti drzave, to je vse.
Lp Brit
Minimum wage v ZDA se zelo razlikuje med zveznimi drzavami in je od $5.15 (Wyoming recimo) do $9.04 (Washington). Seveda so tudi razlike v zivljenjskih stroskih velike. Tam, kjer je MW $6, stane recimo galona bencina manj, kot tam, kjer je MW $8.50.
Brit, koliko je britanska minimum wage v dolarjih ali obratno, je zelo nerelevantno. Ce jaz zapravim $100 v ZDA, ne preracunam, koliko sem zapravila v funtih ali evrih ali kaksni drugi valuti. Ker sluzim v dolarjih in tudi v dolarjih zapravljam, ne pa v funtih. Ko ti zapravis £100 v GB, si ne reces, da si zapravil $160, ker si zasluzil v £ in nima veze koliko je to v $. Ce pa grem jaz moje dolarje zapravit v GB ali ti svoje funte v ZDA, je pa to seveda nekaj drugega.
Tina, kaj pravim je to da za mojo uro dela v GB si lahko privoscim vec ce grem na dopust v US kot pa ce pride amerikanec v GB. Da pa je skoraj 100% razlike v placah in cenah preko amerike je pa groza. Po moje ljudje ki potujejo po ameriki v caravanih se zalozijo s krompirjem kot to pocnejo poljaki v evropi.Za Britance dopust v Floridi je relativno poceni, samo moras biti previden kam gres zvecer, da slucajno ne zaides v “NO GO” cetrt kot je ze mnogo turistov placalo z ropom in nekateri celo s svojim zivljenjem.
Lp Brit
Če si lep, pameten, sposoben, priden in zdrav, potem “the land of the free and the home of the brave welcomes you”. Sicer je bolje ostati na domači rodni grudi.
Forum je zaprt za komentiranje.