Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija živhna varna spolnost po ločitvi

živhna varna spolnost po ločitvi

15 let sem bila poročena, nikoli nisem moža prevarala. Ločil se je zaradi druge. Pri poznih 30tih sem ostala sama. Začela sem si urejati življenje, kakor mi je najbolj odgovarjalo, našla številne hobije in zabavne zaposlitve. Ohranila sva zelo soliden odnos, predvsem zaradi otrok.
Potem pa se mi je odprlo. Naenkrat so se začeli sukati okrog mene zelo zanimivi moški, vedno več jih je bilo. Ko sem pristala s prvim v postelji, mi je bilo lepo in skoraj bi se zaljubila. Zelo hitro me je spravil v posteljo drugi moški. Bila sem zmedena in v svoji naivnosti kar pristajala na spolnost. Zelo fajn mi je bilo, našla sem nekaj, česar do sedaj nisem poznala. Spretno sem vozila med njimi in se ne spuščala v nič resnejšega. Živim svoje življenje, moške “uporabim”, ko mi je do tega.
Zdaj pa me je začelo nekaj skrbeti. Zaščitena sem s KT, kondomov praktično ne uporabljam. Se mi lahko zgodi kaj hudega? Vem, da ja, pa vseeno ne verjamem, da ravno meni. Sem spet preveč naivna?

Hahaha, nisem vedela, do danes ne, da menjavanje partnerjev poneumlja…

Šalo na stran – četudi si spala samo z enim moškim, to veš, tako da ….
Sicer pa, ne nič se ti ne more zgodit, kar nadaljuj tako, po 30. letu, verjetno si že 15 let, (ne mi govorit) zaščitena s tabletkami, ja, seveda! Srbi pa te, ker hočeš še kakšnega seksualnega partnerja, čisto logično, ane?

Varna spolnost pred, vmes ali po ločitvi je lahko samo dvojna zaščita: kondom v kombinaciji z eno od zanesljivih metod kontracepcije. Tukaj je vsaka naivnost, da se ravno meni pa nič ne more zgoditi, odveč. Pri teh letih si naivnosti pač ne morete privoščiti. Pa to velja tudi za najstnice, da ne bo pomote.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

New Report

Close