Najdi forum

živeti z nekom

Imam eno vprašanje. Osem let sem v vezi, ki so jo uničile povsem moževi izpadi povezani s preteklostjo ali pa malenkosti. V prvi vrsti pravi, da ni ljubosumen in mu je vseeno kaj delam. Potem pa pride npr. primer me moja poročna priča ogovori, ki je trideset let starejša od mene bog ne daj dotakne in ga kar vidim kaj se mu naredi na obrazu in potem nekaj čase melje in ko sva sam izbruhne. Zadnji izpad je imel v avto ko sem jaz peljala in je bil pijan, me je dobesedno porival v roku in bi se kmalu zaletela. Razlog neka neresnica izpred desetih let, ki jo postavi v svojo resnico. Pogovarjat se o tem z njim ne da, ker ne sliši resnice ampak ima svojo zgodbo, ki bi ji mogla jaz samo pokimati. Moja napaka je ta, da preveč prenesem, ko je pa dovolj je pa dovolj. Vem, da bi mogla že prej kdaj rečt dost je dovolj je ampak nisem. Po zadnji porodniški ni želel, da bi šla nazaj v službo. Na mojo služno sodelavce, sodelavke je dobesedno alergičen. V bistvu na vse kar je v bližini mene. Ne greva nikamor, ker mene je dobesedno groza teh izpadov, ker če spije preveč je nemogoče. Jaz pa nočem da drugi to vidijo. Zadnjič je prišel en sodelavec z njegovim prijateljem v lokal, pa je bila spet cela burka. Zakaj je prišel v lokal in podobno. Pogovarjat se ne da, ker pravi da mi ne zaupa, ker sem bila v vezi že pred njim. Pravi, da je vsaka ženska, ki je mela več dva partnerja p………Pomoč zavrača pravi, da se jaz zrela za psihiatra, ker sem bila po razpadu prejšnje zveze v depresiji. Zanimivo pa je, da je v družbi drugih čisto drugačen zato ej tud malo neredno, če kdo vidi te njegove izpade. Nasilen je bil samo enkrat, kdaj pa kdaj je razbil kako posodo.V bistvu sem v precepu mojih čustev ni več ker so umrla, otrokom pa ne bi vzela očeta. Po drugi strani pa čutim, da tako ne bom zmogla celo življenje, ker me vsak tak izpad dodatno ubija. Mi je pa odvratno to, da za njega bi bilo idelano to takem izpadu sex, jaz ga pa vidit ne morem, ker sem prizadeta potem sem pa spet p….ker nočem. Zanima me če to nakazuje kaj na osebnostno motnjo. Tudi do otrok je kadar se pač ukvarja dober.

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovana,

Priporočam ti v branje MOM za svojce(forum nižje), kjer boš zsledila mnogo podobnih in ali enakih zgodb. Napisane so tudi izkušnje in ali zgodbe kako izstopiti iz začaranega kroga. Dodala bi zgolj to, da tvoj mož ima nasilno vedenje in ne samo enkrat. Po zapisanem sodeč gre za psihično nasilje. Če ne zaradi sebe, zaradi otrok moraš nekaj storiti, da ne bodo kot odrasle osebe čutile psihične posledice družinskega nasilja.

Lepo te pozdravljam, viviana

Tukaj je link za svojce tistih, ki imajo MOM
http://med.over.net/forum5/list.php?465

Glede na vse opisano bi čimprej potrebovala pomoč, ker boš sama težko splezala ven iz tega, ker se zdi, kot da agresije in nevarnosti zase in za otroke sploh ne preproznaš zares, drugače bi že zdavnaj odšla ali kako drugače ukrepala. Agresija je tudi razbijanje kozarcev in vse ostalo njegovo vedenje ( žaljenje, izpadi…) in vse te oblike nasilja so povsem enakovredne temu, da te nekdo udari, pravzaprav je psihično in verbalno nasilje lahko celo hujše kot fizično.

Otroke bi morala čimprej , pravzaprav takoj zaščiti, ker takšnega očeta, kot je on, si noben otrok ne zasluži ( sama imela nasilnega in žaljivega očeta do matere, ki je bil vsaj dokler sem bila majhna, kolikor tolikor ok z menoj, kadar je sploh opazil, da živim, kasneje pa je postal nasilen tudi do mene in sem zelo zamerila materi, da se ni ločila in me zaščitila, zraven pa je tudi ona govorila,da ne odide “zaradi otrok” ,) Največje žrtve vajinega odnosa so v resnci otroci. Poleg grozljivega vzdušja, ki ga vskravajo vase ne glede na njihovo starost, je v primeru, da se oče spravlja na tako grd način na mamo skoraj tako, kot če bi se direktnno spravljal na njih.

Pokliči na brezplačno in anonimno številko za ženske žrtve nasilja 080 1155, kjer ti bodo znali svetovati, kam se obrni. V pomoč so ti lahko v Drguštvu za nenasilno komunikacijo, LJUBLJANA: Oboji so brezplačni.
TEL: 01 4344 822
FAX: 059 09 57 66
uradne ure: pon, tor, čet (10:00 – 15:00)
e-mail: [email protected]

GittaAna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close