ziveti v preteklosti
lep pozdrav!
Imam partnerja tri leta.Prevarala sem ga s poljubom ki sem ga prejela od sosolca prb.dve leti nazaj.On me je prvic prevaral tri leta nazaj na zacetku najine zveze,seveda sm mu oprostila(prevaral me je z bivso),ker sem bila prepricana da ni vedel kaksn odnos imava,ker sva bila sele na zacetku.Pred dvema tednoma pa me je prevaral se enkrat(z isto punco)v najinem stanovanju,na najini postelji,se isti vecer pa sva se tudi midva ljubila.skrival mi je dva tedna.Spostujem to da mi je povedal,vem da sva oba varala in sva oba na istem.Problem pa sedaj nastane.Mislila sem da je to za nama in zacneva nekak znova,sedaj pa tega ne morem in ne morem preboleti.Rada bi ampak kaj ko ni zaupanja vec med nama,ne cutim,da ga imam rada,postajam vse hladnejsa do njega.Res je -zivim v preteklosti in NE MOREM naprej.
Rada bi resila tezavo in ne bezala pred njo!!!!
Prosim svetujte mi kako naj se znabim tega obcutka,vem da nisem jst nic bolj nedolzna kot on,vem,da sva OBA naredila napako.Problem je,da on zlahka pozabi oz. se mi zdi da je ze in je pripravljen iti naprej in pustit napake za seboj,nekako zacet znova,sama pa nikakor ne morem,ne gre,vedno podozivljam stvar in vedno bolj me to oddaljuje od njega.
Ne vem kako naprej,rada bi zacela znova pa ne gre…
Težavo tako rešiš, da jo sprejmeš. Se pravi, kar je bilo je bilo. To pa ne pomeni, da moraš od sedaj naprej enako živeti, kakor si do sedaj.
če te to rpeveč moti, morata iti narazen, spremeniti nimata kaj, lahko pa živita srečno še naprej, skupaj ali brez.
Edina stvar, ki me moti je to, da te je prevaral 3 leta nazaj, razumemo razlog, si ga pvoedala. Zakaj pa sedaj?
Primož
Ne vem…. mogoče sem starokopitna…. ampak takle tipček ne bi več pri meni spal. Seveda, on bo lahko šel čez en poljub, ti pa boš morala požreti vse tole z bivšo.
Moraš se pomeniti sama s sabo. Boš lahko živela s tem? Te ne bo vedno znova skrbelo, ko ne bosta skupaj? Ne boš vsak večer podzavestno iskala znakov v stanovanju, da je imel obisk?
Koliko priložnosti boš še dala njemu in koliko sebi? Imej se rada.
Ne upaš si priznati je pa očitno, da nista za skupaj, če iščeta bljižino vsak pri drugem partnerju. Ni izgovora za vajino početje in vajina veza ne pelje nikamor. Zato je boljše, da jo končata in da se ne mučita več. Da te nekdo prevara v vajini postelji pa to zame pomeni totalno nespoštovanje kot je že samo varanje.
Naredi korak naprej, čeprav je bo s prva težko (navada je železna srajca).
Vendar več kot očitno je, da nista za skupaj.
Primerjati vajina “greha” nikakor ne moremo. Poljub : 2 (če je res bilo samo 2x) x sex NE MORE biti ENAKO.
Dobro tudi poljub ni kar tako, iz njega se lahko marsikaj razvije, samo ni pa to isto kot očitna in dokazana prevara.
Jaz bi morda celo razmišljala nekako takole: ne poznam ženske (v vajinem primeru ljubica tvojega …), ki bi po treh letih ponovno šla s svojim bivšim v posteljo – morda zaradi nostalgije. V treh letih se zgodi toliko stvari, da bi na svojega bivšega (vezanega) prijatelja po vsej verjetnosti pozabila (beri novi partner-ji). Razen če se zadeva ni zgodila samo 2x in sta imela vseskozi stike.
Torej…??? Vse je odvisno od tebe.
Čaki mal, to da si se ti poljubila z bivšim sošolcem pa res ne moreš enačit s tem, ko je on tebe prevaral z bivšo punco!
Mislim, da nisi ti tista, ki živiš v preteklosti in ne moreš naprej ampak je on tisti, ki bi se moral vprašat, kaj je razlog, da še kar ne more normalno zaživeti. Pa če bi to vsaj v kakšnem hotelu počel al pa pri njej doma, vem da bi enako bolelo, ne pa v vajinem stanovanju in v vajini postelji. Pol pa ta isti večer še s tabo.
Jst bi mu na tvojem mestu vse povedala in nič sebe ne krivila za to, kar je bilo, ker je največ on kriv!
Čaki mal, to da si se ti poljubila z bivšim sošolcem pa res ne moreš enačit s tem, ko je on tebe prevaral z bivšo punco!
Mislim, da nisi ti tista, ki živiš v preteklosti in ne moreš naprej ampak je on tisti, ki bi se moral vprašat, kaj je razlog, da še kar ne more normalno zaživeti. Pa če bi to vsaj v kakšnem hotelu počel al pa pri njej doma, vem da bi enako bolelo, ne pa v vajinem stanovanju in v vajini postelji. Pol pa ta isti večer še s tabo.
Jst bi mu na tvojem mestu vse povedala in nič sebe ne krivila za to, kar je bilo, ker je največ on kriv!