Najdi forum

Pozdravljeni.

Že nekaj časa prebiram tale forum in vidim, da se veliko novih tem (žal) odpira s takim ali drugačnim “jamranjem”. Razumem, da so ljudje včasih črnogledi – saj sem bil kar (pre)dolgo tudi sam takšen, vendar pa sem bil pripravljen vložiti dodaten napor, da to stanje spremenim.

Zakj živeti pozitivno? Ker sem tudi sam “knjižni molj”, kot ponočnjak in še nekateri, sem odgovore iskal v knjigah. Teh pa, do nedavnega, na policah naših knjigarn ali knjižnic ni bilo – ali pa jih nisem videl. Ker tistega, česar ne iščeš, običajno ne najdeš.

Trajalo je nekaj let, da sem “počistil nesnago” (negativne vzorce), ki se sčasoma naberejo v možganih. Sedaj se veselim vsakega dne, vstanem poln energije, ženejo me cilji in vizija, kam hočem priti, nagrajujem vsak svoj uspeh i nasploh živim veliko bolj polno, kot kdajkoli prej.

Ker šele sedaj v jasni luči vidim, koliko ŠKODE sem prizadejal sebi in svojim najbližjim v preteklosti, sem se odločil, da bom pomagal tudi drugim doseči njihove cilje. Pot do uspeha vodi skozi dajanje.

Vem, da imam tudi med vami somišljenike, vendar vi si že znate pomagati sami.

Morda bi celo lahko postavili nov forum samo za motiviranje ljudi, da pristopajo do življenja s pozitivne plati. Ker le tako lahko živimo in ne životarimo.

Vesel bom, če se boste oglasili tudi vi in povedali vaše mnenje na to temo.

Hja, jaz mislim, da tukaj nekoga, ki pride s tezavo ali pa samo nerga, kar dosti napadamo s pozitivizmom ter mu tudi svetujemo, tako da se mi nov forum ne zdi ne vem kako potreben? Kaj menite drugi?

Ko se enkrat znebis te “nesnage”, kot jo imenujete, pa je resnicno, kot da si odlozil 20 kg oklep, ki si ga do sedaj vlacil na sebi.

Irena

Morda res ni potrebno ljudi samo “napadati s pozitivizmom”, osebno pa se bolj trudim, da jim pokažem možne izhode, vedno pa so oni tisti, ki si izberejo (ali pa tudi ne) sebi primeren izhod.

Ves pozitivizem se namreč hitro razblini, če ga ne živiš v vsakdabnjem življenju. In to je to.

Hja po mojem mnenju + pa – sploh ni. Po mojem je samo nekaj, s čemer si laho povrneš ravnovesje, ali pa ne. Preden pa pridobim-o ravnovesje, pa je treba izpluniti hudiča, a ne?

Mislim, da je jasno, da smo tukaj, da pilimo svoja prepričanja, delimo izkušnje, “dogajamo” spremembe, preverjamo vzorce in zakaj ne, jih tudi sesuvamo.
Strinjam se, da je tarnanje stagnacija. Zato pa je forum…preganjamo stagnacijo. Že s tem, da izpostavimo temo, smo naredili korak.

Ali ne bi bilo zanimivo, da začnejo trgovci uporabljati znak boga (križ) in znak hudiča (npr. kol) namesto sedanjih + in – ? Samo kaj, ko so tako podobni sednajim znakom.

Šalo na stran. Človekovo neravnovesje je privzgojena stvar. Na sredčo je že odkrito, kako se to da spremeniti (preprogramirati). Mit o + in – pa je podoben mitu iz sredine prejšnjega 20. stoletja o IQ (inteligenčnem kvocientu). Na kocu istega stoletja pa so ugotovili, da so IQ testi samo ena od plati medalje (beri inteligenc). Vendar jih otroci in prosilci za službe še vedno veselo izpolnjujejo …

Entropija inteligence, prav zares.

Berem teme od začetka……………………………………


Isto, isto, samo nekateri lahko tudi pomoč vzamejo kot negativno oz. napad. Pri takih veš, da samo potrebujejo slišati, da je revež, da bo, itn.
Oni nočejo rešitev, nočejo se poglobit. Všeč jim je status quo/politična korektnost.

New Report

Close