Najdi forum

Živeti ali umreti

Mati je stara 73 let, pokojnino ima po umrlem očetu in sicer znaša z varstvenim dodatkom okrog 75.000 SIT. Živi v najemniškem stanovanju in mesečno ima 40.000 SIT stroškov (računov).
Kako naj preživi s 30.000 SIT mesečno?
Ima kdo kakšen nasvet? Kaj bi ji lahko pripadalo?

Vprašaj na centru za socialno delo, da ji pomagajo pri plačevanju najemnine, kot npr samohranilkam? Sicer pa predstavi vso situacijo pristojni socialni delavki in vloži vlogo za enkratno denarno socialno pomoč ali pa redno denarno socialno pomoč! Veliko sreče in ne obupat.

Lepo pozdravljeni!

Zanima me, zakaj svojo mati ne vzameš k sebi in skrbiš zanjo? Tako bi raje prispevala k tebi ne pa tujim ljudem. Po mojem mnenju tvoja mati dobi dovolj za svoje preživetje, le če je zdrava. Drugo je pri bolnih ljudeh. Iz izkušenj ti povem, da se tudi s 30 000 sit da preživeti. Moja stara mama je živela sama (80 let), sicer v svoji hiši in ji ni bilo potrebno dajati najemnine, je pa dobila pokojnine 37 000. Ker je bila zavarovana kot kmet, ji ni pripadal varstveni dodatek in ničesar drugega. Plačevati je morala vse položnice ter si kupovati hrano. Kaj misliš koliko je revčki ostalo na mesec?
Ker je imela veliko zemlje, prodala pa ni ničesar je morala plačevati še temu primerno ustrezne davke. Tudi popravila na poslopju nekaj stanejo. Vendar je bila preprosta, v trgovini je kupovala le najnujneše stvari, kot so sol, kruh, sladkor in kavo, vendar kadarkoli je kdo prišel k njej na obisk je ponudila politanke in kavo. Nikoli ni pojamrala, da nima denarja, saj ga nikoli ni nič imela. Kaj pa ko je umrla? Pivarčeval je toliko, da ji bomo kupili lep spomenik in dali za Gregorjanske maše. Pa se uprašaš, kaj pa ko je kdo imel rojstni dan? Imela je sicer 7 vnukov, vsak je dobil ta veliko čokolado in smo je bili vsi neizmerno veseli, kod da bi dala 30 jurjev vsakemu, ker je dala iz srca.
Za sebe ni porabila tako rekoč nič, zato vem, da se da tudi s tako malo denarja preživet, le če si preprost .

No zdej sem se pa preveč razpisala

Brez zamere in Lp

Ja saj vse lepo in prav, saj gre, ampak ko si že tak star tako ne rabiš novih nogavic, pa vložkov, za otroke plenic in tako in drugačno sadje….
Sama sem v prejšnjem mesecu za hrano porabila 30.000,00 kje pa je vse ostalo??????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close