Najdi forum

živec?

pozdravljeni,

pred več kot letom so mi vstavili implantant zgoraj namesto 6. od takrat naprej sem imel že trikrat grozljive napade bolečine, ki jih je povzročil trovejni živec. sedaj se sploh noče umiriti. zanima me, ali je možno nekako to sanirati in odstraniti implantant. je odstranitev sploh smiselna? oseba, ki je poseg opravila je sedaj polna izgovorov in teorij. po njegovem ni nič narobe. ne vem kam in na koga naj se obrnem s svojo težavo.

hvala.

Pozdravljeni,

v praksi je to izredno redka komplikacija, se pa očitno zgodi. Opisani so primeri po vstavitvi implantata, prav tako po odstranitvi živca iz zoba, apikotomiji pd. Odstranitev implantata vam ne bo nič prinesla, še več – ob odstranitvi je potrebno izvrtati tudi del okolišnje kosti in defekt je velik. Izvrtanje implantata lahko kvečjemu še prinese dodatno škodo okolišnjim vejam živca.
Zdravljenje te komplikacije je predvsem farmakološko in je pomembno zgodnje zdravljenje. Predpisujejo se v zelo zgodnji fazi deksametazon, kasneje kombinacija antidepresivov in antikonvulsantov v trajanju 12 tednov. Bolečina se delno zmanjša. V tolažbo naj vam bo da v večini primerov sama izzveni, le redko ostaja bolečina v daljšem obdobju.
Zdravila, ki bi na mah odpravilo vaše težave žal ni.
LP Andreja

pa se da kako dokazati poškodbo živca? je smiselno opraviti emg preiskavo? to so mi namreč predlagali.

Pozdravljeni,

na to področje se premalo spoznam, da bi vam lahko svetovala. Pogovoriti se morate z maksilofacialnimi kirurgi ali nevrologi.
LP Andreja

New Report

Close