Živčno mišična bolezen?
Spoštovani!
Jaz pa imam vprašanje, če bi mogoče lahko šlo pri meni za kakšno mišično živčno bolezen.
Namreč star sem 30 let in bil pri številnih gastroenterologih. Naredili smo 5 koloskopij, Mr enterografijo, Kapsulo in s tem izključili KVČB. Moje težave so sledeče, že 4 leta imam grozne bolečine v črevesju. Krče, pekoče bolečine, občutke kot da imam iglice zapičene v črevesju. Te težave se dogajojo ponavadi v predelu fleksur. Ampak zadnje čase so postale tako hude, da se več ne morem zadovoljiti s tem kar mi rečejo gastrenterologi, češ da je to samo iritabilni kolon. Težave so vsak dan, ves dan. Zdaj imam že tri tedne bolčine v rektumu, spazme v zadnjiku, cel dan imam pritisk v zadnjki, bolečino. Potem občutke kot da moram na veliko potrebo in mi v bistvu ni treba in ta občutek prihaja vsakih nekaj minut.
V bistvu naši agstroenterologi niti nimajo pojma, kaj pomeni visceralna hipersensitivnost. Da je živčevje v črevesju preveč občutljivo. Zelo sem jezen nanje, ker so nerazgledani in jim je najlepše, ko lahko predpišejo Nolpazo.
Noben mi ne pomaga. Tudi jaz sem se sprijaznil z iritabilnim kolonom, ampak enostavno je prehudo. Čudno pa je tudi to, da recimo ko vzamem Medrol zaradi astme, težave v nekaj urah minejo. Torej kot da ne bi nič bilo. Se pravi nekaj se mora dogajati, če medrol pomaga. Da ni vneta sluznica, zdaj že vem. Ampak to, da več sam ne vem, kdaj moram na wc, da so stalni tenezmi, čudni občutki, bolečine, pekoče bolečine, krči, vsak premik v črevesju čutim in zaznam. Skratka zanima me, če mogoče veste za kakšno nevrološko bolezen, ki bi prizadela črevesje na tak način in se odzivala na Medrol. Sicer sem kognitivno in z ostalimi čutili čist normalen.
Še to stalno mam rahlo povišane levkocite, okrog 12.000 in monocite, CRP je pod 5, sedimantacija je 2.
Prosim za kakšen nasvet, če mogoče poznate kakega nevrologa, ki bi se s tem ukvarjal.