Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Psihiater odgovarja živčni zlom in veliki problemi z erekcijo

živčni zlom in veliki problemi z erekcijo

Spoštovani,

pred 3 tedni sem doživel živčni zlom predvsem zaradi velikih problemov, ki sem jih tlačil v sebi ob tem pa sem na veliko žural (pil alkohol in predvsem ogromno kadil travo) na koncu pa sem se začel obremenjevati s svojo erkecijo, ki je vidno slabela (ali je to bilo zaradi depresije in vseh opojnih substanc?). Predpisali so mi antidepresive Cipralex ampak sem njihovo jemanje prekinil, ker vplivajo na potenco in jih zamenjal z antidepresivi Coaxil, ki naj ne bi vplivali na potenco. No moj največji probelm je erekcija. Moje počutje se izboljšuje, vendar sam ne morem doseči erekcije in to je edina stvar, ki me trenutno muči (jutranja erekcija pa je bila prisotna v zadnjih tednih cca. 4 krat). Poskušal sem z mastrubiranjem na pol mehkega penise in tudi dosežen orgazem je bil minimalen (tudi izliv minimalen). Ali mislite, da se bo zadeva z antidepresivi, ki naj bi vplivali pozitivno na živčevje izboljšala? Tudi spolno slo je usahnilo v meni (pred tem sem bil zelo potenten moški). Ali se bo to spolno slo vrnilo? Ali gre tu za psihološko blokado? Ali je to povzročilo kajenje trave? Ali je možno, da postajam impotenten? Ali se naj trudim in poskušam doseči erekcijo z masturbiranjem ali naj čakam, da narava vrne svoje in pozitivno živim? Ta težava me uničuje. Kako naprej? Hvala za vaše odgovore!

Spoštovani Rob,
Večina antidepresivov, ki ima spodbujevanlno vlogo na simpatično avtonomno živčevje ovira erekcijo in pospešuje ejakulacijo, zdravila,ki spodbujajo parasimpatični vegetativni sistem pa ravno obratno.Motnje erekcije se pogosto pojavljao tudi pri ljueh,ki zlorabljajo alkohol in kot sestavni del depresivnega sindroma.Najbolje boste vplivali na sposobnost erekcije, če boste opustili ves alkohol, pridobili telesno kondicijo in zaključili zdravljenje z antidepresivi v predvidenem času (običajno 9 mesecev).poročila o vplivu marihuane na erekcijo so različna , viri opisujejo tako močnejšo,kot pomanjkljivo erekcijo ( velja za začetek jemanja, dolgoletna zloraba pa erekcijo definitivno slabi.

Spoštovani g. dr.,

Ker se ne vidiva pogosto, bi rad na tem mestu vprašal, čemu erekcija, ejakulacija itd., saj je to ovira marsikaterega moškega za delovanje v družbi. Preden sem začel jemati Seroxat sem veliko molil, da ne bi bil toliko potreben (najmanj trikrat na dan spolni odnos!), saj sem mislil samo na to in nisem bil sposoben koncentracije za kaj drugega (študij, delo, …).

Zakaj smo torej tako ustvarjeni, da se nam pojavljajo te tegobe (erekcija itd.), saj moramo vložiti ogromno napora in energije, da krotimo spolni nagon.

Če ne bi bil katolik, bi bil gotovo kakšen posiljevalec, v ženski podobi pa ena k. (pardon izrazu).

Kdo rabo orgazem? Možgani? Kaj se takrat pravzaprav dogaja?

Ne vem, zakaj tale rob toliko jamra, da ne more. A mu kaj manjka?

Hvala za odgovor,
Marči

Komentarje prepuščam cenjenim korespondentom.

New Report

Close