Najdi forum

Sem full živčna, tolk da kar ne morem spat…Skos premišljujem o službi, vse mi gre na robe, skratka… To ni noben lajf! Kako naj si pomagam izklopit ko je konec službe? Kako? Pliss hellp!

Pozdravljena, “kokoška27”!

V sporočilu nisi napisala, kaj te točno teži glede službe (konkreten problem, odnosi, preveč dela idr.), no, v vsakem primeru pa si ugotovila, da se tvoje življenje vrti le okrog službe in bi rada to spremenila. Veš, po eni strani se strinjam s tabo, saj opažam, da grejo pogosto službene zadeve kar predaleč in nam jemljejo tudi tisti čas, ki je namenjen počitku, našim hobijem in odklopu od delovnega okolja.

Mislim, da je dobro, da resno pristopaš k delu, ko si v službi. Ko pa z delom zaključiš, potrebuješ v vsakem primeru počitek. Sem prepričana, da naslednji dan ne boš delala nič bolj zbrano, če se boš doma obremenjevala in razglabljala o službenih zadevah.Se bolje počutiš, če razmišljaš o službi? Ne, še dodatno te obremenjuje, ne počutiš se dobro, nimaš mirnega spanca.

Kot prvo bi ti svetovala, da si popoldne vzameš čas za stvari, ki te veselijo in ti dajejo novih moči. Ne išči izgovorov, da ne moreš, da nimaš časa, da moraš nujno tuhtati o službi, reševati službene probleme ipd.

Tako kot si boš naredila, tako tudi bo. Zavedaj se, da čeprav je služba pomemben del tebe, imaš v življenju tudi druge vloge. Saj veš, kako pravijo: služba je služba, družba pa družba 🙂

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, če pa želiš bolj konkretno predstaviti problem, pa se kar javi.

Lep dan ti želim.

Danila

Zdravo!
ja, v službi me teži to, ker nikoli ne vem kaj me čaka… problemi se rešujejo sproti in ta negotovost me ubija ,,,to

Ponovno pozdravljena!

Verjetno imaš precej razgibano službo, ki je polna dinamike in kot sama praviš, nikoli ne veš, kaj te čaka. Vidiš, ljudje smo različni. Nekatere ubija monotonost, ponavljanje enih in istih nalog, izpolnjevanje že stokrat videnih obrazcev, nič akcije, vsak dan vedo, kaj jih v službi čaka. Če te je pri opisu takšnega dela zamikalo, da bi ti delala na takšen način, imaš še vedno možnost, da se ozreš po oglasih za delo in morda poiščeš kaj drugega.

Premisli, pretehtaj minuse in pluse trenutne službe in se odloči. Veš, če boš ostala na tem delovnem mestu, se boš morala navaditi na tovrstno dinamiko in nepredvidljivost.

In ne pozabi, da je poleg službe na svetu še tisoč drugih stvari. Tudi takšne, ki ti bodo pomagale prebroditi najtežje trenutke na delovnem mestu.

Srečno!

Danila

New Report

Close