Najdi forum

Pozdravljeni
Najprej bi vas lepo pozdravila in že v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor. Jaz sem psihično čisto na tleh in to zaradi mojega zakona.Tako me je mož spravil ob živce, da vam ne morem pojasniti, nato sem se odločila, da gren psihiatru saj sploh nisem več imela volje za nič. Bila je psihiatrica, ki jo nikoli ne bom pozabila, kako me je iz krize potegnila. Naprej je trajal dolgi pogovor in normalno nato terapije. Na začetku mi je napisala, Zoladeks, leksaurin3mg,sanval10mg. Od teh zdravil mi skoraj nič ni pomagalo, od sanvala sem imela tako moreče sanje Ponovni obisk pri psihiatrici, mi je napisala zdravila, Ladiomil25mg,Lexsaurin6mg, in Zoloft30mg, ta zdravila pa so mi pomagali, še sedaj jih pijem, ki mislim. da nemorem brez njih, mislim pa, da bi lahko bila brez zdravila, zato vas spračujem, kako bi nehala piti zdravila sem že tako navajena, da je groza pijem pa jih že 7 let.Prosim da mi poveste stranske učinke teh zdravil in ali je možno, da se zredič jaz sem dobila v petih mesecih 30 kilogramov nemogoče.Sumim pa sama, da se redim od ladiomila kaj vi mislite o tem? Povejte mi kaj naj počnem glede zdravil, počutim pa notranji del živčevja v notranjem delu telesa se tresem, ne, da bi kričala ali brez veze kaj govorila, ampak trpi mi notranji del telesa. Prosim vas za pojasnilo, in zahvaljujem se vam za potrpežljivost branje mojega dolgega pisma.
Lep pzdrav Magda

Spoštovana Magda,
Tako Zoloft,. kot Ladiomil sta antidepresiva, ki ju je v načelu treba jemati daljši čas in ne veljata kot zasvojljiva, vendar bi lahko enega ali drugega polagoma opustili, saj sta oba namenjena istim ciljem-zmanjšati slabo voljo, okrepiti samospoštovanje in in izboljšati kreativnost in razpoložrnje.Lexaurin je sredstvo proti strahu, pogojno pa povzroča zasvojenost, zato je treba odmerek sistematsko zmanjševati in polagoma ukiniti, ladar zanj ni neposredne potrebe kot je na primer panika.Ukinjajne mora potekati postopoma, sicer so možno odtegnitveni znaki, ki vključujejo potenje, notranji nemir in slabši spanec.Predlagam, da odmerek zmanjšujete po pol tablete na teden, prosti čas pa preživite čimbolj aktivno.

Dr. Rejc
Prav lepo se vam zahvaljujem za odgovor edino sem vam pozabila omeniti za kapsule Fluzepan30mg, katerega imam za spanje včasih vzemem, po dve kapsuli pa mi ne pomaga, da bi zaspala. Pa še to bi vas prosila, če mi lahko odgovorite, če se vse od teh tablet, ki sem vam napisala lahko zrediš. Hvala vam za prijazen odgovor in lep dan vam želim.
Magda

Spoštovana Magda, s Fluzepamom pretiravate!Treba bo zamenjati uspavalo, ali pa namesto njega početi zvečer kaj uspavalnega, na primer več telesne aktvinosti.To bo hkrati koristno delovalo tudi zoper pretirano telesno težo.Upoštevajte, da se redite od povečanega vnosa hrane in premajhne porabe, poskušajte to ravnotežje uskladiti.Med zdravili,ki jih jemljete, za Zoloft velja, da vam apetit zmanjšuje in telesno težo s tem posredno še reducira.

Gospa Magda!
Lepo hvala za vaso izkušnjo,vsaka podpora pride prav.Lepo je če ti v stiski lahko kdo pomaga,če imate težave z zasvojenosto od tablet se obrnite na Anonimne alkoholike,kjer se srečujejo z vsem vrstami odvisnosti tudi tabletami.Če ste iz ljubljane ni problem saj je teh skupin veliko in imajo srecanja popoldan so pa tudi na internetu.Srecali boste ljudi ki so odvisni od tablet,alkohola,medsebojnih odnosov. itd.
lep pozdrav

Pozdravljen Zoran
Hvala ti za nasvet se bom obrnila. Tebi pa še vedno želim vse lepega kaj je mogoče na tem svetu. Lepo te pozdravlja Magda

New Report

Close