živceparajoča tašča
pozdravček:)
kaj nej nardim glede moje tašče?
je zelo hinavska, kar neki teži, komandira, sej res da sm se jest tja pred enim letom preselila zarad tipa pa vseen njeno obnašanje je postalo nemogoče!!
očitno je zelo ljubosumna na naju in nama popolnoma nič dobrega ne privošči in je zelo hinavska. kaj naj storim?
jest bom znorela, kle pa vstrajam sam še zarad tipa!
Ti tašče ne boš mogla spreminjati.Ona je že prej bila Ona,Ti pa če boš hotela mir pred njo,je najbolje,da se s tipom preselita,kjer bosta sama brez motečih osebkov okoli sebe.
Bo mir,pa še brigalo te ne bo,če komu teži,če je hinavska…
Ljudje smo različni in to različnost sprejeti brez obsodbe je že včasih umetnost.
Ta umetnost pa je vrlina!
LP!!
kar se mojga tipa tiče je tko da kdaj pa kdaj kej reče in ker gospa tašča takoj potegne nos do “pakistana” raje odneha:(
itak pa nč ne pomaga.
kar se tiče tega da se preseliva: obljebljeno mu je da bo dobil zgornji štuk hiše ki si ga bova morala še urediti zato se on boji kar oditi – ker bi z lahkoto šla k meni- boji pa se zato, da bo spet zamera na polni črti in mu matka ne bo hotla napisati štuka. ja tako je to. vedno je mela vse pod komando in misli da bo še zdaj mela. ni res. dokler jo moj dobesedno živi in ji vse k riti prinese potem po mojem mnenju naj bo kar lepo tiho. a ni tako?
na živce mi gre k se ji moj tega ne upa povedat. če bom pa jest začela…..
pol pa mislim da bom ful zdraho nardila…. sam moji živci tud popuščajo… na žalost:(
Tista mama, ki ima zdravo rada svojega sina, mu njegovo izbranko privošči iz srca, sploh če vidi, da se imata rada. Pričakuje se, da bi pri tej starosti že vedela, kaj je to ljubezen in kako težko jo je najti.
So pa vmes perle, da te kap.
Tisti njen štuk naj kar ima.Še ponujala mu ga bo, ko bo morala plačevati davke in vzdrževanje zanj. Ampak en štuk ni vreden, da se uniči ljubezen.Če boš ostala tamo boš: živčna razvalina, žalostna, neizpolnjena in nesrečna. Tvoj bo razpet in ljubezen bo počasi šla.
Za Valentinovo ga povabi na romantično večerjo in mu predlagaj novi plan, poln optimizma in sreče za vaju. Če sta zaposlena, vzemita oba kredit na 30 let za garsonjerco in imejta svoj srečni domek. Če bosta skupaj držala, bosta še veliko dosegla.
Do tašče bodita vljudna in ji ne ponujajta srca na dlani.Diplomatsko jo vzemita kot gospo sorodnico, ki pa nima vpliva na vajino srečo! Ne se prodat, ni vredno! Srečno!
Gospa je očitno zelo zaščitniška, kar pa je pri edincih pogost pojav, posebaj če jo je mož zapustil oziroma jo tako ali drugače zanemarja. Sin ji trenutno predstavlja edini smisel in veselje, vi pa ste ji, žal, konkurenca, ki jo lahko pahne v samoto in izločenost iz njegovega življenja. Tega se sama (podzavestno) dobro zaveda, zato si je zadala cilj, da se vas na vsak način znebi.
EDINA ugodna rešitev: 1. najprej se pogovorite s svojim možem ter mu razložite nastalo situacijo (pomembno: ne obsojajte oziroma karkoli zaničujte njegovo mater, saj bo učinek ravno nasproten, predvsem, če ji je zelo naklonjen), 2. SKUPAJ se pogovorita s taščo in ji tako ali drugače pojasnita, da je ne nameravata zapustiti ter da bo v vajinem življenju vedno prostor zanjo, 3. ločite hišo (lasten vhod, kuhinja, kopalnica itd.), tako si ne boste drug drugemu v napoto
Lep pozdrav in srečno!