živa voda
Spoštovani g. Kerstnik ,
ne bi se strinjala z vami, da je to še en nateg. Poznam primere pri katerih živa voda resnično pomaga celo v boju proti raku (preventivno ne kurativno). Ne govorim o tem da gre za nesmrtnost, definitvno pa izboljša biološko stanje organizma in prispeva k boljšemu zdravju – poznam vsaj 100 primerov pri katerih je ugodno vplivalo na njihovo zdravje. Baje da je to izum tisočletja in l.94 je bil predlagan za nobelovo nagrado – ne vem zakaj smatrate da je to nateg . Ste morda sami sprobali da lahko to rečete. Jaz lahko rečem da se zelo dobro počutim, in da sem si v zelo kratkem času rešila probleme s slabokrvnostjo (premalo železa in levkocitov), saj mi je uredilo presnovo, občutila sem po zelo kratkem času znatno več energije, sploh pri fizični aktivnosti – zame to res ni nateg. Moj zdravnik je skrbno naštudiral material in vse študije in mi je priporočal da jemljem še naprej , pa tudi sam bo sprobal jemati. Menda uživa fhes že precej zdravnikov – morda vas o tem prepriča kakšen vaš pacient s svojimi rezultati, ali opa celo vaš kolega. No pa najbrž bo za vas to še vedno nateg – zdravniki ste pač prepričani da je dobro samo tisti kar vi predpišete .Žalostno, a resnično , če bi se vsi držali samo vaših nasvetov bi mnogi slabo končali – meni medicina že ni znala pomagati . Sicer pa so tudi osveščeni zdravniki , ki so odprti tudi za druge – alternativne možnosti, ki jih je vse več (morda je tudi kak nateg vmes)
sicer pa glede gibanja – tudi ni samo antioksidant… tole je napisala zdravnica :
Tudi kadar se rekreiramo, je tvorba prostih radikalov bistveno večja od tvorbe prostih radikalov v telesu nekoga, ki leži pred televizorjem in grizlija čips. Vendar je med tistim v ležečem položaju in nami, ki dirjamo naokoli, bistvena razlika: mi imamo natrenirane mehanizme, ki lovijo proste radikale. Torej, kar zadeva samo lovljenje prostih radikalov, smo v primerjavi s tistim na kavču v enakem položaju ali celo boljšem. Namreč že samo uživanje hrane povečuje tvorbo prostih radikalov, ker ima organizem s presnavljanjem delo (pri katerem se tvorijo prosti radikali). Torej: če bo tisti na kavču jedel veliko čipa in pil pivo, bomo mi, ki športamo, na boljšem. Naj ponovim: redna vadba pomaga pri nastanku encimskim sistemov, ki izboljšajo zaščito telesa pred prostimi radikali. Ker tisti, ki redno vadijo, berejo tudi Polet in so bolj pozorni pri prehrani, si tako še dodatno pomagajo v boju proti prostim radikalom.
Srečno – želim vam več odprtosti in manj kritike do stvari ki jih sami očitno ne poznate dovolj.
Umrli bomo pa tako vsi … enkrat … čaše nesmrtnosti ni… samo zakaj si ne bi pomagali če si lahko in izboljšali kvaliteto življenja.