živa voda
Pomp, o živi vodi smo na tem forumu že govorili. Preišči stare naslove in boš našla.
Živa voda so neonesnaženi gorski potoki, tudi sneg bo med njimi(čeprav težko dobiš neonesnaženega). Sicer pa so popularne tablete s kemijsko predelano vodo, tam nekje iz Himalaje. O teh se veliko govori. Sama sem pri tem malo skeptična, ker so to živo vodo morali spraviti v kapsule. Lahko pa da se motim.
Veliko antioksidantov boš našla v različnih vrstah sadja in zelenjave in če si boš iz njih pripravljala sveže stisnjen sok.
Srečno Majda
Majda, najlepša hvala za tvoje mnenje.
Res sem poiskala med starejšimi temami, pa sem še bolj utrdila svoje mnenje, da z visoko kvalitnimi dodatki ki jih uživam dobim veliko več kot bi dobila s to “živo vodo”. Resnično sem tudi jaz glede te skeptik, zato sem tudi želela mnenje nekoga ki to pozna ali je že slišal.
Še vedno ne razumem, kako je lahko, ta “živa voda” močan antioksidant, ko je meni znano so samo v hrani ali pa so sintetični. Mogoče vem narobe(?)
Lep pozdrav!
Voda je pa vendar tudi pogoj za vsakršno življenje.
Jaz osebno verjamem, da čista, dobra voda lahko odločilno pripomore k bolj zdravemu življenju.
Zanimivo je tudi opazovanje fenomenov v zvezi z vodo:
http://images.google.de/images?hl=de&q=Emoto&btnG=Google-Suche&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi
Voda JE življenje.
O živi vodi je veliko napisanega na forumu Maat. Raziskovalci ugotavljajo stvari, ki se zde nemogoče. Namreč če je voda onesnažena, ne more pronicati skozi naše celične membrane in tako naše celice ostanejo dehidrirane-žejne. Čista voda, tudi živa voda, pa celice nahrani. Da je antioksidant bo gotovo držalo zaradi slednjih zapisov. Kajti če je celica pravilno nahranjena se vanjo ne naseli strup, potem onemogoča oksidacijo-zakislenost telesa, torej deluje kot antioksidant. Kajti antioksidanti preprečujejo oksidacijo telesa. Primer je recimo železo, ki oksidira, če ni zaščiten in rjavi, torej propada. No, to je čisto laična razlaga, ki sem si jo ustvarila sama, na podlagi prebranega.
Sestava žive vode, je drugačna od navadne, saj njeni delci pod mikroskopom izgledajo kot pravilne snežinke. Sicer pa lahko na internetu odtipkaš ŽIVA VODA in poiščeš vse dobre strani le te. Menda je neka raziskovalka v Švici živela le od vode iz gorskih potokov in snega. Kot pravijo je bila zelo poskočna, torej ne shirana. No, meni to ne uspe, torej da bi živela le od vode.
Tudi za sveže stisnjen sok korenja velja, da je živa voda. Popijemo ga menda lahko kolikor želimo, kar za druge sokove ne velja.
Toliko o tem kar vem sama, če sem kje pogrešila naj me kdo popravi.
Srečno Majda
No, tole je bolj natančno od moje laične razlage.
Srečno Majda
ŽIVA VODA
Obstajajo kraji kjer so ljudje bolj zdravi kot drugod, sposobni so velikih naporov, neredko doživijo sto let, pri tem pa je njihova hrana skromna in življenjske razmere slabe. Na petih koncih sveta, v ledeniških dolinah najdemo odgovor v nekoliko motni ledeniški vodi, ki je v nasprotju z mrtvo vodo, ki jo pijemo drugod po svetu – živa. Po strukturi je namreč podobna telesnim tekočinam, nevtralizira proste radikale – torej čisti telo strupov, ga napolni z energijo, okrepi imunski sistem in potemtakem pomaga pri zdravljenju mnogih, tudi usodnih bolezni. V začetku prejšnjega stoletja so med obiskovalci in zavojevalci Himalaje vzbudili pozornost Hunze, ljudstvo izjemne telesne kondicije in dolgega življenja, ki je trajalo tudi do 120 let. Razlage o zdravem zraku, hrani, gibanju in prijetnih medčloveških odnosih so vse to pojasnjevale le do neke mere. Dr. Henri Coanda je odkril, da je bistvo v vodi, ki je podobna kot še na petih koncih sveta, kjer ljudje prav tako zelo dolgo živijo (recimo v Gruziji). Vse te vode so ledeniške; zakaj jih potem ni v Alpah, kjer so prav tako ledeniki? Ker so Alpe apnenčaste, Tunjice, Himalaja, Tibet in druga pogorja z živo vodo pa so iz kremena. Dolgo niso odkrili, kaj vodo oživlja, nazadnje pa se je izkazalo, da so to koloidi, neznansko majhni minerali, ki so nastali, ko so drseli ledeniki v doline in na poti mleli kamenine.
Kaj je živa voda?
Živa voda je voda, kakršna je v živih organizmih. Po svojih lastnostih se bistveno razlikuje od voda v naših potokih, rekah, jezerih in morjih. Z izrazom “živa voda” označujejo v vsakdanjem življenju različne tipe vod, dejansko pa so žive le tiste, ki imajo take lastnosti kot voda v živih bitjih. Na svetu so doslej našli le 5 krajev, kjer je v potokih živa voda. Vsi so znani po velikem številu stoletnikov. Gre za posebno ledeniško vodo, polno mineralov v zelo drobni, koloidni obliki in anionskega vodika (H-), ki daje vodi antioksidantske sposobnosti. Oboje je značilno tudi za tekočine v živih organizmih. Živa voda se od nežive loči tudi po vrelišču, površinski napetosti, zeta potencialu, vsebnosti elementov, smeri vrtenja, delovanju.
V živih vodah so mikroskopsko majhni (povečini silicijevi) minerali ali koloidi, ki imajo nenavadno lastnost: namesto da bi elektroni krožili okrog posameznih molekul, krožijo okrog vsega minerala, manjši ko je, več jih je. Preprosto bi lahko rekli, da je mineral naelektren, da deluje kot magnetek, voda je energizirana. Zaradi negativnega naboja se koloidi v vodi odbijajo, torej lebdijo (in se ne lepijo).Podobno je tudi s krvjo: koloidi v tekočini lebdijo, okrog sebe zbirajo kisik in hranila, ki jih je treba spraviti v lačne celice, iz njih pa odplakniti odpadne snovi. Lahko bi rekli, da so koloidi kot kamioni, ki razvažajo hrano in odvažajo strupe. Če se ravnovesje v telesu poruši, lahko postanejo koloidi “neprevozni”, v krvi se zlepijo v strdke. Koloidi hkrati nevtralizirajo proste radikale (ki so molekule brez energije) s tem, da jim oddajo svoj elektron. Zapleteno? Seveda! Gotovo pa vsi vemo, da je večina človeškega telesa (več kot 70 odstotkov) sestavljena iz vode in da bi jo morali spiti vsaj liter in pol na dan, da ohranimo primerno ravnovesje. Voda, ki jo pijemo, je mrtva. V njej namreč ni negativno nabitih mikroskopskih mineralov, torej koloidov, ki strukturirajo vodo tako, da je podobna telesnim tekočinam. Lahko bi rekli, da “ni urejena”. V običajni vodi torej ni življenjsko pomembne energije, ki jo je mogoče izmeriti v milivoltih (mV); gre za površinsko napetost, kar pomeni oksidativno reduktivni potencial. Kri ima -350 mV površinske napetosti, navadna ustekleničena pitna voda +300, mleko +150, kuhana šunka +487, himalajska voda iz doline Hunza -350. Mimogrede: vse kar ima negativno površinsko napetost, je za telo koristno, okrog ničle je nevtralno, z visokim plusom pa škodljivo (prosti radikali). Ne gre torej le za to, ali je voda čista ali onesnažena, pomembno je tudi, koliko energije ima.
Neverjetno zanimiva in poučna zadeva. Majda, od kod imaš to? Kdo je to napisal.
Napisano bi dopolnil še s tem:
Pomembno je tudi naravno gibanje vode. Morje valovi. Potok in reka delata meandre dokler nista regulirana. To gibanje vodo do neke mere očisti in jo dela živo. (Tudi zaradi tega se je vredno boriti, da nam ne spremenijo še Mure v mrtev kanal.)
Mi delamo pri nas doma na tem, da vodo spet “oživimo”. To delamo s tole pripravico:
http://www.imton.de/Wirbler.htm
Ta napravica se nem zdi zelo lepa in prav prijetno je delati z njo. se pa da doseči podobne učinke z napravico, ki si jo lahko naredimo sami z dveh steklenic.
Potem damo tako “oživljeno vodo” v vrč, dodamo še kakšen kristalček kremene strele in si potem iz tega vrča nalivamo vodo v kozarce.