Najdi forum

Živ. zavarovanje

Pozdravljeni,

Pred slabimi desetimi leti sem se življensko zavaroval preko KD Življenje.
Imam življensko zavarovanje vezano na investicijske sklade. Pred kratkim sem odkril, da so moji vstopni stroški 12% od vsakokratne vplačane premije. Pregledal sem pogodbe in nikjer zasledil govora o kakršnikoli procentih. Če se dobro spomnim mi je takrat agentka rekla 3% vstopnih stroškov. Zavarovalno vsoto sem znižal na minimalno, vstopni stroški ostajajo enaki. Zanima me samo, če ima kdorkoli enak primer in se mu to zdi normalno?

LP,Nejc

Pozdravljeni,

ker navajate, da stroškov v pogodbi niste zasledili, vam sporočamo da stroške ter višino in način obračunavanja le-teh določajo Zavarovalno-tehnične podlage za življenjsko zavarovanje in Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje. Zavarovalno-tehnične podlage so dokument, v katerem so definirane vse lastnosti določenega produkta in v skladu s katerimi zavarovalnica izvaja obračune za vse sklenjene pogodbe življenjskih zavarovanj za določen produkt.

Poleg Splošnih pogojev za zavarovanje je sestavni del zavarovalne pogodbe tudi informativni izračun življenjskega zavarovanja, kjer je prikazano gibanje vrednosti premoženja zavarovanja, odkupne vrednosti in izplačila v primeru smrti ob predpostavki različnih povprečnih letnih donosov (7 %, 9 % in 11 %). Poudariti je treba, da so v informativnem izračunu upoštevani vsi stroški, ki se zaračunavajo v času trajanja zavarovanja.

V skladu z veljavnim Zakonom o zavarovalništvu v času sklenitve življenjskega zavarovanja so vsi bistveni elementi, ki jih ta zakon določa, navedeni v zavarovalni pogodbi, to je v zavarovalnih pogojih, zavarovalni polici in informativnem izračunu k življenjskemu zavarovanju, ki ste jih prejeli ob podpisu zavarovalne pogodbe.

Vabimo vas, da nas pokličete na brezplačno številko 080 11 10 ali se oglasite na naši poslovalnici. V kolikor vam to ne ustreza, vas vabimo tudi, da nam v zasebno sporočilo uredništva MedOverNet [email protected] napišete vaš kontakt (ime, priimek in telefon) in nas svetovalec vas bo poklical. S svetovalcem bosta pregledala vašo polico in rešila vsa morebitna vprašanja.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close