žitna kava oz. kavni nadomestek
zanima ali je tudi katera med vami, da otroku pit žitno kavo za zajtrk, ali dajate otrokom le kakav. Namreč jaz se še iz vrtca spomnim, da smo jo pili. Če jo me zanima katero (proja, divka, kneip,…). Ali je to zdravo?? Prosim za mnenja in odgovore. Imam namreč kolegico, ki trdi da ta kava za otroka ni zdrava.
lp
Ja. Mi večkrat pijemo to kavo. Punca zaradi alergij kakava ne sme. Uporabljamo pa mešanico. Seka in Frank ali pa Divka, Proja in Frank. Ne vem, pa zakaj je otroci ne bi smeli oz. bi škodila. Me zanima (ne provociram!).Več glav pač več ve. Se mi pa zdi , da tudi kakav ni posebno zdrav, pa ga otrokom vseeno dajemo!
Meni se pa zdi da je ta kava bolj zdrava od kakava, kot so že predhodnjice rekle so sestavine žita, cikorija, suhe fige … Pri kakavu pa čokolada, sladkor, dodatki…
Pri nas jo imamo vsi radi in jo dam tudi otrokoma 3,5 leta in 16 mes. Res pa da jo pijemo samo ob vikendih ker med tednom ne zajtrkujemo doma. Pa včasih pijemo tudi kakav.
Pa v vrtcih jo tudi dobijo! Sicer pa tudi čokolado v prahu prek mlečnih jedi ipd. Torej?
To seveda ni garancija, pa vendarle.
Sicer pa makrobiotiki nekatere take kave priporočajo – saj ne gre za kofeinski napitek. Se pa ne spomnim več kaj naj bi bilo tako ok v njej – sicer so pa zelo različne.
Sama imam najraje Seko, ker je najslajšega okusa – da ne bo pomote, ni sladkana ampak imam dodane fige in ima meni ljubši okus.
Nočko