zimski vrt
živjo, namen imamo postavit zimski vrt, zato imam vprašanje za lastnike zimskega vrta. kako imate rešeno senčenje saj bomo imeli zimski vrt na sončni strani, imeli bomo stekleno streho in se bojim, da bo poleti notri savna. kakšen material ste izbrali les, pvc, alu? in pa seveda kje ste ga naročili?
lp
Pozdravljen zimski13,
Mi imamo Arcontova okna in smo zelo zadovoljni z njimi.
Moja soseda ima njihov zimski vrt in kvaliteta je res dobra.Imeli smo istega izvajalca (monterja), je res dosleden in drži se vseh rokov. Sem klical na njihovo Firmo in so mi zagotovili,da je najbolših njihovov podizvajalec (se strinjam z njimi).Res malo kje najdeš takšne monterje.
Zadeva zimski vrt: moja soseda je zelo zadovoljna z njim, stem da strehe nima od Arconnta (so ji ponudili različne varijante in jih ni hotela).Ima nekšno plastično (cenejšo) UV,proti lomno (toča),naj bi odbijala žarke.Če po resnici povem je poleti katastrofa, ne moraš sedeti v zimskem vrtu, savna ( monter ji je odsvetoval to kritino).Lansko leto je menjala tudi okna in pravi,da je zelo zadovoljna ( isti izvajalec ).Ker drugi sosed ima od istega izvajalca ( zimski vrt ) in je res zelo zadovoljen.Lahko si greš pogledat v njihov salon v Gornji Radgoni in ko pride na izmeritve ima vse sabo od profila do senčil…
Če želite njegovo tel. št. vam jo lahko posredujem.
Lp
Imam zimski vrt. Poleti se zna precej segret. Jaz imam eno okno, ki ga imam neprestano odprtega na kip. To okno ima tudi komarnik. Potem pa imam še na eni strani dna drsna vrta, na drugi pa dvojna drsna vrata. Prav tako imam na njih komarnike. Potem pa imam še normalna vrata, ki služijo kot izhod. Komarniki so zelo važni, ker drugače boš imela celo gor muh in vsega možnega mrčesa, da ne bo za živet. Sama ima na stropu notranje žaluzije, ki so celo poletje zaprte, pozime pa odprte. Imam pa tudi kombinirano klimatsko napravo, v prehodnih mesecih uporabimo za gretje, poleti v najhujši vroçini kot hlajenje. Imam pa tudi talno ogrevanje. Moj zimski vrt ima sonce najdlje do okoli 14,00 ure. In če ne bi imela toliko zračenja bi bil dobesedno sauna. Ga pa imam že dolga leta.
Pri stropu glej, da ne bo preve naklona, ker je potem težje s čiščenjem, saj težko dobiš potem koga, da to stori namesto tebe. Je pa treba 1 letno tudi to naredit in it na streho zimskega vrta. Meni so ga naredili Rial d.o.o. Iz Maribora in sem zelo zadovoljna. Dobro je, da se pri komu , ki ima zimski vrt oglasiš in se malo pogovoriš.
tudi mi imamo zimski vrt in smo zelo zadovoljni. kostrukcija je iz alu profilov. zadeva je taka, da imamo kompletno sprednjo in eno stransko steno razdeljeno na tri polja in vsako polje je pomično (drsno), kar pomeni, da imamo poleti lahko odprto 2/3 sprednje in ene stranske stene. druga stranska stena je fiksna ima edino eno okno, ki se odpira tudi na kip, kar je zelo priročno za zračenje. streha je steklena, sprva je bilo vroče za znoret potem pa smo si uredili zunanje senčenje in pregrevanje zimskega vrta se je zelo izboljšalo. pred začetkom izdelave smo se pozanimali pri, kar nekaj ponudnikih na koncu pa smo se odločili za steklarstvo omanovič in bi se danes še enkrat odločili za njih, ker so delo opravili zelo profesionalno.
lp