Zimska vreča za v voziček – koliko je res uporabna in praktična?
Zanima me koliko so res uporabne razne zimske vreče za v voziček. Otrok bo imel bundo, za spodaj pa razmišljam o tej vreči. Bo pa ob predvideni uporabi otrok star med 7 in 12 mesecev. Je že prevelik za takšno vrečo? Je sploh uporabna, praktična? Otrok bo zunaj predvidoma vsak dan, tako da v uporabi bi bila, ne vem pa kako je praktična. V avtu npr. nikoli nimam otrok ful oblečenih, ker se itak segreje. Rabim izključno zaradi vozička.
Kakšne izkušnje?
Če boš redno vozičkala, je meni to obvezna oprema vse dokler otrok ne hodi toliko, da se od tega greje. Po mojih izkušnjah lahko daš tok mejhnemu na nogo kar češ, ma zmeraj mrzle, ker je pač na miru. Lahko si jo narediš tudi sama, kupiš žamet z ovco na eni strani (una metraža v City parku) in ti čist fajn služi. P
Jaz ti jo zelo priporočam. Jaz sem malega, ki ga pazim imela še pri skoraj 2l v zimski vreči. Ker je vedno po sprehodu zaspal mu je bilo v vreči lepo toplo. Pa vsaj pajaca mu ni bilo treba obleči. Pa če sem šla v kakšno trgovino sem vrečo samo odprla, pa mu ni bilo vroče. Tako, da vreča je zame obvezna oprema.
Bunda, a res? ker moj-a bo stara par tednov do par mesecev in si cist ne predstavljam, kje naj najdem tko majhno bundo pa še da je ne bo tiščal. Tak majčken le ne miga še toliko?! Roke pa to ma tko v vreči, ne?
Vreča je pa taka:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=176684
Izgleda hudo topla, res za skandinavske razmere. No, če pravite, da rabim pa še bundo,bom pa še to poskusla najt.
V bistvu to ni vreča, ampak nosilna torba. Glede na to, da bo dete staro par tednov do par mesecev, samo še ne uravnava tel. temp, tako da boš vseeno še rabila ne ravno skandinavski pajacek (npr iz podloženega flisa) za tu notri, ker se vreča ne oprime telesa. Tudi tanka dekica ne bo odveč. Tako majhnega otroka greje samo tisto, kar se telesa drži. Jaz sem imela podobno torbo-vrečo, pa sem imela notri še ovčjo kožo, štruca je imela vedno oblečen tanjši pajacek iz flisa in krznene copatke na nogah.
Je pa seveda tudi od leta odvisno. Če bo celo zimo okoli nule, je to čisto nekaj drugega kot 15 minusa.
hehe, ste me prepričale. 🙂
Pri starejših dveh sem imela čez zimo košaro, ker sta bila pač še mlajša in ni bilo tolk problema. Sem pa oba oblačila v žakelj, oz. kombinezjon in je kar zoprno in zamudno.
Lunanai, saj se skoraj povsod dobi tudi bundice za novorojenčke. Jaz sem jo za našo kupila št. 74, pa vem, da so imeli tudi št. 56.
LP
naša novembrska deklica je že drugo sezono v eni precej topli vreči. lani je bla še majcena in sem mela pajacka iz H&M … pa bi blo dost samo bundica, s tem da če bi jo rabila bi ji kupila vsaj št. 68 ker je zima dolga pol leta in itak ni panike če ma rokice skrite.
letos pa jo mamo na vozičku že kak mesec (pri nas je bolj hladno vreme) in je ful fajn, ker ne rabim žabic gor vlečt, samo bundo pa v vrečo pa je.
vsekakor tudi jst priporočam, s tem da potem precej manj uporabljaš pajacka če ga maš, al ga pa sploh ne rabiš … no edino za v sneg, sankanje …
Kolikor jaz vem sta 2. Ena je majhna za v košaro. In ena potem večja ko otrok že sedi v sedalnem delu. Je primerna za starejšega otroka, torej malčka. Na spletni strani je trenutno ni.[/quote]
Tukaj si lahko pogledaš
http://www.stokkeusa.com/xploryacc.htm
Hojla,zimska vreča je res praktična. Imam tri otroke in pri vseh treh treh mi je prišla zelo prav. Otroka lepo zaviješ, če pa prideš kam not otroka samo odkriješ in ga ni potrebno slačit (npr. pajaca). Je kar dobra naložba. Zasledila sem dobre vreče na spletu, mislim, da je malcek.si. So dvojne, lahko imaš samo podlogo, ali tanjšo vrečo ali oboje skupaj za hladnejše dni, pa še zanimive barve, da ni vse enolično.