Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Žile na roki

Žile na roki

Spoštovani!

Imam eno neprijetnost in bi vas zato prosila za vaše mnenje …

Do sedaj nisem nikoli imela problemov, včeraj pa so mi ob delanju sklec, na desni roki močno izstopile žile (čez kožo se jih skoraj da prijeti). Najbolj vidna je tista, iz katere ponavadi vzamejo kri, potem pa še dve, malo nad zapestjem, levo in desno.
Stanje tudi po prespani noči ni izginilo. Danes zjutraj pa čutim tudi neko notranjo bolečino, kot npr. pri nategu mišice.

Prosim, povejte mi, kaj bi to lahko bilo. Me je napreč zelo strah, da niso to kakšne krčne žile, čeprav se mi zdi zelo čudno, da bi se pojavile kar v momentu.

Najlepša hvala za pomoč.

Irena

Spoštovani!

Verjetno se je močno povečal pretok krvi. Če jih boste dvignili vsaj v višino ramen, bodo “izginile”. Če ne bodo niti pri dvigu nad galvo in imate bolečine v ramenih, bi bilo mogoče posumiti tudi na trombozo, vendar je to malo verjento, še posebej, ker govoritie o obeh rokah.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Govora je samo o desni roki! 🙂 Na levi nimam teh problemov.

Je pa res, da ko jo dvignem v višino rame, žile niso več vidne, vendar, ko jo položim spet nazaj dol, mi zopet izstopijo in to zelo zelo opazno.

Povejte mi, je možno tudi žile tako “nategnit”, kot je to možno npr. z mišicami ali kitami?!

Res ne vem, kaj se dogaja …

Prosim za pomoč.

Spoštovani!

Načeloma so žile bolj viden le ob večjem pretoku ali zastoju. Slednjega lahko povzroča tudi tromboza, zato se ogalsite pri zdravniku, ki vas bo ev. poslal na UZ ven. Po krajšem počutku, se tudi vene manj opazijo.

Lep pozdav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Pri mojem možu pa se je pojavila na roki, zgornji del tik nad zapestjem, srbeča pikica, ki je kar rastla in rastla.Ko je bil tunaj že kar opazen mehurček, je šel k zdravniku in ta mu je rekel, da je izstop vene in da ni nič nevarnega.
Sedaj ima ta bula premer že cca. 1 cm in kadar se z njo kam udari ali kaj podobnega iz nje močno krvavi.

Kaj predlagate?

Spoštovani!

Ali lahko slikate, ker si ne predstavljam najbolje, za kaj bi šlo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
V priponki so slike. Upam, da se bo videlo za kaj se gre.

Že vnaprej hvala za odgovor.

Pozdravljen g. Kersnik!
Samo informativno me zanima, če ste slike dobili? Moj kontakt: [email protected]

New Report

Close