Najdi forum

Lp. Na levi roki imam ganglion torej zg.stran dlani,tocno kjer je zila.

Februarja imam pregled za ganglion ker me roka in zapestje neprestano boli.

Zelo imam  nabrekle zile na roki odkar imam ta ganglion in bolijo me. 2x ko sem si merila KT so me hudo zapekle in zabolele da sem postala cela rdeca v obraz in morala prekinit z merjenjem,skratka obcutek je kot da me hudo boli zila na roki kjer je ganglion.

 

Je lahko motena prekrvavitev zaradi gangliona? Ali plasticni kirurg napoti kaj na slikanje da preveri motnje prekrvavitve na roki?

 

Ko roko dvignem visoko se mi zile pomirijo ko pa roko spustim oz jo dam ob sebe npr ko sedim pa spet nabreknejo hudo in me zacne noro bolet roka.

Lp

Pozdravljeni!

Ganglion ponavadi sam po sebi ne boli. Če pa ganglijska cista pritiska na živec ali ob skrajnih gibih vleče sklepno kapsulo, lahko tudi zaboli. Če se ganglij pojavlja na obremenjenem delu roke, lahko zaradi bolečin zmanjša funkcionalnost roke. Brez pregleda težko komentiram težave z “žilami” . Lahko, da ganglion pritiska na kakšno od teh žil in ali živcev, da zaradi tega imate težave, je pa normalno, da “žile” (vene) nabreknejo ko imate spuščeno roko, vseeno pa bolečin ne bi smeli imeti. Če po odstranitvi gangliona težave ne izzvenijo, bo potreben pregled pri specialistu angiologu, da se ugotovi vzrok teh težav.

LP

New Report

Close