Najdi forum

ZILE

Spoštovani!
Imam velike estetske probleme.Namrec po mojih prsih so vidne zile.Po prsih celotnih,celo po kolobarju.Ali je za to kriva prosojnost koze ali kaj?Ali se res ne da nic nareditit saj sem ze cisto obupana?Lp

Pozdravljeni

Prosojnost kože in metabolno aktivne dojke povzročijo, da se v njih pretaka veliko krvi. Podkožne vene se razširijo in so vidne.

Če gre za tanke žile do mm ali dva debele , ki ležijo povrhno bi prišel ve poštev poskus z laserjem pri večjih žilah pa eventuelan adstringenten kreme (take ki ožijo žilje ali mogoče sklerozacija – te pri nas ne izvajamo)
Včasih zadošča tudi masaža kože dojk, oziroma blagi pilinigi za stimulacijo kože, masaže z ledom oziroma kneipanje, da se koža nekoliko zdebeli in sončenje oziroma tonirne kreme …
Priporočam pregled v naši ambulanti, kjer vam bom po pregledu lahko bolje svetoval.

Lep pozdrav

Aleš

Stara sem 29 let. Zelo me motijo vidne žile na obeh nogah. Zdravnik mi je dal napotnico za slikanje žil. Prehodnost žil je dobra, operacijo priporoča zaradi tega, ker me lepotno moti. Res je, da imam precej tanko kožo, vendar so žile vidne in po hoji, ki je moj priljubljen šport, zelo močno vidne.
Svetovali so mi operacijo v Novi gorici ali Izoli, vendar je čakalna doba zelo dolga. Mi lahko svetujete vi kam naj se obrnem. Zanima me koliko bi stala taka operacija samoplačniško. V skrajnem primeru mi preostane samo še to, čeprav nimam denarja.

Pozdravljenji

Če imate krčne žile na nogah vam na naši kliniki tega žal ne moremo odstraniti, z zdravljenjem krčnih žil se ne ukvarjamo. Mislim pa, da imajo v sanatoriji Rožna dolina dela žilni kirurg.

Če pa gre za razširjene kapilare pa je verjetno najbolše zdravlejnje lasersko. Tega na naši kliniki uspešno izvajamo. 🙂

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close