Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Žila spočetja

Žila spočetja

Ko je že ravno toliko govora o masaži stopal, imam naslednje vprašanje. V Družinskem zdravstvenem vodniku sem na strani 1055 odkrila narisane akupresurne točke žile spočetja. Predstavljam si, da masaža le teh tudi pripomore k zanositvi. Ve mogoče katera, kdaj in kako pogosto naj bi si to masirala?

Kar pa se tiče masaže stopal, se jaz počutim zelo dobro, če mi jih zmasira mož. Pravzaprav mi jih ne masira, ampak samo rahlo pritiska na točke na stopalu. Prijetno se sprostim in tudi kak glavobol je že izginil po masaži. Poskusite še ve, katera nima časa za obisk refleksoterapevta.

Verjamem, da se sprostiš ob masaži stopal vendar pa je za določen učinek potrebno malce več. Tudi kar se tiče akupresurnih točk, ne masiraj si jih sama, ker lahko mimogrede pritisneš na točko, ki ti bo lahko povzročila več škode kot koristi.V knjigi so resda razložene zadeve in tudi slike so podrobne a žal mi kot laiki ne bomo dosegli takšnih rezultatov kot usposobljen refleksoterapevt oziroma maser, ki tudi izvaja akupresuro. Previdnost pri tovrstnih samomasažah ni odveč in to mislim čisto resno!!! Kar se pa tiče uspehov z refleksoterapijo so ti zelo dobri. Veliko žensk je zanosilo po uspešnih strokovnih masažah in tudi sama sem med njimi. Svetujem ti, da poiščeš usposobljenega refleksoterapevta in srečno.

Meni masira stopala moja bioenergetičarka (ki se tudi ukvarja z refleksoterapijo) in ona mi je povedala, da mi jih lahko tudi mož. Sploh zdaj, ko hodim k njej zelo poredko. A poudarila je, da on lahko samo pritiska (ne sme krožiti v levo ali desno, ker ne ve, katera smer je za katero točko pravilna). Pritisk naj bo lahen, ker se sicer pretok energije zablokira in največ 1 minuto 1 točko. In potem se zelo dobro počutim in priporočam to tudi drugim. Sem pa to mislila le za dobro počutje, za reševanje neplodnosti pa seveda tudi jaz priporočam strokovno osebo. Čeprav lahko tudi majhna sprostitev vsak dan malo pripomore k zanositvi.

Me pa zanima, če katera kaj ve o žili spočetja.

Živjo!

Refleksoterapija je zelo dobra metoda zdravljenja, ampak kako dobra pa je pri neplodnosti pa ne bi vedela jaz poznam dve zelo dobri refleksoterapevtki, če želiš ti dam njuni tel. št. lahko jih pokličeš in jih vprašaš za nasvet ali bi se to izplačalo poskusiti – oni ti lahko tudi povejo točne točke masaže saj za to ni samo ena točka ( vem ker sem bila jaz že na takšni masaži ). Seveda je pa odvisno iz kje prihajaš, jaz poznam eno iz Litije – VIDA LUKAČ tel. št. 01/ 8974 846, iz Kamnika pa je JANA PREZELJ tel. št. 01/ 8311 975. Tudi če si iz drugega konca Slovenije ju lahko pokličeš saj ti bodo z veseljem priporočile nekoga iz tvojega konca!

Pa vso srečo.

LP, Mojca

PS: pa sporoči če boš kej novega zvedla!

Hvala za telefonske številke, a morda se nismo dobro razumele. Akupresurne točke žile spočetja, ki so naslikane v Družinskem zdravstvenem vodniku po sredini trupa: od vratu do trebuha. Ker se to imenuje žila spočetja, me zanima, ali masaža teh točk morda vpliva na zmožnost zanositve. Verjetno bi to vedel kdo, ki se ukvarja z akupresuro.

Pokliči gospo Karmen, ki se ukvarja poleg refleksoterapije tudi z akupresuro. Njena tel. cifra: 01/724-0784. Obvlada sceno!

Hvala.

Ni kaj! Upam, da ti bo pomagala.

Hej, Lokvanj, ko jo boš kaj “zasliševala” o tej žili spočetja itd…. daj, napiši nam, kaj ti je kaj povedala. Me full firbec matra.

New Report

Close