Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija žila na penisu

žila na penisu

Spoštovani,
pred časom mi je na penisu, neposredno nad glavico, na levi strani uda rahlo zatrdela žila. Lepo se je dalo otipati s prsti, da je to dejansko žila. To se je potem relativno hitro razširilo in sedaj imam po celem obsegu penisa zatrjeno par mm debelo žilo. Je res trda, ni tako nekaj na pol. Bolečin ni bilo nobenih, čeprav se mi zdaj, ko mi tole že rahlo tolče na psiho, zdi, da me že malo boli. Je moteče, zlasti pri spolnih odnosih, takrat dejansko malo boli. Podobno se mi je zgodilo pred poletjem, vendar v manjšem obsegu in je tudi samo od sebe izginilo. Zanima me, če bi lahko sklepali, ali je to dejansko žila ali kaj drugega (mislim, da je žila) ter če moram biti zaskrbljen :). Hvala za odgovore.
Dare

Spoštovani!

Tromboflebitis povrhnje penilne vene (Mondorjeva bolezen) je benigno obolenje. Ena od hipotez pravi, da naj bi se pojavila do 24 ur po dolgotrajnejši seksualni aktivnosti, lahko zaradi poškodbe žilne stene. Navadno ni potrebno biti zaskrbljen, je pa mogoče ukrepati z aspirinom, antibiotikom (ti so potrebni, če gre za vnetno dogajanje z okužbo), zdravili proti bolečinam in morda mazilom. Običajno se stanje normalizira po 4-6 in žila rekanalizira po 9 tednih. V kolikor bi bilo moteče in se ne bi saniralo s časom, je teoretično mogoča tudi trombektomija ali odstranitev bolne vene.

Smiselno je izključiti druge fibrozantne procese na penisu, kot sta limfadenitis in Peyronijeva bolezen. Seveda pa diagnoze ni mogoče postaviti drugače, kot pri pregledu pri zdravniku. Včasih sam pregled ne zadošča in je potreben še ultrazvočni pregled penisa.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani,

lepa hvala za kvaliteten odgovor. Ker mi vrag ni dal miru, sem na nekem ameriškem (uau :)) forumu prebral post zaskrbljenega pacienta z istim (vsaj zdi se mi tako) problemom. Tudi odgovor zdravnika je bil približno enak, le, da je zdravnik ponudil možnost, da ne gre za žilo, ampak za limfe. Jaz vseeno mislim, da gre v mojem primeru za žilo, ne izključujem pa možnosti limfe. Če je možno, bi vam nekam poslal sliko (blush 🙂 ), v vsakem primeru pa se bom oglasil pri zdravniku. Problem je le v tem, ker so čakalne dobe dolge, mene pa rahlo razjeda skrb.

Hvala,
Dare

Seveda – vnete so lahko vene ali pa limfne žile, slednje potem opisujemo kot zgoraj omenjam – limfadenitis.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Lep pozdrav pred par dnevi se mi je na začetku penisa na njegovi levi strani pojavila bolečina in mislil sem da je zgolj od udarca ampak čez kake 2 dni sem začutil bulico veliko približno 8mm in tudi žžile tam okoli se mi zdijo napete bolečina je kar čutna in vprašal bi kaj bi to bilo in če je kaj resnega?
zahvaljujem se vam za odgovor

Spoštovani!

“Na pamet” ni moč reči ničesar, zato pa so zdravniki, da pogledajo in pretipajo. Osebni zdravnik oceni, ali je potrebna napotitev k urologu ali ne. Če erekcije ni od trenutka poškodbe in je težava nastala nenadoma, če bi lahko šlo za zlom penisa, je potreben pregled takoj, lahko pa je kaj, kjer se ne bo moglo nič pomagati dolgo časa. Skratka – na pamet preko interneta medicina ne deluje, žal.

Lepo pozdravljeni!

New Report

Close