Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje ZIBKA ALI POSTELJICA

ZIBKA ALI POSTELJICA

Punce,

kaj predlagate, zibko ali posteljico? In kje bi dobila lepo posteljnino za zraven?

Vesela bom vsakega nasveta!

Za začetek ti predlagam zibko, jaz sem jo imela in je res fino, svojga fantka sem mela notr skor 4 mesece, potem pa je bil že prevelik zanjo, pa smo moral nabavit posteljco, pa tudi posteljco mal večjo, da bo vsaj za par let, mere so 140 x 70. Sicer sm zibko dobila sposojeno in posteljnino in baldahinček ter obrobo tudi, tako, da je kar prav prišlo, da ni blo treba kupovat. Drgač pa ne vem kje se dobi fajn pa poceni posteljnino, mi smo posteljco pa posteljnino potem kupili kar v BC. je pa kar mal drago, ampak za našga sončka vse najboljše.

Lep pozdrav in lepo porodniško ti želim. To je res nekaj krasnega. meni se že počasi izteka, še dva meseca, potem pa nazaj na šiht.

Lp Vesna

mi smo imeli zibko, a le zato, ker imava premajhno spalnico, da bi imela posteljico zraven. Se pa zibke ne splača kupovat, ker jo boste imeli le malo časa – sama sem kupila rabljeno, če imaš možnost, si ji izposodi.

Prilagodi svojo odločitev finančnim in prostorskim zmožnostim. Ker zibko rabiš samo par mesecev, ti predlagam, da pogledaš na Bolho. Jaz sem tam nabavila tako, ki jo bom dala zraven svoje postelje (z enimi paski se pripne k postelji in naravna višino v isto višino, kot je moj jogi) in bom ponoči dojenčico samo k sebi potegnila, ko bo hotela jest. Za v otroško sobo pa sem nabavila navadno posteljico, novo, ker bo za dlje časa, pa tudi paše zraven pohištva v sobici. Za obe sem nabavila tudi nepremočljivo podlogo Racman. Za posteljnino ti ne morem svetovat, ker sem zraven zibke dobila tudi posteljnino (sicer je bolj fantovskih barv, ampak me ne moti, ker bo itak samo za par mesecev), za posteljico pa mi je dala svakinja kar lepe stvari, tako da zaenkrat nisem nič novega kupovala. Sem pa prej, ko še nisem vedela, da bom dobila od svakinje, malo gledala v Odeji iz Škofje Loke, pa so mi bili eni modeli kar všeč. Zadnjič je ena punca omenjala tudi eno prodajalno v Medvodah, ki naj bi imela lepe stvari. Seveda pa imaš zelo lepe stvari tudi v trgovinah Buši in Mothercare (v BTC-ju), ampak so tudi cene konkretne. Če imaš stisko s prostorom in omejene finance, pa kupi že na začetku taveliko posteljico (70 x 140), po možnosti tako, ki ima eno stranico snemljivo in jo tudi lahko daš zraven svoje postelje (Lip Poljčane imajo enih par takih modelov), za začetek, ko bo dojenček še majhen, pa znotraj te velike postelje narediš majhen prostorček z gnezdom, ker se menda novorojenčki bolje počutijo v majhnem prostorčku.

zibko samo če:
– imaš problem s prostorom – vendar ni trajna rešitev, saj v roku 4-6 mesecev dojenček preraste in moraš potem itak kupiti večjo posteljo in rešiti prostorski problem
– jo dobiš sposojeno ali čisto poceni – za tiste 4 mesece se ne splača dajati polne cene (preko 100€)

Midva bova pa kupila košek in ko bo dojenček tega prerastel bova kupila posteljico.Kupi tisto kar je v sklopu tvojih zmožnosti,odvisno koliko prostora imaš,mogoče pa ti tudi kdo kaj podari.

New Report

Close