Najdi forum

zgolj informacija

preden me napadete, da je neumno vprašanje in vse ostalo, me samo zanima, če katera ve zakaj nosečnica ne bi smela jesti grozdja. jaz sem to slišala prvič, zanima me pa samo zato,ker ga veliko pojem. če katera karkoli ve prosim, če mi sporoči, drugače ga ne bom nehala jesti.

prosim ne me napadati, ker se mi zdi smešno a če je katera drugačnega mnenja bom z veseljem prisluhnila.

Jaz ga tudi pojem ogromno, res mi paše. Na splošno me tud zanima, katere so tiste RES prepovedane jedi, ker sem v zadnjih dneh prebrala, da je prepovedano že marsikaj od tega, kar sem že jedla do sedaj (ribe, gorgonzola, …), pa mi na kraj pameti ni padlo, da ne bi smela. Pa tudi ne vem no, čemu vse naj verjamem … Ker imam občutek, da ene že mal pretiravajo – pa brez zamere, ampak jaz si niti zapomnit ne bom mogla vsega, česar ne bi smela jest 🙁 Obstaja kje kakšen seznam prepovedane hrane?

Ne vem zakaj se ne bi smelo grzdja jest, ponavadi, če ima ženska nosečniški diabetes, ne sme grozdja, ker ima veliko sladkorja.Glede rib sem tudi jaz slišala, da jih naj ne bi smeli, ampak jaz uživam v ribah in tudi sestra mi je pri ginekologu priporočala ribe. edino kaj vem, da velikih rib ne bi smeli jest, kot so morski pes itd….

Grozdje ni prepovedano, ampak ima baje veliko sladkorja v sebi in ni dobro pretiravati.

Nosečnica, seveda, lahko je grozdje, razen, če je pri njej ugotovljena motena toleranca za glukozo ali diabetes melitus (sladkorna bolezen). (preiskavo se izvaja po 23. tednu nosečnosti). Grozdje ima namreč visok glikemični indeks, kar pomeni, da povzoči veliko nihanje sladkorja v krvi, kar pri moteni presnovi sladkorja ni zaželjeno.

Česa ne sme jesti nosečnica?

Predvsem
Nepasterizirinih mlečnih izdelkov, surovega mesa, oz. mesnih izdelkov brez toplotne ali druge analogne obdelave.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Za !kupljeno! grozdje je moj pomislek ta, da preprosto ne verjamem, da je v njem karkoliko zdravega. Oz da je tega vec od skodljivega. Namrec, grozdje skozi celo leto? Vse brezhibno? Kot sem skepticna glede kupljenega sadja na sploh, je grozdje nekaj, kar nikoli ne kupujem, kot tudi breskev, nektarin…
Mislim, da je tezava v tem, kako stvari rasejo in zorijo (ce sploh?) – vse ne n-krat prespricano, tako, ziher je ziher.

Med nosecnostjo se bolj pazim na te stvari. Za svoje domace sadje pa vem, kje in kako raste, pa nimam nobenih zadrzkov, ne grozdje, ne jagode, ne breskve.

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

ne komplicirajte nosečnice in poslušajte svoje telo!

grozdje prepovedano? spet nek lari fari…ne nasedajte raznim knjigam in še huje forumom, ker na teh se najde čuda enih informacij in ko le te preseješ skozi sito je mogoče par procentov dobrih, ostalo je pa preganjanje dolgčasa ljudi, ki ga obiskujejo in kaj napišejo.

vsaka nosečka naj najde svojo resnico tako, da posluša svoje telo! kar eno zdravi lahko drugi škodi itd.

tako je, samo diabetične nosečke imajo omejeno uživanje grozdja, zaradi cukra. je pa lahko problem špricanje čudovito izgledajočih sadežev po trgovinah.. kot ste že ugotovile :-))
lp, špela

Ja, saj mene tudi moti, ko vem, da je vse sadje in zelenjava stokrat prešpricana, ampak žal nimam svojega vrta in sadovnjaka 🙁 Pa še tam bogve kaj ti zraste, ko imajo vsi v svojih greznicah luknje, da se malo sproti praznijo 🙂 Tako da mi ne preostane drugega kot špricano grozdje iz trgovine – ki pa mi res tekne trenutno dosti bolj kot vse ostalo 🙂

glede na to, da je grozdje trenutno najbolj sezonsko sadje, bi rekla, da je še najmanj kemično obdelano od vsega

jaz sem tudi v klubu požiralk grozdja zadnje čase – v trgovini se sploh ne morem upreti, ko vidim, kako lepega imajo zadnjih nekaj tednov

hvala za informacije vidim, da ni nič takega in ga še vedno veliko pojem,ker mi najbolj paše. sem mislila, da je kaj nevarno ali pa kaj tako kot nekatere stvari, a če je samo zaradi sladkorja pol ni nič, ker sladkih stvari pa tako ne pojem veliko.
hvala za informacije. lepo nosečnost še naprej.

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kako skodljivi so nitrati in kemikalije v kupljenem grozdju. Jaz ga namreč jem redko, a takrat ko ga jem, ga pojem veliko. A lahko te kemikalije skodijo plodu?

New Report

Close