Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje zgodnja mena

zgodnja mena

Živjo

dobrih 14 dni je minilo, odkar sem bila pri svoji ginekologinji, ki me je obvestila, da sem že globoko v meni.
Pa saj to ne bi bilo nič takega, če ne bi letos dopolnila 40 let.
Takoj mi je svetovala nadomestno hormonsko terapijo in predpisala tablete.

Malo sem se pogovarjala s prijateljicami različnih starosti in sedaj mi ni več jasno, kaj naj se odločim. Če jem hormone, se bom menda boljše počutila (trenutno nimam nobenih težav, npr. vročic in mrzlic), vendar postanem potencialni kandidat za raka. Če jem hormone, imam manjšo možnost imeti osteoporozo.

Čeprav sem se že zdavnaj odločila, da ne bom imela več otrok, se zdaj počutim nekako odpisano in me je pravzaprav sram priznati, da sem v meni. Saj vem, da to nikogar ne briga in da je to čisto moja stvar, me pa grize.

Rada bi slišala še kakšno mnenje proti in za, da bi se lažje odločila.

Hvala za mnenja

Spoštovani!

Nadomestno hormonsko zdravljenje vsekakor preprečuje osteoporozo in pojav kardiovaskularnih bolezni. Ni pa primerno za bolnice, ki imajo povišan krvni tlak, jetrne bolezni ali karcinom dojk oziroma materničneg vratu. Če ste zdravi, bi pri vaši starosti priporočal nadomestno hormonsko zdravljenje.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Sama sem imela veliko težav pri 40. letih. Škoda, da že takrat niso ugotovili, da imam premenopavzo. Sedaj pri 45. letih jem hormone in se dobro počutim. Priporočam tudi vam. Človek se mora sprijazniti s svojimi leti in to stanje sprejeti.
Lep dan želim, MAJA

Če nimaš nobenih težav,ti jih ni treba zdraviti,če pa so (neredna menstruacija ipd),ti pa tudi sama svetujem nadomestno hormonsko terapijo.Vendar se po posvetu s svojo G. posvetuj,kdaj jih boš prekinila,da vidiš,če imaš še menstruacijo.Ker če s terapijo v meni menstruacijo umetno povzročaš,je večji rizik za nastanek raka.Če pa menstruacija je in je neredna,ti pa nadomestna hormonska terapija resnično pomaga.
Lep pozdrav
Alenka

New Report

Close