Najdi forum

zgodilo se je, tudi meni…

Veliko sem vas brala, zdaj pa je tu moja zgodba.
Vem, da ni ravno za v ta forum, vseeno pa vidim, da ste tudi tu zelo dobri ljudje, ki bi mi lahko dali kakšen nasvet..
Torej, nikoli nisem mislila, da bi se to meni zgodilo, čeprav je povsod slišati in brati podobne..
Imam 23 let, fant 29. Zaljubila sva se na hitro, vse nama je štimalo. Skupaj sva dve leti.
Jaz študiram 200 km proč od doma, on dela doma. Vidiva se vsakih 14 dni za vikend. Nikoli nisem jamrala, da mi je to premalo. No, mogoče na začetku..
Sem bolj samotarski človek, dobro se znajdem sama.
Je moj 2. resni fant, jaz njegova prva. Ljubi me, vem da me. In v nič me ne sili, čeprav si želi ostati z mano do konca življenja. To spoštujem.
Nikoli nisem pomislila, da bi mi bil nekdo lahko všeč bolj, kot on. Nikoli nisem pomislila na to, da bi karkoli imela s kom drugim.
In tu se začne.. Jaz v času študija spoznavam veliko različnih ljudi, zdaj pa sem spoznala fanta, s katerim sva si zelo blizu. Povedala sem mu vse o mojem fantu, tudi to, da ga nikoli ne bi prizadela. Ampak tu je problem- zaljubila sem se v tega fanta.. Če prav pomislim, ima veliko podobnih lastnosti, kot moj fant, le malo drugačna, nova, spet po svoje zanimiva oseba je.
In težko mi je.. Njega videvam vsak dan, fanta pa 2x na mesec za dva dni.. Da se ne bi videvala z njim, ne bi šlo, ker sva oba v študentu.. Pa tudi nočem, da se to zgodi, saj mi je res zlati človek.. Po svoje pa trpim, ker si ga na trenutke zaželim.. In sanjam, se zbujam v solzah..
Od vedno mi je bil všeč, zdaj pa je to preraslo v nekaj več..
Po svoje nočem pokvariti najinega odnosa, prav tako pa ne z mojim fantom, ki me tako veselo pričakuje doma, ko pridem..
Zmedena sem. Po pravici ne vem kaj bi in kako naprej…
Kakšen nasvet?

Pozdravljena!

Kadar ne veš, kaj storiti ne stori nič. Kadar si v negotovosti, najlažje naradiš napako. Počakaj in spoznavaj oba. Čas bo pokazal, kam se bodo tvoja čustva prevesila. Hiti počasi….

Srečno!

Draga Zmeda!

Kako že pravijo modri? Nikoli ne reci nikoli! Velikokrat se nam zgodi prav tisto, za kar si ne bi nikoli mislili, da se nam bo. Poti življenja so tudi nepredvidljive in skrivnostne …

Lahko to, kar se vam dogaja sedaj, jemljete kot preizkus vaše zvestobe in prave ljubezni do vašega fanta. Zavedajte se, da dveh fantov hkrati ne morete imeti in tudi, da je eden od obeh vaš partner, s katerim ste v odnosu dve leti. Njemu ste zavezani. Fant s fakultete je lahko kvečjemu vaš prijatelj, kaj več pa ne. Če se boste z njim spustili v avanturo, pomeni, da ste svojega partnerja prevarali in boste tudi nosili odgovornost za posledice svojega ravnanja. Kdor vara, je lahko tudi prevaran – da ima priložnost na lastni koži občutiti, kaj pomeni biti v nasprotni vlogi.

Vzemite si čas in razmislite v sebi: ali želite še naprej biti v partnerskem odnosu s fantom, s katerim ste že dve leti? Če da, čim bolj zmanjšajte stike s fantom s fakultete, čeprav pravite, da tega ne želite. Vendar če ste vanj zaljubljeni, je nujno potreben fizični odmik, da se “odljubite”. Pogosto videvanje in pogovori z njim bodo trenutno stanje le še poslabšali in dali še več energije vaši zaljubljenosti (ki je le intenzivno čustvo), kar vas lahko pelje v avanturo in vrtinec čustev. Morda stike s fantom s fakultete prekinete le za določen čas, toliko da se odljubite in stvari predelate v sebi. Kdaj kasneje pa sta lahko prijatelja, vendar ne partnerja, če sta seveda dovolj zrela in sposobna gojiti “zgolj” prijateljstvo.

Razmislite tudi, kaj lahko naredite, da se boste bolj pogosto videvali s svojim partnerjem. Pravite sicer, da ste bolj samotarski in ste se nekako navadili, da ga vidite le dvakrat mesečno. Pa vam to res ustreza? Razmislite, kaj v odnosu s svojim partnerjem pogrešate, da je prišlo celo do tega, da ste se zaljubili v fanta s fakultete!

Če pa ne želite biti več s svojim dosedanjim partnerjem, je prav, da mu to tudi poveste in prekinete odnos z njim. Nato je dobro, da si vzamete čas zase in se ne podajate takoj v novo zvezo. Šele po notranjem “očiščenju” boste lahko zares stopili v nov partnerski odnos, morda tudi s fantom, s katerim skupaj študirate. Še nikoli se ni dobro obneslo “skakanje” iz enega v drug odnos, saj nas s partnerjem vežejo tudi čustveno-energijske vezi in rabimo čas, da jih v sebi predelamo in sčasoma naredimo prostor za nov odnos.

Bodite notranje močni in uporabite zdravo pamet! Če boste sledili zgolj čustvom, pa četudi temu rečete srce, se boste znašli v ljubezenskem trikotniku, ki se vedno konča z bolečino, prizadetostjo, zamero … Dobro premislite, če si tega zares želite! In tudi, kaj boste s svojim ravnanjem povzročili svojim bližnjim!

Želim vam veliko modrih odločitev in ne prenagljenih dejanj!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close