Najdi forum

Kaj storiti, če te nekdo posili? Kako to preboleti? Meni se zdi to nemogoče. Po mojem je zelo težko dobiti partnerja, če se ti to zgodi v rani mladosti.

Sama nisem bila posiljena, samo spolno nadlegovana pri osmih letih. Otipaval me je neznanec, ki pa ga nikoli ne bom pozabila. Nihče me sploh ni vprašal takrat kaj se je v resnici zgodilo. V bistvu so me samo obtoževali, zakaj nisem šla komu povedati. Nobeden ni razumel kako me je bilo strah in me še je tega človeka. To se je zgodilo, ko sem bila na taborjenju. S prijateljico sva spali skupaj v šotoru. Deževalo je kot iz škafa. Šotori so bili že tako stari, da je bilo mokro tudi od znotraj. Nekje sredi noči je prišel ta moški. Bil je vodja tega tabora. Smrdel je po pijači. Ulegel se je na sredino. Nato se je spravil name. Nisem vedela kaj naj naredim. Otrpnila sem. Prijateljica se je jokala. Jaz tega nisem izjokala še danes, a vendar ne morem pozabiti. Ovira me, tako da se bojim imeti fanta. Še vedno sem nedolžna pri devetnajstih letih. Kar je bilo je bilo. Žal podrobneje ne morem opisovati, ker boli.Drugi dan sva povedali enima drugima prijateljicama. Ti dve pa naprej. Nihče naju ni nič vpraševal. Tega moškega so samo poslali domov in nič drugega. Jezi me, ker niso drugače ukrepali. Kaj če je do zdaj posilil dekleta čisto zares, ne samo otipaval.

Peri

Ženske, ki so preživele spolno zlorabo, lahko nihajo med dvema skrajnostma- ali se popolnoma zaprejo ali pa se popolnoma prepustijo spolnosti. Veliko žensk, ki so preživele spolno zlorabo, kar se je žal zgodilo tudi Vam, pa se boji spolnosti. Ti strahovi so ena od posledic spolne zlorabe . Pogosto izhajajo iz nezaupanja, iz strahu, da bi Vas kdo prizadel ali da boste zaradi svoje izkušnje in strahu odreagirali tako, kot ne želite in s tem morebiti uničili začeti odnos.V tem je tudi strah pred podoživljanjem zlorabe. Ovire seveda lažje premagujemo če imamo ali se srečamo s partnerjem, s katerim se o svojih strahovih , jezi in žalosti lahko pogovarjamo. lahko še ne zmorete biti tako zaupljivi ali pa se bojite, da bo Vaše zaupanje zlorabljeno. Potrebno pa je tudi , zavedajoč se svoje situacije toda obenem tudi dejstva, da je spolnost lahko izjemno lepa, da se ohrabrite in zberete moči za prve spolne stike. V vsakem primeru si vzemite čas in naredite prve korake takrat ali sprejmite, upoštevajte svojo in partnerjevo željo po spolnosti v trenutkih, ko se boste čutila močna.Napredujte počasi. Uravnavajte intimne telesne stike v svojem ritmu. Črpajte moč iz dotikov, ki so za Vas sprejemljivi in bodite pozorni kako dotike občutite. Ne bežite pred spolnostjo, za to imate moč in pogum. Prepričana sem, da jo boste ob pravem partnerju doživeli v vsej njeni lepoti. Drugi tako ali tako ne štejejo!
Ker je to tema, ki se je ne da obdelati na kratko , saj gre za problem zlorabe in njenih posledic, ki Vas spremljajo , Vam priporočam, da se okrepite s knjigo Ellen Bass, Laura Davis: Pogum za okrevanje. V pomoč je lahko vsem, ki iščejo poti za okrevanje.
Vaša jeza je upravičena in ravnanje tistih, ki bi Vas morali zaščititi in tudi ovaditi storilca je bilo grozno, nedopustno in neopravičljivo. S svojim ravnanjem so podpirali storilca, ne glede na to, da so ga poslali domov. otrok ni nikoli kriv za zlorabo. Morebiti lahko sedaj storite to, kar čutite za potrebno – tudi če želite prijaviti storilca! Sedaj imate Vi moč nad njim. Prepričana sem, da je v svoji kriminalni karijeri zlorabil že več otrok in morebiti še danes ni prepoznan kot zločinec. lahko ga prijavite tudi anonimno / npr. Združenje proti spolnemu zlorabljanju tel. 080 28 80 ali 01 43 13 341/. Lep pozdrav.

New Report

Close