Zgodba mladega alkoholika
Pozdravljeni,
Sem 22 letni fant iz Ljubljane in imam strašne probleme z alkoholom. V bistvu jih nisem imel, dokler nisem izgubil finančne pomoči taršev – od takrat naprej si alkohol težko privoščim in to me ubija. Naredim vse, da pridem do litra ali dveh.
Da začnem zgodbo od začetka, piti sem začel v prvem letniku torej pri 15ih ali 16ih lejtih. Od takrat ga pijem brez prestanka. Zaradi tega sem imel precej problemov, od obiskov bolnic, policij,.. Drugače mi gre dobro, sem uspešen v šoli in nasploh v družbi ter pri puncah zaželjen fant. Pijem ga sam zvečer ali v baru s pijanci, ter z družbo v petek in ob vikendih oziroma ob vsaki priložnosti.
Glavni problem je nastal, ker dejansko čutim potrebo po alkoholu in ko pride do situacije, da nimam 5 ali 10€ in si alkohola ne morem kupiti, se počutim grozno in iščem način, da bi do njega prišel.
Razmišljam, da bi si pri kmetu kupil 100l vina za zalogo, po drugi strani pa me bolj mika, da bi nehal piti, čeprav je ta opcija precej težja, poleg tega pa se pri svojih letih nebi rad udeleževal kakršnih koli srečanja AA. Če je kdo moje podobne starosti in je imel ali še ima podobne probleme, naj prosim javi, mogoče lahko drug drugemu kako pomagava.
Lp
pozdravljen
vidim da imaš res velik problem
glede na to da si mlad in seveda družaben fant ni po moje nič narobe, če ga spiješ,oz. piješ v družbi.
pri tebi je problem da imaš nekaj na svoji vesti in ga nevede vtaplaš v alkoholu.poznam par ljudi ki imajo tak problem.
najprej moraš razčistit pri sebi se vprašat zakaj ga piješ šele potem lahko rešuješ naprej probleme glede kupovanja oz pitja pijače.
lej če boš iskal človeka svojega problema bosta lahko šla sam na gajbo pira.raje dobi kakšnega ki je imel podoben primer kot si napisal(ozdravljenega) in se je rešil
Dej ne serji, eden drugemu bi pomagala….s flašo vina?? :-)))))))))
Bi rekla, da si dovolj pameten, da veš kaj ti je storiti. Se mi zdi, da boš moral začeti tam, kjer ti najbolj smrdi, torej pri tistih dveh velikih in groznih a-jih 🙂 Ti prišepnem, da ni tako grozno kot se ti zdi. Pohvalno, da se zavedaš svoje situacije, upam, da tudi njene resnosti.
Želim ti, da najdeš pot iz zasvojenosti in držim pesti zate.
Premlad si fant, da ne bi razmišljal o pomoči za doklop alkota! Če ne zmoreš sam, se vključi v skupine, kjer so ljudje z enakimi ali vsaj podobnimi težavami! Vsekakor pa moraš najprej pospraviti svoje “podstrešje”, sam pri sebi razčistiti in sam sebi reči, da si fant in pol in da to ti zmoreš, sedanje družbe pa….delati čim večji obvoz, pa bo zmaga zagotovljena!
….
Srečno ti želim!
Hja, malce tragikomična zadeva. Jaz sem ga pri tvojih letih tudi precej rad cuknil, ampak mislim da si se res zapil. Ko človek začne razmišljat o nakupu 100l vina za lastno porabo, je pa že kriza…Kako boš ga kupil, če praviš da nimaš keša? Vino je nekje po 1,5 eura, zdaj pa zračunaj koliko to znese, če kupiš 100l! In predvsem, kam boš z njim? Imaš sode? Znaš žveplat, pravilno hraniti vino, pretakat, filtrirat? To ni kar tako… Morda bi res moral premisliti o zdravljenju, kar precej daleč si že in kar tako ne boš mogel nehati.
Zaradi alkoholizma v družini sem se priključila Al Anonu. Enkrat mesečno potekajo srečanja skupaj z AA, alkoholiki. Njihove zgodbe so zelo zdravilne. Nekateri ne pijejo več, nekateri še vedno. Hotela sem ti samo to povedati, da se enkrat opogumi in vstopi na njihovo srečanje, no ne samo enkrat, poskusi večkrat, pa boš videl kaj ti bo to prineslo. Lahko vprašaš za mentorja in lahko boš imel stalen kontakt z osebo, ki je alkoholizem dala ćez. Pa še literaturo o vsem tem boš lahko dobil. Alkoholizem ni hec, je huda odvisnost. Pa saj to že veš sam-
Srečno.