Najdi forum

zgaga v nosečnosti

Kako naj se je rešim?

p.s. ali je tudi vam bilo v nosečnosti bolj vroče?

Meni so pomagali mandlji – počasi sem jih grizljala in je bilo boljše.
Lp
jasna

Zgage v nosečnosti sem se otepala z Rupurutom (je dovoljen in je kar pomagal). Mi je bilo pa ravno tako bolj vroče kot tebi, vročina pa se je nadaljevala še dolgo po porodu – verjetno zaradi hormonov, dojenja in ogromnih količin tekočine, ki sem jo spila. Je vse normalno, baje.

Lepo nosečnost in porod, pa zdravega otročka želim,

L.

Meni je pomagal tudi kozarec toplega mleka (pa naj se sliši še tako čudno) – tudi ponoči sem vstajala in si šla gret mleko, ker sem imela res grozno zgago. Pa dvignjeno vzglavje. Pa rupurut – ja, lahko ga jemlješ. In tolažba:po porodu vse mine! Srečno!

meni je pomagal Donat (tudi pri prebavi, ki mi je delala težave v zadnjih mesecih)

Hvala za vaše predloge.
Donat sem že probala pa ne pomaga vedno. Mislim, da bom prešla na Roporut.

Meni je pomagal Donat, pa mleko, je blo pa zadnje dni kar hudo, tako, da se je vleklo celo po porodu. Sem hotela mleko, pa je sestro na rit vrglo (po CR ja nič ne smeš) in to samo zato, ker sem popila požirek porodniškega čaja… potem sem bila pa celo porodnišnico na vodi… so mi strežnice samo vodo dajale, pa sestre na inzenzivni tud. Če prosiš, ni problem dobit

J.

Pozdravljena!

Ne vem, če se zgage lahko rešiš, jaz pa sem jo BLAŽILA tako: preden sem šla spat sem spila skodelico toplega (skoraj vročega mleka).
Probaj tudi tako, da boš vzglavnik dala malo više, da boš spala na pol sede.

Veliko sreče, Katja

Vendar z Rupurutom vseeno ne pretiravaj.
Antacidi zmanjšujejo absorbcijo železa.
LP,
Ivana

Meni je pomagalo mleko. Rupurut je sicer dovoljen, ampak nikoli ne veš (moje mnenje, čim manj tablet).
Glede vročine pa…….. Ravno junija, ko so bile najvišje temperature, sem bila v 8-9tem mesecu. Modrc se mi je prilimal na kožo, ampak brez pa nisem mogla bit (sej veste kako je s prsmi v nosečnosti). Ampak smo preživel. Mene je ogromno kuhala vročina tudi prvih 14 dni po porodu, sem se toplo oblačila, da je šla voda iz mene, potem je bilo pa bolje.

Meni pomaga soda bikarbona. Smešno, ampak odleže v momentu! Ponavadi si zmešam čisto malo (1/4 čajne žličke) v kozarcu vode. Ginekolog pravi, da v tem ne vidi problemov tako, tako da priporočam.
Pomaga tudi če se ti spahuje, oziroma, če te tišči v želodcu, ko se naješ mastnega mesa.
Lep pozdrav!

rupurut bi ti odsvetovala (vsaj prevelike količine), raje si pomagaj s skodelico toplega mleka in dvignjenim vzglavjem, kot ti je svetovala Katja. meni je tudi pomagalo. pa srečno!

meni je mama uspesno svetovala naj v ustih sesam kavina zrna veckrat dnevno ce je treba- no okus ni lih visek se posebej ce ti kava obraca zelodec, ampak pri meni je delovalo-
ce nimas zrna pri roki lahko tudi pocasi topis v ustih zlicko mlete kave.
pa srecno!
patricija

New Report

Close