Zgaga
Pozdravljeni,
mam ponavljajoče težave z zgago in pekočim občutkom v prsih. Zdravnica mi je priporočala Nolpaza 40mg 2x na dan dva tedna in eno škatlo po eno na dan. Sem prenehala z dvemi in zdaj en teden jemljem po eno zjutraj. In zdaj tri dni me peče in sem zaprta, čeprav spijem kaka 2,5l na dan vode. Ni mi jasno kaj je narobe. Začela sem pa tudi jemati Cipralex, ga jemljem dva tedna. So to kaki stranski učinki Cipralexa ali se moram spet z zdravnico posvetovat glede Nolpaze. Ta zgaga se vleče že 2 meseca, ko sem jemala dve na dan je blo ok. Ta pekoč občutek pa je večinoma po sredini in se razliva na levo stran pod ključnico, prihaja spet do vnetja grla.
Hvala. LP.
Pozdravljeni
Poleg zdravil, so potrebni seveda še drugi ukrepi proti zgagi oz refluksu… od režima in vrste prehrane, do višjega vzglavja ponoči. Voda ni ravno terapija zgage, cipralexa ne želim obtoževati, če dosledno upoštevanje ukrepov z zravili vred ne bo uspešno, se boste z zdravnikom pogovorili, če bi bila potrebna gastroskopija.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
bom kar tukaj vprašala glede želodčnih težav. Včasih imam v grlu pekoč občutek, to se sicer dogaja redko … v želodcu pa pekoč občutek opazim predvsem, če kaj takega spijem ali pojem. Zgodilo se je tudi že, da me je pri požiranju sline bolelo v grlu in tudi ko sem premikala vrat, ste napisali, da je to lahko zaradi refluksa. Drugič težav nimam, npr. slabosti, bruhanje, vračanje želodčne kisline v usta. Se mi pa včasih zgodi, ko jem npr. kruh ali meso, imam občutek kot da se mi nekje na sredini požiralnika ustavi in potem čutim kot bi imela kepo not … bi lahko šlo za kake težave z mišico pri požiranju ali je tudi možno to zaradi anksioznosti? jem sicer počasi in male kose, ker se mi vsake toliko ponavlja ta strah pred požiranjem, ampak vedno sem imela občutek kot da se mi bo ustavilo kaj v grlu, zdaj pa v požiralniku …
Dan, jaz sem opazila,da je očitnoi vse skupaj od tesnobnosti, sej sem non stop napeta in nobene tablete ne pomagajo, ma vseeno grem začetek avgusta na gastroskopijo, da vseeno ni kaj vnetega, Ampak to vnetje bi se lahko videlo tudi po krvi in blatu?? (vnetje požiralnika) Ne smem pa sploh jest masno,ker pol pa res peče. Je res lahko toliko razdražen želodec od stresa , da niti jest se ne more več normalno? Ta razdraženost zgine, ko se tesnoba pozdravi? Lep dan.