Najdi forum

Drage nosečke!
Zgaga me obupno peče – zlasti popoldan in zvečer. Kaj naredit? Imaste kakšen dober predlog? Ali se je potrebno izogibati kakšni hrani?
hVALA IN LP!

Jaz sem nedolgo nazaj dobila kup nasvetov 🙂
Kot prvo če veš od česa se temu izogibaj. Meni recimo najbolj škodi pecilni prašek.

Pomaga pa zelo donat in malo prepečenca. Donat je res super.
Pomagaš si pa lahko tudi z gastalom in podobnimi izdelki, ki jih dobiš v lekarni in so za nosečnice.

Meni najbolj pomaga, če popijem malce mleka!

lp

jooooj mene tudi…….. včasih se mi prav gor dvigne kislina in jo moram izpljunit….zobje pa trpijo. Groza

živio
jaz pijem donata in rupurut
ampak najbolj pomaga, če popijem 1dc piva!
vem da se sliši čudno ampak s kosilom 1dc on vse OK!!!

lp

Ja, hrani, ki zakisa telo! Manj mesa, krompirja in drugih koncentriranih OH, med oreški čim manj orehov, posebej pa ne pečenih v kombinaciji z OH (npr. potica).

Razkisa surovo sadje in zelenjava, med žitaricami je bazično proso, med oreški pa brazilski oreški. Koristi tudi kislo sadje, npr. jabolka, limonada, vendar na prazen želodec ali vsaj pred obroki.

Zelo zakisajo in delajo zgago povsod homogenizirano pasterizirano mleko in mlečni izdelkiPosebej skupaj s koncentriranimi OH. Drugače je s surovim mlekom, skuto, maslom… ki delujejo nevtralno na prebavo.

Zakisa tudi sladkor, med,… posebej pa peciva in manj kvalitetna čokolada. Za test pojejte tri čokoladice Merci npr. in grlo začne čudno peči vse navzdol do požiralnika…

POa seveda kavice tud zakisajo. In alkohol. Pa vinski kis.

Spremenite razmerja v svojem jedilniku v prid bazični hrani, pa bo. Donat in Rupurut le zdravita in lajšata simptome, problem pa je še vedno tam – na vašem jedilniku in v nosečnosti se pač potencira zaradi nekoliko premaknjenih organov.

Podrobnost, kako močno je pri zaklisanju ali razkisanju kako živilo, v tabeli pod člankom.

no, poleg rupuruta in donata, bi ti priporočila, da se takoj po tem ko se naješ, ne greš sklanjat. malo počij, pa potem čaraj dalje:))

lp, šapica

Meni najbolj pomaga hladno mleko,izogibam pa se sokovom in pijem večidel samo vodo.Mogoče malo opazuj kaj ti jo povzroča in se potem tem živilom odpovej ali pa jih zmanjši.

donat, če ne pomaga pa še kak rupurut. lp

New Report

Close