zgaga!!
Ja, hrani, ki zakisa telo! Manj mesa, krompirja in drugih koncentriranih OH, med oreški čim manj orehov, posebej pa ne pečenih v kombinaciji z OH (npr. potica).
Razkisa surovo sadje in zelenjava, med žitaricami je bazično proso, med oreški pa brazilski oreški. Koristi tudi kislo sadje, npr. jabolka, limonada, vendar na prazen želodec ali vsaj pred obroki.
Zelo zakisajo in delajo zgago povsod homogenizirano pasterizirano mleko in mlečni izdelkiPosebej skupaj s koncentriranimi OH. Drugače je s surovim mlekom, skuto, maslom… ki delujejo nevtralno na prebavo.
Zakisa tudi sladkor, med,… posebej pa peciva in manj kvalitetna čokolada. Za test pojejte tri čokoladice Merci npr. in grlo začne čudno peči vse navzdol do požiralnika…
POa seveda kavice tud zakisajo. In alkohol. Pa vinski kis.
Spremenite razmerja v svojem jedilniku v prid bazični hrani, pa bo. Donat in Rupurut le zdravita in lajšata simptome, problem pa je še vedno tam – na vašem jedilniku in v nosečnosti se pač potencira zaradi nekoliko premaknjenih organov.