Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija zg. modrostni zob

zg. modrostni zob

Lep pozdrav!

Zanima me, če je možno, da bi napačno rastoči modrostni zob
zgoraj (zob moram izruvati, a ne občutim ravno hudih bolečin,
je pa vneto okoli zoba) povzročil vrtoglavico ali pa npr. vnetje
grla?

Najlepša hvala za odgovor!

luka jereb

SPoštovani luka,

težko. Možno je, da imate povečane bezgavke, kar pa ne gre zamenjevati z vnetjem grla oz. žrela.

spoštovani

tudi jaz imam vprašanje na to temo
s tem da mene ne boli grlo
imam pa na pol izrasli modrostni zob, zgoraj levo in prav tako čutim pod ličnico točno “nad” tem modrostnim zobom bulico, podobno na otip kot bezgavka, le da ne boli in da jo imam že eno leto, kolikor mi tudi ta zob iz dlesni raste…jo spremljam, ne raste, če bi, bi že šla k zdravniku…a je to sploh lahko bezgavka na licu pod ličnico? navzven se ne vidi…zgolj otipa se
včasih je tudi vneto okoli zoba…

pa še eno vprašanje…ali lahko zaprosim svojo zobozdravnico, da me pošlje na operacijo, da mi izražejo/izbijejo, vzamejo ven ta zob? zelo težko ga čistim in posledično je vse zatečeno in imam tudi zadah

drugače imam zdrave zobe, pri 23 letih imam zgolj eno plombico v desni šestici spodaj, imela sem pa 1 mesec boleče in občutljive cele zobe a je minilo
občasno mi tudi dlesni krvavijo pa to tudi poreneha samo od sebe

lepo pozdrav

SPoštovana Palčica,

bezgavk v predelu, ki ga opisujete ni, tako da gre verjetno za vnetno spremembo. Če zob nikakor ne more dokončno izrasti, potem je njegova odstranitev opravičena. Zobozdravnici omenite težavo in prosite za napotnico.
Dlesni krvavijo, kadar so vnete. Poskusite še izboljšati ustno higieno, uporabljajte ščetko in nitko za čiščenje medzobnih prostorov, zobozdravnica naj vam odstrani vse trde zobne obloge.

najlepša hvala za odgovor 🙂
lep dan vam želim

oprostite, da vas še enkrat morim s tem vprašanjem glede bunkice.
ali se je v vaši praksi že kdajpojavil kdo, ki bi ga takšna zadeva spremljala ob izraščanju modrostnega zoba?
pa še to…ali je to, da se modrostni zob spravi v “akcijo” in raste ter hudičevo boli res povezano s stesom? ugotavljam, da ko se imam dosti za učit, me kar naprej boli ta zob. lani mi je začel rast in celo skoraj do sedanje velikosti zrastel v 14 dneh, ko sem imela kar 5 izpitov (študij v tujini) in veliko obremenitev. sedaj pa opažam, da pred vsakim kolokvije in izpitom začne nabijati v ušesu, glavi in da mi ličnica zateče.
ničesar več ne razumem.
moja zdravnica je žal na bolniškivrne se čez mesec dni. tako da jezim vas 🙂 potem pa bom še njo, 🙂

vseeno hvala za odgovore in potrpežljivost

lp

Spoštovana Palčica,

možno je, da je bunkica, sploh, če nikoli ne izgine, zgolj dlesen, ki pokriva neizrasli ali napol izrasli modrostnik?!
Hja, pod vplivom psihe se nam vsem lahko dogajajo čudne stvari in veliko le-teh spravimo skupaj pod diagnozo psihosomatske bolezni. Tako da “ja”, je možno, da se vam stanje pred izpiti ponavlja in ker se potem v težavo še usmerite, postane še bolj izrazita in okrepljena.
Vi kar sprašujte, težave je le to, da vam zgolj iz opisa situacije, težko konkretno pomagam in boste na koncu res morali do svoje zobozdravnice:).

hvala

sem se že naročila pa bom kmalu na vrsti 🙂
pa da se razjasni

hvala za prijaznost še enkrat

New Report

Close