Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Zevalin

Zevalin

V Vivini avgustovski prilogi sem zasledila, da imamo v Sloveniji tudi “nadgradnjo” bioloških zdravil – na monoklonsko telo vezan vir sevanja (zato obsevanja odpadejo!!!). Sem šla še malo na net pobrskat in najdla zanimive rezultate o učinkovitosti zdravljenja. Pa me zanima kake so vaše izkušnje z Zevalinom? A je res tako varna in učinkovita terapija?

LP, Svetlana

Živjo!

Sama z Zevalinom nisem bila zdravljena, sem pa tudi kar nekaj prebrala že o njem in dobila tudi priporočilo zanj iz tujine (Avstrija), kjer z njim že uspešno zdravijo določene vrste limfomov. V bistvu gre za kombinirano zdravilo, ki istočasno tudi “obseva”. Nekaj takega. Kot vem, je zdravilo pri nas že registrirano oz. potrjeno, vendar še ni v uporabi, ker ni dovolj denarja. So pa te informacije zgolj ustno izročilo, zato bom preverila pri dr. Jezerškovi in ti javim točne podatke, kako in kaj (če se že uporablja ali ne). Ampak to bo možno šele septembra, ko bo dr. Jezerškova prišla z dopusta.

Zakaj te zanima? Se tudi ti zdraviš? Če imaš kakšno zanimivo internetno stran o temu zdravilu, jo pripni tule gori, da bodo lahko tudi drugi dobili informacije. Tudi jaz bom malo pobrskala, če kaj najdem. Če ne drugega, bom iz Vive prepisala, zakaj gre pri omenjenem zdravilu.

Pozdrav,

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Za zdravljenje krvnega raka so začeli uporabljati tudi tarčno biološko zdravilo, ki ima nekatere lastnosti radioterapevtskega zdravljenja. Poleg iskanja novih tarčnih molekul si raziskovalci prizadevajo odkriti načine, kako prek že znanih tarč še dodatno poškodovati maligno celico. Eden od načinov, ki se je tudi že uveljavil v praksi, je vezava radioaktivnega izotopa na biološko tarčno zdravilo. Monoklonsko protitelo se veže na natigen na rakavi celici in tja “pripelje” tudi vir sevanja, ki celico dodatno uničuje. Primer je zdravilo ibritumomab tiuksetan, za zdravljenje bolnikov z indolentnim ne-hodgkinovinm limfomom, ki se ne odzovejo na zdravljenje z rituksimabom (pri nas je to zdravilo Mabthera) ali pa se jim bolezen po zdravljenju z rituksimabom ponovi. To zdravilo je v klinični uporabi krajši čas in ni še znano, kakšen je vpliv tega zdravila na preživetje bolnikov. Zdravilo je registrirano v EU.

Vir: VIVA, avgust 2005

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Aja, morda še to! V Avstriji, na graški Univerzitetni hematološki kliniki zdravijo z Zevalinom poleg indolentnih NHL tudi ponovitve visokomalignih difuznih B-limfomv, ki so bili prvič zdravljeni s citostatiki in Mabthero (rituksimabom). Zvedela direktno od tamkajšnjega zdravnika, ko sem se zanimala, kako in kaj, če se mi bolezen ponovi.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Glej povezavo:

http://www.kosovaonline.net/kastriot/sl/pershkrimi.html

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

O TEM SEM ŽE GOVORILA Z DR. JEZERŠKOVO, A VSAK PRIMER JE DRUGAČEN. VSAK JO LAHKO VPRAŠA ZA SVOJ PRIMER NE NJEN MEJL. MOJA IZKUŠNJA PA JE ,DA JE PO PRVEM ZDRAVLJENJU NA OI BOLJE POISKATI STVARI, KI OBSTAJAJO, DA PREPREČUJEJO PONOVITEV BOLEZNI.TELO RABI KAR NEKAJ ČASA, DA PRIDE K SEBI,KAJTI KEMO IN IMUNOTERAPIJE SO ZELO AGRESIVNE ZA TELO.MISLIM, DA JE POMEMBNO POISKATI PODPORNE TERAPIJE IN PRIPRAVITI IMUNSKI SISTEM K DELOVANJU.RAKAVE CELICE NASTAJAJO V VSAKEM ŽIVEM TELESU LE DA JIH CELICE IMUNSKEGA SISTEMA ELIMINIRAJO.PO KEMO IMUNO ITD TERAPIJAH ODSTRANIMO PREVEČ RAZRASLE RAKAVE CELICE OSTANE PA ŠE VEDNO VPRAŠANJE ZAKAJ NAŠ IMUNSKI SISTEM NI REAGIRAL. TU JE MEDICINA NAREDILA PREMALO IN SE MORAMO ZNAJTI SAMI. MENI JE USPELO- HURA – V SODELOVANJU Z DR. JEZERŠEK.MOJ MEJL [email protected].

Ojla, Taja, strinjam se s tabo, da je potrebno imunski sistem spraviti na ta nivo, da začne delovati brezhibno. In to si lahko pomagamo na različne načine, tudi tako, kot piše Taja!

Kar pa se tiče mejlanja z dr. Jezerškovo pa bi rada malo popravila Tajo (ki je sicer hotela najbolje!!!!). Dr. Jezerškova ima ordinacijo na OI, v kateri svetuje, zato je kontakt z njo potrebno vzpostaviti osebno na OI, oz. se naročiti k njej z napotnico. Jezerškova ima polne roke dela na oddelku s hospitaliziranimi pacienti, v ordinaciji in tudi z raziskovanjem. Poleg tega njen mail mislim, da niti ni javen. Pa še svetovanje ali reševanje težav po pošti mislim, da niti ni smiselno.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

ojla, malo pozno ampak vseeno.Dr. Jezeršek je pripravljena odgovoriti na kakšno bolj komplicirano vprašanje, samo nekaj časa bo trajalo.Vprašanje ji bom posredovala in potem vam odgovor.Lep pozdrav Taja Pahor

Zelo se strinjam s Tajo. Ko se zdravljenje konča se boj šele začne. Veliko ljudi umre zaradi zdravljenja ki je tako agresivno in ne zaradi bolezni. Jaz sem prepirčana da so me agresivna zdravljenja spravila v krog nenehnih ponavljanj bolezni. Šele ko sem začela verjeti in zaupati svoji intuiciji in prišla do pravih informacij (ki sem jih iskala od vsega začetka pa mi niso bile dane) so se stvari začele postavljati kot treba. Nimam nič proti uradni medicini, zamerim jim le da ne dajo osnovnih navodil kako živeti “POTEM” in da ne usmerjajo k razstrupljanju , pravilni prehrani, gradnji imusnkega sistema. sistem “živi kot prej” te hitro pripelje do istih problemov.

Vem pa da zdravnike že med šolanjem ne usmerjajo v celostno zdravljenje, tako da jim je več ali manj vsem “larifari” kar se tiče drugih metod zdravljanja. Hvala bogu ne vsem, kot slišim. Konec koncev pa so tudi zdravniki ljudje in ko zbolijo sami ali bližnji tudi sami iščejo drugačne rešitve.

New Report

Close