žepek..
Hvala za odgovor.
Zobe perem kot nor. Nitka in ščetkico za medzobne prostore tudi uporabljam in imam občutek da sem prav z njo pospešil proces. Oziroma mi je moj zobozdravnik 2-3 mesece nazaj očistil zobni kamen in se mi zdi da je to še bolj pospešilo proces. Zdi se mi kot da nima več sploh učinka na to kar se dogaja. Ali je kriva dlesen ali pa umikanje kosti nevem. Zgleda da oboje. Je kakšen operativni poseg kateri lahko zadevo umiri? Osebni zobozdravnik pravi da je do tega prišlo ker so mi prednji zobje preobremenjeni ker imam napačen vgriz…
Hvala
LP
Spoštovani klondinake,
moram priznati, da ne razumem vašega zadnjega vprašanja. KO sami iščete odgovore in prebirate množico vprašanj/odgovoro, verjamem, da vam je vse jasno, meni pa sedaj ni nič….
Sicer pa – možno je tudi, da ste do dlesni preagresivni in se odmika zaradi preagresivnega “pristopa”. Uporabljajte samo nitko oz. če je prostor med zoboma širši, samo interdentalno ščetko. Nepravilna postavitev zob in tudi neprimerne obremenitve lahko stanje poslabšajo.
Spoštovana!
Hvala za vse odgovore do sedaj.
Šel sem k specijalstki paradentologinji Dr. Berti Novačan – Maribor. Trdi da ni še tak hudo, bi bilo treba počistit zobni kamen pod dlesnimi in bi mi dala še neki Eziol?? Emizol?? Nevem se ne spomnem prav. Osebna zobozdravnica (spoštovana ga. Tadeja Strah) mi je diagnosticirala majavost prve stopnje kar je pa prva zanikala??
Bojim se če mi bo šla čistit kamen pod dlesnimi bo še slabše – torej se bo dlesen še bolj umaknila. Ali je to pametno?? Osebna zobozdravnica mi tega ni svetovala- nevem komu naj verjamem…
Hvala..
SPoštovana klondinake,
vedno moramo najprej odstraniti zobni kamen. Če vam je zobozdravnica pred časom že odstranila kamen v predelu zobnega vratu, vseeno še obstaja možnost, da je nekaj trdih zobnih oblog tudi na korenini. Zobni kamen je vedno pametno odstraniti, ker draži dlesen in povzroča vnetje le-te ali celo njeno odmikanje.
Zdravila, ki vam ga je omenjala spec. parodontologinja, ne poznam, tako da vam ne morem odgovoriti na ta del vprašanja.