ZEOLIT
Lep pozdrav! Mene pa zanima kakšno mnenje imate o ZEOLITU? Je že kdo poskusil? Zanima me, če ima res takšne lastnosti kot obljubljajo o tem ali je to zgolj “larifari”.
evo pa še link:
http://www.alaja.si/zeolit-natura-v-prahu-500g-100-naravni.html?gclid=CMTkjtWLgbwCFUFd3godGW0AfQ
Pozdravljeni!
Moj spoštovani profesor na fakulteti je nekoč dejal, da snovi, ki se jim pripisuje cela vrsta, včasih tudi med seboj nasprotujočih se učinkov, običajno nimajo nobenega učinka.
Pri zeolitu na vašem linku je tudi napisana vrsta učinkov na bolezni, za katere se znanstveniki še vedno močno trudijo, da bi našli učinkovita zdravila, pa jim ne uspe. Reklamiranje takih izdelkov in pripisovanje zdravilnih lastnosti, ki niso dokazane z vrsto preskušanj, je v opreki z zakonodajo, ki opredeljuje področje zdravil, in ni niti moralno niti etično.
Vzbujanje lažnega upanja ljudem, ki trpijo ni humano dejanje.
Takim izdelkom, ki navajajo zdravstvene trditve, obljubljajo vse mogoče učinke in so na trgu brez ustreznih dovoljenj ne gre zaupati.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Zdravo, tudi sam moram pohvaliti shiitakesamurai.si in njihov odnos do strank.
Sicer ne poznam omenjene strani vendar uporabljam zeolit ki ga kupujem pri g. Branetu na zeolitslovenija.com in mi zelo pomaga pri mojem izven-sklepnem revmatizmu.
Sprobal sem že vse drugo vendar zeolit dejansko pomaga! LP m.
Zanima me če magistrica kdaj proba izdelke ki jih komentira.Meni je Zeolit pomagal
Če bi morala sama na sebi preizkušati vsa zdravila, o katerih me sprašujete, bi me zagotovo več ne bilo.
Spoštovana Nada-Irgolič
FGlede na to da pravite da zadeve niste poizkusili saj so vas na tak odgovor “prisilila” mnenja uporabnikov ki pa s tem Zeolitom imajo izkušnje in to pozitivne in verjemiote ne gre za nikakršen t.i. placebo efekt, vam svetujem da bralcem foruma pošteno odgovorite da zadeve pač ne poznate ne pa da se sklicujete na nekakšno zakonodajo (sploh slovensko, ko vsi dobro vemo kakšna je ta zakonodaja) in pa moraliziranje o primernosti jemanja te snovi. Glede na to, da se o njem piše predvsem pozitivno neglede na to v katerem evropskem forumu o njem berete, menim da je zadeva za poizkusiti. Če ne drugega, nisem še nikjer zasledil, da bi od Zeolita nekdo umrl, medtem ko od zaradi navadnega belega sladkorja dnevno umre več tisoč ljudi, pa še danes je v prehrani, da ne govorim o margarini, alkoholu, cigaretah…
Pozdravljeni!
Lansko leto sem na različna vprašanja in mnenja v zvezi z uporabo zeolita za več vrst indikacij odgovorila takole:
” Moj spoštovani profesor na fakulteti je nekoč dejal, da snovi, ki se jim pripisuje cela vrsta, včasih tudi med seboj nasprotujočih se učinkov, običajno nimajo nobenega učinka.
Pri zeolitu na vašem linku je tudi napisana vrsta učinkov na bolezni, za katere se znanstveniki še vedno močno trudijo, da bi našli učinkovita zdravila, pa jim ne uspe. Reklamiranje takih izdelkov in pripisovanje zdravilnih lastnosti, ki niso dokazane z vrsto preskušanj, je v opreki z zakonodajo, ki opredeljuje področje zdravil, in ni niti moralno niti etično.
Vzbujanje lažnega upanja ljudem, ki trpijo ni humano dejanje.
Takim izdelkom, ki navajajo zdravstvene trditve, obljubljajo vse mogoče učinke in so na trgu brez ustreznih dovoljenj ne gre zaupati “.
Danes vam bom glede na vaše očitke, da naj odgovorim pošteno, da izdelkov pač ne poznam, odgovorila takole. Res ne poznam delovanja zeolita, ker nisem našla znanstvenih dokazov o njegovem delovanju, na katere se opiram ob svetovanju ljudem. Zavedam se, da dobrih izkušenj o katerih govorijo ljudje, ni varno prenašati naprej preko medijev, če zanje ne obstajajo strokovno potrjeni dokazi. Osebe, ki uporabljajo take izdelke, jih uporabljajo na lastno odgovornost, in upam, da se tega tudi zavedajo.
Slovenska zakonodaja, ki ureja področje zdravil, pa je popolnoma harmonizirana z evropsko zakonodajo in njen glavni cilj je varovanje javnega zdravja. Sodelovala sem pri njeni pripravi in je ne mislim dodatno komentirati.
Želim si samo, da bi bilo jemanje tako zdravil, kot prehranskih dopolnil in tudi hrane za ljudi varno.
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Mogoče bi se na tej spletni strani našlo kakšen bolj strokovni vpogled 🙂
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=zeolite+clinoptilolite
Mogoče bi se na tej spletni strani našlo kakšen bolj strokovni vpogled 🙂
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=zeolite+clinoptilolite%5B/quote%5D
Odličen odgovor, na tej strani je zbranih večina svetovnih raziskav z vseh področij! Tudi sam vedno uporabljam to stran, ker so žal informacije od večine zdravnikov zelo odvisne od farmacevtske industrije, ki vpliva tudi na njihovo izobraževanje, še posebno v državah bivše juge in podobnih. V zahodni in s. Evropi kjer je komplementarna medicina (akupunktura, bio resonanca in druge) enakovredna klasični so rešitve za pacienta/uporabnika cenejše in predvsem precej učinkovitejše ter z manj stranskimi učinki.
Zakaj je temu tako? Zato ker lahko nekdo, ki je postal dr. v klasični medicini, brez strahu za svoj renome in izgube zdravniške licence opravlja tudi homeopatijo, bio resonanco ali kaj tretjega seveda z ustreznim predhodnim večletnim šolanjem, na katerem dobi znanje še o drugih procesih v telesu, ki jih na klasični medicini sploh ne omenjajo.
Klasična medicina v glavnem zdravi posledice, za odpravo vzrokov pa nima časa in znanja.
Vaš način odgovarjanjanja je primeren za državne uradnice na MZ, ki so našle ustrezno lepilo in se pripopale v v naslonjač ministrstva. medtem, kar ste končali izobraževanje, je šel svet naprej in z njim spoznanja. nekateri bolj inteligentni zdravniki (samo kot primer. dr. Keber) sprejemajo tudi že spoznanja iz 4000 ali več let stare kitajske medicine.
V preteklosti so najbolj inventivni zdravniki, ki so k medicini pravzaprav največ prispevali, nova zdravila mnogokrat preskušali na sebi.
Ker ste ostali na ravni “by the book”, (posebno pa slovenski začahurjeni in samovšečni zakonodaji, za moderatorja tega portala niste primerni.
Howgh
Pozdravljeni,
Ne se preveč razburjat, saj nam je skkoraj že vsem jasno, da je za farmacijo narava v laboratoriju.
P.S.
Pri nas doma zeolit deluje….
Forum je zaprt za komentiranje.