ženski orgazem
Prosim, če mi ženske lahko povejo kaj več o tem! Predvsem, kdo naj bi bil za to najbolj zaslužen oziroma kaj nama je storiti?
Z ženo živiva že 12 let, ogromna sva preseksala – tudi sedaj, vendar ji je prišlo do sedaj samo dvakrat in še to nakej let nazaj. Čeprav so najini spolni odnosi kot vulkan, tudi trajajo po uro in več, in razen analnega seksa sva probala prav vse. Ker si sedaj neizmerno želi zopet občutiti ta občutek pa počasi nastaja problem.
Vsem se zahvaljujeva za nasvet.
Adijo!
Dvojček,
če je vse res kar praviš, potem se mi posatvi vprašanje, kako si lahko 12 let čaakal, da to vprašaš. Nisem ravno rpepričan, da se nikoli v vseh 12 letih nista želela potruditi, da bi doživela orgazem, ali z revijami, ali knjigami, ali filmi, kajti vedno je težnja ravno po tem, da se zadovoljiš, verjamem, da vama je bilo lahko lepo, vendar da toliko časa to ni bilo pomembno???
ZA to kdo je lahko zaslužen in tako naprej, sta samo vidva, ne vem, ali bo kdo od nas vedel, kaj morat narediti, to ponavadi ve vsak zase.
Primož
samo eno razmišljanje ob tvojem zapisu, dragi Dvojček… iz tvojega kratkega opisa je sicer težko sklepati, kako čuti tvoja žena ali kako sta povezana kot par ipd. zato bolj tako na splošno, kot se mi zdi, da opažam pri veliko parih (morda pri vama ni tako, morda pa ti bo kaj koristilo): moški dostikrat pripovedujejo, kako se jim zdijo spolni odnosi ‘kot vulkan’… ko pa vprašaš žensko, nad dolgotrajnim silovitim vulkanom niso nič kaj navdušene (no, morda nekatere so, ampak ne vedo, da so orgazmi lahko tudi drugačne vrste). pri vseh reklamah za različne ‘položaje’ in tehnike se mi zdi kot da smo pozabili na osnovno – na pretok spolne energije med dvema. tega se pa samo z ognjem oz. strastjo ne da vzdrževati. ogenj vzplamti in potem ugasne – to je to. ampak to je kratkotrajno olajšanje, predvsem za odstranjevanje napetosti v moškem. ženske tako ne doživijo orgazma ali pa le tistega s klitorisom. kje pa je še vse ostalo telo in sploh njena duša?
če pa začneš s kombinacijo žerjavice in mirne vode, dobiš paro – ta pa se lahko dviga – do neba. mirna gladina, kjer se lahko ogledujeta duši, so vajine oči, ne pa spolni organi. iz oči, ki sevajo takšno mirnost, lahko prihaja kolikor hočeš strel, in vihar, ki tako nastane, seže tudi globlje v srce, od tam pa seveda tudi v spolne organe. finta je v tem, da počasi ogreješ vse njeno telo, ne pa da ‘napadeš z ognjenim mečem’ samo tisto eno točko. tako šele lahko zanetita požar. občutek imam, da imamo ženske raje najprej mirno, tiho jezerce; v tej dolinici, ki nam daje občutek varnosti sprejetosti ipd. se potem lahko z moškim, ki to zna, igramo tudi vulkane, požare, gejzirje, in kar je še teh naravnih pojavov. zdi se mi, da se zna večina moških le vzburiti in potem stremeti samo še k sprostitvi te napetosti; spolni odnos pa ni to. vsaj ne tak, kakršnega si ženske predstavljajo in zaslužijo. spolni odnos je spiralno gibanje energije; če jo znata prav usmerjati, bo tvoja dama doživela ne le enega, ampak več orgazmov zapored, pa tudi ti boš ugotovil, da ni treba veliko ‘preseksati’, ampak kvalitetneje. morda boš začel uporabljati tudi kakšne bolj romantične izraze za to doživetje in občutek takega ‘seksa’ prenesel tudi na ure, ko nista v postelji.
spolni odnos ni samo stik spolnih organov. vse naše telo je eno samo veliko erotično področje, če ga le znamo prebuditi. sploh ženske, ki imajo bolj prefinjeno energijo kot moški, to že same čutijo; če pa ne, so zelo hvaležne moškemu, ki jih zna tako prebuditi.
želim ti, da bi znal prebuditi svojo damo… hvaležnosti za tak dar se ne da opisati. dobil boš zvesto ljubico, pogumno tovarišico in modro prijateljico, ki bo znala ceniti svojega princa.
lep dan in še veliko lepih uric!
Hvala Ninočka! Zelo lepo si napisala. Tudi strinjam se s tem kar si napisala, čeprav bolj abstraktno. Le nekaj mi ni povsem jasno; mar smo samo moški tisti od čigar so ženske lahko srečne v spolnosti; ali pač ženska participacija tukaj ni potrebna?
Nenazadnje: v kar nakaj člankih različnih revij in časopisov sem prebral, da nekatere ženske (sicer zelo majhen odstotek) doživijo orgazem skoraj vedno, nekatere bolj poredko, nekatere recimo samo trikrat v vsem življenju in nekatere (ki jih pa sploh ni tako malo) nikoli. Ali gre torej samo za odgovornost (beri:nesposobnost) moških, ali kaj več?
Želim ti lep dan!
Živjo!
Na kratko, če ženska ne doživlja orgazma, je to znak, da si moškega in seksa z njim v resnici ne želi (dostikrat tega še sama ne ve) – če bi bilo obratno, orgazem ni problem. Srž zadeve ni v nevemkakšni spolni tehniki, ampak v želji ženske, ki se razvije lahko takrat, ko dobiva od svojega partnerja vse, kar potrebuje, da se počuti ljubljena. Namesto priročnikov o spolnih tehnikah preberita skupaj ali vsak zase knjigo Pet jezikov ljubezni- lahko spremeni vajino spolno življenje za sto procentov.
Lep pozdrav
se ne strinjam s tem, da te pa ne zeli, ce ne dozivi orgazma. to je cista bedarija. pac tudi fizicno nismo vsi enaki.
ne vem, dolga predigra, ne igraj nekega herkulusa in vulkana in kaj jaz vem kaj se, pač pa človeka, ki od spolnosti pričakuje tudi nekaj nežnosti. in tako tudi deluj. mogoče pa potrebuje to. in ne “vulkana”. in samo za info: kar je več kot pol ure ali ok 45 min je vse že prav boleče za žensko. tako da ti ne priporočam teh dolgih popotovanj…
in še nekaj. zdi se mi, da je to pogosto mišljenje žensk. da je moški tisti, ki mora zadovoljiti njo – izključno on. kot da ona nima nič s tem. in ona je pa tam vsa pasivna. no ne vem, ampak če samo leži in pričakuje vse od tebe, bo težko kam prišla… naj si še sama prizadeva doživeti orgazem, si misli osredotoči na to in pismo, naj dela kaj.
drugače pa probajta s kakim zdravnikom za take težave.
ajda
čisto en praktični in (vsaj meni) najbolj logični nasvet: začnita pri tem, kako se zadovolji sama… Oz. če ji to če ni uspelo, naj poskusi sama, kajti vsak pozna najbolj svoje telo, ane? Za orgazem se je treba potruditi najprej ženski: spoznat sebe, potem ‘pokazati’ partnerju, kako to deluje, in s potem s skupnimi močmi odkrivati užitke… Kaj je lepše od tega?
Ja, Ninočka je zelo lepo napisala in ima zelo prav. Dejstvo je, da je orgazem pri ženski dosti bolj povezan s psiho in celotnim organizmom kot pri ženski. Ampak kljub temu je zraven tudi nekaj “tehnike”. In ta ni povezana s tem, kako zelo močno si partnerja želiš, ampak preprosto s položajem, s kotom, s pritiskom itd. Ker v nekaterih položajih lahko recimo vedno doživi orgazem, v drugih pa ne – pa čeprav ji je sicer zelo všeč. Ampak orgazma pa ne.
Zato: Pomaga, če se najprej razišče sama. In potem je morda najbolje, če je ona zgoraj – ker ima tako najbolje vse “pod nadzorom”. In pa: manj “čistega seksa” in več predigre – pa ne le tiste “namenske”, “ciljno usmerjene”, temveč tiste naključne, mimobežne, porazdeljene čez ves dan, da potem že zelo željno pričakuješ večer… primerno romantičen…