Ženskar
Ženskar –> ga je mogoče ozdraviti? Je mogoče vstopiti v njegovo srce? Je mogoče biti *ne le ena izmed mnogih*? Se lahko zaljubi?
Sama sem namreč zaljubljena v enega iz te vrste. Predala sem se mu… Slišala sem govorice, da sem mu nekaj posebnega, vendar sem besedam verjela le delček (to je bila bolj želja, da bi bilo res, kot pa verovanje v besede).
Imate kakšen nasvet?
Seveda ga je mogoče ozdraviti,
vendar nisi dovolj povedala, ali je ženskar ali ne in kako to veš. če so to samo besede in govorice, potem te ne razumem, komu bolj verjameš, njemu ali besedam.
Zato je najbolje če ga vprašaš, tudi to, da si enkaj posebnega praviš, da si slišala od drugih.
razmerja, ki slonijo na idejah in mnenj drugih niso preveč dobra.
najbolje bo, da se o vsem prepričaš in to z njemu, brez spremljevalcev.
primož
Mogoče bo pomagalao samo to, da si z njim skrajno odločna in uveljavljaš svoje zahteve. Dosledno.Ker če mu boš podrepirala, in ne dvomim, da tak človek to zna doseči, te bo izrabljal kot vse druge ljudi. Se poznaš toliko, da ga boš kljub temu, da ga imaš zelo rada, znala držati “na kratko”, se mu boš upala zamerit,..??In, verjetno moraš točno vedet kaj hočeš. Jaz sama zase vem, da nisem tak kerlc. Pa konc. Ti pa morda imaš tak značaj in ti ni problem izpast zatežena…Problem je v tem, da se navezuje površno, do prvega problema. In problem bo znal naredit iz še tako nepomembne stvari. Tko je to v takih zvezah; moraš bit trden in celo jeklen, pa še mariskdaj moraš it preko sebe…
pasjonka, zelo zanimiva postavka glede tega, da bi mogla bit odločna in ga držati na kratko! med vsemi ženskami, ki jih lahko dobi, si bo gotovo izbrav takšno, ki mu bo kos in ne neko pridno, vredu deklino… če me sprašuješ ali sem to zmožna -ne vem, dokler ne poizkusim! vedno sem govorila, da se nočem “igric”, vendar morda rabim ravno to!
imaš kakšen nasvet? npr. vem, da mu ne smem biti vedno na voljo…
Zelo dobro napisano, Pasijonka.
Tukaj bi dodala le to, da ni dovolj biti močna osebnost, ampak se je dobro še vprašati:
Je smiselno gojiti tako zahtevno zvezo in se vedno ukvarjati s tem, kako okoli njega, da ne bo…? To lahko postane precej utrujajoče kasneje v življeju, ko prva zaljubljenost izgine. Seveda pa vedno obstaja možnost, da se še tak ženskar umiri in začne spoštovati svojo partnerico. Ampak, ko ženska enkrat že misli o svojem moškem, da je ženskar, ni (in najbrž ne bo) nikoli povsem mirna in sproščena v razmerju.
Za razmislit….
Jaz bi se na tvojem mestu poslovila od te zveze. Mnogo,oj premnogo jih je na tem svetu in sigurno boš našla kombinacijo, ki od tebe ne bo zahtevala samo žrtvovanja in razdajanja, ampak ti bo tudi nekaj prinesla. Sedanjega partnerja pa prepusti drugim naj se ukvarjajo z njim. Po mojem mnenju gre za nezrelo osebnost in bo tak ostal celo življenje. Če pa si ti želiš takega življenja, se moraš pa odločiti sama. Uspešno razreši zadevo, seveda ti želim, da le sebi v prid.
Smetanca, kako veš da je ženskar. Iz govoric ali ga tako dobro poznaš?
Ori, ženskarji se ne bojijo intimnosti, saj so intimni z mnogimi ženskami ali mogoče misliš iskrenosti-globjega zaupanja?
Smetanca, zakaj vnaprej vezo obsojaš na propad. Res je sicer smešno, da rečem, da mogoče boš pa ti tista prava, tko da se le odloči. Vprašaj njega iskreno in direktno.
Rekla kazala in govorice, da si nekaj posebnega, pa pozabi, dokler ti on sam tega ne pokaže.
lp
Edi
Ja, pod ustvarjanje intimnosti sem mislila sposobnost čutenja in izražanja globljih čustev ter zaupanje. Res, da so “intimni” z mnogimi ženskami (kar pomeni, da z njimi seksajo), ko pa pride do trenutka, ko bi se lahko bolj predali eni ženski, da bi vso energijo posvetili njej in zvezo poglobili, pa se ustrašijo te odgovornosti. Ker se začnejo počutiti neprijetno in v zvezi niso samo lepe in fine stvari, jo raje pretrgajo in začnejo z varne razdalje navezovati stike z drugo žensko. Dovolijo si torej samo določeno stopnjo navezanosti. Morda so v podzavesti celo prepričani, da ženskam ni za zaupat in se potem temu primerno tako tudi obnašajo. Vse to pa seveda skrijejo za krinko osvajača, ki ljubi vse ženske in se zaradi tega noče navezati na nobeno. Nisem prepričana, da so to res goloboko zadovoljni in srečni osebki, čeprav jim marsikateri moški zavida. Verjetno hrepenijo po osebi ženskega spola, ki bi ji lahko zaupali in se ji prepustili brez strahu, pa tega ne znajo.
jaz sem imela eno izkušnjo z ženskarjem. bilo je tako, da se je zaljubil vame ravno zato, ker me ni mogel dobiti. pa tudi ta “zaljubljenost” je bila zelo nezrela, ker pravzaprav ni bil zaljubljen vame, ampak v neki ideal popolne ženske, ki jo je hotel videti namesto mene in ki je bila njegovo nasprotje.
čeprav sem se tudi jaz brezglavo zaljubila vanj, iz te zveze ni bilo nič, ker so bili še drugi, hudi problemi. lahko pa najbrž sama predvidiš, kaj bi bilo, ko bi se me malo naveličal – jaz bi ostala zaljubljena, on pa bi se začel ozirati naokrog.
Tale moj tipček je bil izredno očarljiv, topel, privlačen, nasmejan… kot pač ženskarji so. Verjamem, da te mika. Ampak ne vrzi se v tako zvezo z vsem srcem, če si le sposobna, si vzemi tudi ti malo rezerve. Tak moški gre pač lepo skupaj z žensko, ki mu je podobna, ki je lahkotna, čustveno neobremenjena, ki ga lahko zapusti, kadar hoče… vendar ga najbolj mika tisto, česar ne dobi takoj.
Osebno se ne bi več zapletala z ženskarjem, ker me razmerje, v katerem se je treba kar naprej ukvarjati z nezvestobo, ne zanima. Dramatičnost, ki ti jo prinese življenje z ženskarjem in to, da po vsej sili hoče biti center tvojega življenja in da se moraš ukvarjati samo z njim…. vse to me dolgočasi, ker se mi zdi preveč malenkostno.
Ori, se malce strinjam s teboj, ampak vseeno, je še precej za dodat.
Ni nujno da je tako, kot praviš. Nekaterim enostavno tako deluje srce in možgani, potrebujejo to. Vzrokov zakaj je tako je lahko malo morje.
Kot moški jih poznam mnogo, sem se družil z mnogimi in tudi mnogo tega smo se pogovorili. Pa prihajajo iz različnih okolij, različnega statusa.
In forumi, tudi ta kažejo, da je v tem področju partnerstva največ “težav” in vprašanj. Včasih se vprašam, pa kolkšen procent jih je res tistih tapravih vez. Kolk je tistih tapravih moških ali ženskih oseb, ki so 100% predani enemu samemu in jih ne privlači še kdo drug. Zdej ali temu rečem tapravi ali ne, se težko odločim. Ker resnično je več onih drugih. In kaj je zdaj za eno pravilo, ki omejuje bitje srca in tok misli. Na to še zanesljivo ne vem odgovora, sicer bi ti ga dal.
Eno pa vem zagotovo.
Če smo iskreni, do svojega partnerja, če odprto delujemo v svet, se tudi vse te in podobne težave da odpravit.
Prijateljica, mi je povedala, da je tudi naletela na tipa, ki ji je bil blazno všeč in ona njemu tudi. Ampak ji je takoj povedal:”Punca, jaz se ne mislim vezat, bit kao v razmerju. Brez obveznosti, bova videla kako in kaj bo čas prinesel. Lahko da bom jutri z drugo skočil v posteljo.”
In to ji je pomenilo veliko več, kot obljube, pihanje na dušo in ne vem še kaj.
Bistvo je da veš pri čem si, kaj lahko pričakuješ. To pa lahko dosežemo lahko edino z iskrenostjo in odprtim pogovorom.
Edi
Vprašanje, kaj je res. Vem za tipe, ki so znani kot veliki zapeljivci in luftarji, pa to sploh ni res. Za enega vsi mislijo, da ima stalno neka razmerja z ženskami, tudi z večimi hkrati, pa ni še nikoli prevaral punce in bil samski dve leti…
Če je res ženskar, potem tu ni pomoči. Kolikor sem jih videla, se tega hobija ne znebijo niti v starosti. Pa ne mislim, da je ženskar tisti, ki je imel več kot eno partnerico.