Ženska robot..ali človek s čustvi?
Pozdravljeni!
Se opravičujem, če mogoče to ni prava tema za ta forum. Toda, če se poglobimo..je to prava tema..za vse forume.
Ženska v današnjem času “enakopravnosti”. Kaj se dogaja z njo?? Z nami?
Gremo se enakopravnost..hodimo v službo..doma prenašamo muhe nedoraslih mož..skrbimo za gospodinjstvo, otroke..Smo ene superwoman..ki počasi pozabljajo nase. Ko pa pride do prezasičenosti, pa nihče ne razume..kaj se dogaja z njimi. Od mož dobimo le površne pozornosti, ko pa ne funkciniramo več..nismo nič več vredne. Vse je samoumevno..vse je normalno. Ženska vse zmore. Ko ne zmore več..se lahko zakoplje pod zemljo. Kajti priznati ženski, da ne zmore več..kje pa. Takoj te odpeljejo na psihiatrijo ali te določijo da smo tečne, živčne.
Kje je rešitev za sodobno življenje žensk? Še posebej takih, ki živjo še z moškimi ki so “starokopitni”. Ne rečem, da so vsi moški enaki.
So izjeme. Pa vendar. Mislim da nas je čedalje več takih, ki ne zmoremo več, vzeti zase pa si ne znamo.
Saj bi si še znale, toda tu so otroci. Ki smo si jih želele. In nam ni vseeno zanje. Hudo pa nam je ker smo si želele družino. Pa..vidimo da funkcionira le..če me funkcioniramo 100%.
Se opravičujem, da sem pisala v množini. Menim, da nas je veliko.
Javite se vse..ki mislite isto kot jaz..mogoče skupaj najdemo rešitev.
Pikapoka37
Pozdravljena,pikapoka37!
Trenutno nimam časa odgovoriti,bom kasneje.To je tema,ki je aktualna in zahteva malo širše razmišljanje in razlago.
Ker je sama tema res aktualna,sem jo posredovala tudi na SČ,morda se tam razvije debata.
Pozdravljena,pikapoka37!
Vidim,da se je debata na SČ razvila v čisto drugo polemiko,kot je bilo mišljeno.
Sama sem mnenja,da je takih stisk žensk ogromno,samo ne želijo,nočejo ali ne smejo se izpostavljati.
Predvsem je tukaj kriva širša populacija ljudi,ker nimajo časa oz.ne želijo se poglobiti v stisko ženske.Kam gre ta svet?
Res pa je,da zlorabljene ženske naletimo na take moške,ki znasželijo ali naredijo sužnje. Podzavestno kopiramo svoje starše in ženske iščemo Prav take moške(kot je bil naš oče). Moški pa ženske,ki bo podobna njihovi mami.
To je začaran krog,ki ga lahko vlečemo v neskončnost in ne najdemo izhoda. Vrtimo se v labirintu neuspeha,nesamozavesti,”vse nam gre narobe” in prav nam …
Same moramo prekiniti ta krog. Je težak začetek seveda,ker je nekaj novega in nam nerazumljivo. Pa vendar,če želimo sebi dobro – najprej SEBI-
se tukaj začne naša pot navzgor. Ta pot je posuta z novimi spoznanji o sebi,nas kot celote,kaj sploh bi radi,zakaj smo na svetu.Kakšno je naše poslanstvo na tem planetu!?! Ni nam dano samo trpeti,žalovati in se mučiti s samim seboj.Ko to počnemo,seveda uničujemo SEBE in našo dušo.
Imeti se je treba rad(a), to je ključ do vsega. Tukaj je začetek šele,spoznati da se lahko imamo radi kljub vsem svojim napakam.To smo mi!
Vsi vemo,da idealizma ni.Vsi vemo,da pregovor govori;”kakor si boš postlal,tako boš spal!”
Ko bomo srečne v sebi(navznoter),bo ta sreča delovala na vso okolico okrog nas.Tudi otroci si zaslužijo imeti srečno otroštvo(in BOg ne daj,da bi imeli isti vzorec kot me same),samo same smo tiste,ki lahko vse spremenimo. Ženska podpira vse vogale v hiši. To je dejstvo in resnica. Ženske,mame smo tiste,ki imamo vse niti v svojih rokah.Večino vzgoje,topline,spoštovanja,sreče(nesreče),samozavesti(nesamozavesti)otroci dobijo od nas. Nek mali procent pa je,da ga kopirajo od partnerja(očeta).
Res je tudi to,da je danes v tem svetu,v tem hitenju tudi premalo medsebojne pomoči.Le dobra organizacija in složnost v družini lahko naredi marsikaj. Pripomore k boljši komunikaciji,k boljšim odnosom v familiji,med partnerjema itd.
vse se začne v rani mladosti oz.v otroštvu. Kar “dobiš”doma,v večini primerov delaš tudi sam v svoji familiji. Redke so izjeme(vendar so!),ki že prej vidijo,da ta vzorec ni ok in ga želijo popraviti.
Torej da naredim nek kratek povzetek – vse se da,če se hoče … Če se v prvi vrsti imamo rade,če ugotovimo kaj nas NOtranje osrečuje in napolni z pozitivno energijo. Poslušati je treba svoje srce,svoj instinkt.Ta nas NIKOLI NE IZDA.
LJUDJE PA NAS MNOGOKRAT IZDAJO,NAM VZAMEJO ZAUPANJE,ŽELJE,CILJE,HOTENJA.
ZAVEDATI SE MORATE,DA STE NA SVETU Z DOLOČENIM NAMENOM IN TA NAMEN NI SAMO,DA STE NESREČNE IN OSTAJATE NESREČNE dan za dnem,leto za letom.
LAHKO STE SREČNE,SPET NASMEJANE,ZADOVOLJNE,KO BOSTE SAME ZAČELE DELATI NA SEBI.
Potem bodo same lepe,dobre in prijetne reči vam prihajale na pot!
Upam,da sem zajela bistvo in da ta post”dojemate”,kot ga dojemam sama!
Srečno.
Tema, ki si jo načela je res zelo aktualna v zadnjem času. Ženska – robot, to je oseba, ki si dovoli, da jo tako obravnavajio. Nedorasle moške smo si same nakopale na hrbet, dovolile smo jim, da so taki še naprejm, ustvarile so jih pa njihove matere, ki so jih “pedenale” od spredaj in od zadaj in ki bi jim še danes najraje brisale nosove.
Res je, da marsikaj prinesemo iz otroštva, a ker so nam nekatere stvari privzgojene, to še ne pomeni, da jih ne smemo spreminjati. Ljudje se celo življenje učimo, spreminjamo … če si tega le želim. Kdor pa želi živeti v nekem zapredku in ne resnično živeti, ta pa kar naj. Ampak potem naj ne stoka in ne joka, da se mu ne godi dobro.
Glavo imamo zato, da imamo not možgane, med drugim. Možgani so pa zarad tega, da z njimi mislimo. S svojimi. Ne tujimi.
Lep dan! Vesna
Ženske,kaj sedaj?
Ostanite same,dajte se umetno oploditi,kot živali v hlevu,pustite moške………..
Baje je sedaj moderno,da se “zaližeta” dva moška,to naj bi bila familija,ali dve ženski,ki vzgajata zraven zakona “svoja” otroka,ki pa sta zraven še od ločenega očeta……..
Najbolje,da se kdaj pogledate vase,koliko gorja podarite svojemu otroku iz mladosti ve,ki mislite,da lahko delate z otroki vse,kar vas je volja?
Otrok zaenkrat še ni last ene osebe,zato pazite,da se vam v bodočnosti ne postavi po robu,ker ste ga prikrajšale za mladost v dvoje !!!
Nevem,kaj silite v zakon,ko pa ste v večini za istospolne odnose kasneje?
Ukinil bi hiše potuhe za ženske,ki mislijo,da so izrabljene!!!
V zakonu je pa tako:sex je nekaj čisto normalnega,saj brez njega ni zaželenih otrok,razen,če boste spočele “brezmadežno,v kar pa ne verjamem…………
Malo se zamislite,drage žene,koliko gorja pa naredi “vaš jezik,migrena” in podobno,ko pa ste s prijatelji,lahko z ljubčki,ker so baje boljši od vaših mož?
Ostanite same,niste sposobne živeti v zakonski zvezi,izogibajte se “koruzništvu” in si raje priznajte,kaj je narobe z vašim mišlenjem !!!
Vem,da tega pisma ne boš objavila,samo,napisal sem,kar čutim,ker sem prizadet od večine tvojih “jamračk”,mogoče tudi od tebe………
V vednost moj mail in če bo treba,tudi vsm poročenim,v opomin in zadoščenje………
…………garač………