ženska nadloga
Pozdravljeni,
zelo rada prebiram vaš forum.
Nisem pa še zasledila teme, ki muči nas ženske in sicer vaginalna vnetja.
Kaj menite splošno o tem ali je mogoče s prehrano in naravnimi metodami preprečiti vnetja?
Sama sem preizkusila že vse, tudi “naravne” metode, kot pitje Molkosana in jemanje probiotikov (yogermina) ter umivanje intimnih delov z Molkosanom, prav tako Boraks vaginalne globule.
Pa ni v redu, sedaj bom poskusila še z uživanjem kislega pudinga.
Ne želim pa novega zdravljenja z antibiotiki, saj te nadloge nisem poznala do pred dveh let, ko sem zbolela za angino in jemala antibiotike.
Hvala za vaše mnenje že vnaprej.
Pozdravljeni,
najprej topla hvala za vas kompliment. Dobro dene. 🙂 Se posebno se moram zahvaliti za vase dobro in aktualno vprasanje.
Vaginalna vnetja, ki jih opisujete so verjetno tako-imenovani vaginalni candidiasis. Candida je kvasovka oz. glivica, ki je naravno prisotna v cloveskem organizmu, vendar je pod kontrolo ostale faune. Opesanje imunskega sistema, jemanje antibiotikov, konzervansi, toksicne tezke kovine v telesu podrejo crevesno floro in fauno in candida postane nadloga.
Najboljsa kombinacija naravnega zdravljenja candide je prehrana in jemanje zelisc. Zelo strogo se boste morali drzati diete. Prepovedani so sladkor, med, suho sadje, testenine, kruh, riz, vse kar je vlozeno v kisu, sir; celo sadju se bo potrebno izogibati zaradi fruktoze, pivu zaradi kvasa, Vse nasteto se skozi fizioloski in metabolicni proces spremeni v sladkor, ki ga candida ljubi in seveda spodbuja njeno razmnozevanje.
Priporocam vam redno jemanje kefirja, ki ga sami naredite. Povprasajte naokoli ce ima kdo doma mikroorganizme za izdelovanje kefirja.
Predlagam vam, da stopite v bliznjo akupunkturno ambulanto in poprosite za kitajsko zelisce oz. tekocino za izpiranje noznice, imenuje se Yin Care. Ce vam ga ne morejo priskrbeti, vam ga lahko posljem jaz iz moje ambulante.
Vse dobro.
Spoštovana mag. Perl!
Navezujem se na gornjo temo, ker imam tudi sama t.i. ženske probleme. Stara sem 58 let, menstruacije nimam že 6 let. S težavami se ubadam že leto in pol, sicer sem zadnje leto nekako uspela “ujeti” neko krhko ravnovesje, tudi s pomočjo enega bioenergetika in globul Feminele, vendar so zadnja dva tedna moje težave spet večje. Pri meni gre za pekoče in druge bolečine ter neprijetne občutke v nožnici / spolovilu.
V lanskem letu, ko so se začele težave, sem velikokrat kontrolirala tudi urin, ki je bil vedno (razen enkrat) negativen, večkrat sem bila v ginekološki ambulanti in dobila različna zdravila, problem pa je ostajal. Takrat mi je bil tudi odvzet bris, ki je pokazal, da v nožnici ni prisotnih bakterij in glivic. Ker diagnoza ni bila jasna , sem se odločila, da se odpovem zdravilom in pustim naravi, da počasi vzpostavi ravnovesje.
V bistvu gre za to, da me med samim uriniranjem ne peče, ostane pa pekoč občutek potem. Spolovilo je rožnato, vlažno, izcedka praktično nimam ali pa zelo izjemoma kakšno kapljico. Vedno, ko berem o kandidi , ki povzroča vaginalna vnetja, si predstavljam, da temu sledi obilen izcedek, zato nekako mislim, da to pri meni ni vzrok. Vendar, opravila sem preprost “test” za kandido, ki je pokazal, da je ta prisotna, zato razmišljam, kako se lotiti zadeve z dieto. Sicer nisem kaj posebno sladkosnedna, imam pa rada ogljikove hidrate. Zadnje čase sem večkrat boli tudi v križu oz. čisto nizko nad zadnjico predvsem na desni strani. Drugače pa imam občasno težave z refluksom želodca, ki se kaže predvsem kot tiščanje v prsih ali cmok v grlu. Trenutno je to kar ok.
Pred kakšnim letom sem bila na kratkem predavanju o prehrani po TKM in spregovorila par besed s predavateljico, ki mi je omenila, da sem srčno-jetrni tip (poudarila je srčno). Žal ni bilo možnosti za daljši tečaj. Kasneje sem sama malce pobrskala po literaturi in me pri tem malce bega dejstvo, da sem bila kot otrok zelo suha in me vedno zebe, posebno v noge, tako da se sprašujem, če je bila njena oznaka pravilna.
Lepo prosim za vaš odgovor. Kaj bi po vašem mnenju lahko vzrok za moje težave in /ali ima TKM rešitev za takšne primere, saj je kvaliteta mojega življenja zaradi bolečin precej slabša.
Draga Marjetica!
Naj pricnem od konca: kako je predavateljica postavila diagnozo?
Vcasih se za ozadjem postavljene dx skriva kljuc do resitve in vcasih je prva postavljena dx “le” vzrok nekega drugega neravnovesja.
Opisali sta, da imate pekoc obcutek po uriniranju, kar bi povezala s secnico in ne z vagino.
Predlagam, da se lotite diete, kjer se boste morali odpovedati vsej hrani ki vsebuje kvas, sladkor (vkljucno s fruktozo – sadje) in drugim sestavljenim OH.
Moje mnenje je, da gre verjetno za nekoliko prevec ognja v mehurju in/ali mehurnem meridianu s povezavo jeternega, ki tece v notranjost spolnih organov, hkrati pa ne bi zanemarila ledvicnega meridiana in njegove povezave z vasimi tezavami.
Predlagam, da obiscete akupunkturista, ki vas bo zdravil tudi z zelisci. Bodite pozorni, da so zelisca ali nasa – slovenska ali oznacena z GMP oznako.
Vse dobro! 🙂
Hvala za vaš odgovor.
Sedaj, ko sem prebrala vse še enkrat – moje pismo in vaš odgovor, bom poskušala odgovoriti še na vaša dodatna vprašanja.
Torej, predavateljica (omenjena tudi na tem forumu) mi je postavila oznako tako, da me je videla in slišala med predavanjem, nisva se pa kaj posebej menili.
Pekoči občutek se mi pojavlja čez celoten dan, velikokrat pa še bolj izrazito v popoldanskem in večernem času. Sem pa po tem, ko sem vam pisala, dodatno ugotovila, da gre trenutno tudi za manjše vnetje mehurja in sem si pomagala z brusnicami. Sedaj je urin spet negativen, pekoči občutek pa ostaja.
Mi lahko svetujete kakšnega akupunkturista h kateremu naj grem po pomoč oz. zdravljenje.
Hvala še enkrat.
Lep pozdrav.
Se enkrat lep pozdrav!
Menim, da gre za vrsto presezka ognja, ki je lahko celo zaradi pomankanja yina.
Osebno poznam ZC Medin v Ljubljani, kjer sem leta 2010 delal kot gost akupunkturist. So izjemno profesionalni in vam lahko ponudijo vec metod zdravljenja. Poklicite jih in povejte, da sem vas jaz napotila k njim.
Drugi je Dr. Papuga, ki ga neizmerno cenim in mislim, da je eden svetovno najboljsih doktorjev TKM. Mislim, da ne sprejema novih pacientov. Vsekakor se splaca poklicati.
Tretji pa je Center za TKM v Ljubljani. Njih osebno ne poznam, sem pa v internetnem stiku z njimi. Poklicite tudi njih in povejte, da vas jaz posiljam.
Vse dobro!
Forum je zaprt za komentiranje.