ženska energija
Punce, se vam ne zdi, da preveč posplošujete?
Nedolžne srnice, lahko postanejo šlepar svinca v svoji nedolžni nemočnosti, ko ji mora človek rit brisat in jo tolažit ob vsakem najmanjšem vznemirjanju. Lahko pa postane tudi čista ksantipa, potem, ko meni, da je moškega uspešno ujegala z oploditvijo in začne takrat postavljat zahteve.
Pri žensakh, ki vedo kaj hočejo, se točno ve, kje in kakšne so meje. SMeje morajo biti pa vseeno kompatibilne z mojimi. Ženska, ki ve kaj hoče, zaradi te lastnosti ni nič manj ženstvena.
(V stanju namernega izogibanja vezi.)
Mislim, da če en partner zahteva ali pa recimo prav izrecno pričakuje da se njegove meje ujemajo s partnerjevimi, nastane ravno nasprotje, popolna polomija, saj je bistvo razumevanja med partnerji ravno sprejemanje različnosti.
Ves čas govorimo o razlikah med moškimi in ženskami, ki so po moje postale tako zabrisane, da se zaradi tega povečuje iz leta v leto število ločitev in prekinitev zvez. Ne znamo več sprejemati en drugega v svoji različnosti, ampak se trudimo biti večstranski (tudi jaz) kar pa ni bistvo…
Moški, ki se urejajo (v mejah normale) niso nič manj moški, samo bolj urejeni so.
Še vedno pa obstaja meja med moško in žensko energijo. Oba lahko počneta vse, samo en to počne na moški način, druga na ženski način.
IN popolnoma se strinjam s tistim, kar je rekel Oče : “Ženska, ki ve kaj hoče, zaradi te lastnosti ni nič manj ženstvena” in dodam, da moški, ki je urejen in zna bit sočuten in nežen ni nič manj moški.
Hmmm, moj je bil mehkuzen, nesamozavesten, nenehno je klicaril na pomoc atija in mamico, se zjokal ko ga je kdo hvalil in gledal kot ubogi psicek, ce mu je se kdo zasinfal mene ali vse druge, ki jih on sam ni maral. Bil je srnica, za druge. Doma pa kup lenosti in pasivnosti.
Pri hisi ni naredil cisto nic. Najraje je cical na kavcu ali za pcjem in zijal nage babe. Kuhanje, pospravljanje, otroci, nakupovanja, skrb ce nam kaj manjka, denar in tako dalje, vse je bilo na meni. Ce je bilo potrebno kaksno delo pri bajti, se ni zmigal, lahko bi nam padla streha na glavo, pa bi tupo gledal in rekel, da on itak ne rabi strehe. Egoist.
Znal je pa super poskrbet zase in se bolje je znal igrat revcka!
Prvo sem nekaj let to prenasala in bila za vse sama. Dokler mi ni pocil film in sem znorela. Na koncu me je zmerjal, da sem lena kurva, ki se mu gabi in bil agresiven do mene, do otrok, ko se je ze ravno spomnil da so tu. Pred drugimi pa je dalje zgal nedonosencka in ce sem se zoperstavila je celo ob meni lagal, da si zmisljujem.
In vsi ljudje so mu verjeli.
Vsem se je smilil. Jaz zmaj, on uboga srnica, ki sem ga zlomila. Jok mu je bil na dnevnem planu.
Ce sem postala moska? Ja sem. Kakor hitro morem hodit v sluzbo, skrbeti za celo druzino, sem moski.
Taksna sem postala v prisili, ker doma nisem imela moskega, ampak mevzasto babo!!!
Moski vec niso to kar so vcasih bili, ki so skrbeli za denar in varnost druzine. Odkar je mogla it zenska delat in so ji vsa druga dela se vedno ostajala, je postala kot moski! Ce ne bi, ne bi prezivela. Zdaj pa si od taksnih mehkuzcev ki ne znajo poskrbeti za druzino ne dovolimo srat po glavi.
Vprašanje je, kaj je družbeno bolj efektivno, oziroma, kdo več naredi v službi za družbo in družino: Moški, ki ga doma čaka Ženska (z veliko začetnico) ali tisti, ki ga čaka neka jezikava ženska, pa še zapravljivka.
In če obrnemo situacijo, da ženska hodi v službo, moški pa kuha in dela ostalo doma. Ali je bolj efektivna ta ženska ali zgornji moški, ki ima doma Žensko.
Ostane še, da delata oba, v kar se ne bi spuščal, a bistvena je zgornja primerjava.
moj je bil mehkuzen, nesamozavesten, nenehno je klicaril na pomoc atija in mamico, se zjokal ko ga je kdo hvalil in gledal kot ubogi psicek, ce mu je se kdo zasinfal mene ali vse druge, ki jih on sam ni maral. Bil je srnica, za druge. Doma pa kup lenosti in pasivnosti
Kdaj, po koliko letih skupnega življenja si pa to ugotovila?
A prej je bil pa sanjski moški brez napak?
A čez noč se je kar spremenil?
A so se tebi čez noč odprle tvoje vanj zasanjane oči in zdaj si jemlješ pravico, ga primitivno okarakterizirati?
A bi najprej analizirala sebe v odnosu: prej in zdaj?
A zdaj si srečna?