Ženitne posredovalnice
Se spomnim, da je enkrat ena napisala na forumu, da so severnjaki bolj resni, bolj odprti za nove začetke tudi v srednjih letih, bolj družinski tipi in da bi ona, če bi bila samska poskusila raje na tujih portalih kot na slovenskih….
15, 20 let starejši – se pravi stari tam med 45-60 – takih je verjetno malo na netu…
Zato, ker pri svojih 47-ih potem nočemo imeti ob sebi 62+ letnika, pa vitalen gor ali dol. Morda je tak primeren za eno NEVITALNO 47 letnico, pa še to mi ne gre skupaj.
Da ne rečem , ko bo to npr. 55 let ženska, moški pa že 70+.
Ajme, mene bi bilo konec, sem si zbrala kar vrstnika, verjemi, da je to dosti boljša izbira.
Ajme, po moje vitalnost in leta imajo bolj malo skupnega oz ne gre posploševati – brez problemov ti naštejem kar nekaj 30+letnikov, ki so psevdodepresivni in jih ne spraviš izpred rač/kavča, pa da je nevemkaj. Ali pa nekoga, ki se je spremenil v starčka (po vedenju in razmišljanju) pri 42.
Po moje je bolj stvar osebnosti oz tega, kdaj se (za)pustimo.
“Ohropax”, se strinjam s teboj. Seveda, če spraviš skupaj dva taka v + in v – po vitalnosti, potem morda gre. Ker tisto “mladi po srcu” običajno ni dovolj za 15 let mlajšega partnerja, vsaj za starejše to zelo velja.
Pri teh vezah se mi zdi tudi nujno, da je mlajši “naprej”, starejši pa zaostaja za povprečjem. Je pa dejstvo, da en vitalen 70 letnik nikoli ne bo kos eni vitalni 55 letnici.
Ampak v zgornjem postu sem imela v mislih tiste običajne ljudi, ne ekstremov.
Pa običajno ti pari nastanejo v letih, ko te razlike niti niso tako opazne npr. 25 in 40, težko pa je potem, ko je eden že star, drugi pa še ne.
Leksika,
sem že prešla 40-to, moj dragi pa tudi. Ne vem, kakšne so tvoje izkušnje, vendar sem jaz na ona-on srečala kar par takih po 40-tem, ki so res iskali resno žensko za dolgotrajno vezo (pa se pač nismo ujeli in je ostalo pri kavici, z nekaterimi se še slišim občasno, čisto prijateljsko). Mogoče pa nisi svojih želja dovolj natančno že v profilu navedla in so te kliknili tudi taki, ki za to niso?
Sem vesela zate sladkosneda, da sta se s tvojim našla.
Pri meni je bilo jasno napisano v profilu, da si želim dolgotrajno partnerstvo – a sem na koncu ugotovila, da je na kupidu in portalu ona-on zelo malo moških okrog 40 let in tudi ti so na netu že po desetletje. Izkušnje z njimi so pa bile take, da večina sploh ni iskala zvezo, brezveze da o tem pišem.
Eden od moških s katerimi sem se srečala je dejal, da je iluzorno si pri teh letih najti resnega partnerja in da naj počakam še kako desetletje, ko se bodo začeli ločevati, zdaj so še pridni in doma…:):):)
Prišla do zaključka “v Sloveniji ni materiala, morda kje v tujini…” :):)
Lep pozdrav, Leksika,
naj ti povem svoje izkušnje. Sem sama z dvema otrokoma, bližam se 40 in ker mi je občasno dolgčas (dnevi brez otrok), sem se prijavila na Ona – on. Res je, da je gor vse živo. Je pa tako. Bila sem odkrita, nisem skrivala mojega stanu, nisem obljubljala ne vem kakšnih vročih večerov, niti čvekarije v tri krasne. In tako se kar hitro izloči tiste ‘ta hitre’ , ker odpadejo sami. Nisem zanimiva. In ker sem tip ženske, ki sfolga sama, torej odpadejo še tisti, ki bi me radi ‘varovali’ in se do mene obnašali kot rešitelji vesolja. Nak. Če ti povem…. srečala sem prijetne in manj prijetne moške (govorim o zunanjosti). Pogovori ob kavi so bili simpatični, ker smo vedeli kaj pričakujemo in ni bilo ‘razočaranj’. Lahko trdim, da od teh parih poznanstev, je kar nekaj preraslo v prijateljstva. Se slišimo, vidimo občasno na kakšni kavi. Zato le pogumno. Prijavi se, kriterij si določiš sama, že po prebranem lahko marsikaj razbereš in naj se ti NE MUDI. Življenje poteka točno tako kot mora. In, kot je pravil en starejši profesor v srednji šoli: Ne prehitevaj. Pri prehitevanju se pripeti največ nesreč.
Lepo bodi, pogumno in srečno,
J
tudi moja prijateljica je bila tam. rekla sem ji, da naj vpraša koliko moških po njenih željah imajo sploh v bazi (od 50-55 let, nekadilec, lj in okolica..), pa je tale moja prijateljica slepo zaupala, da se ji po koncu teh razgovorov vendarle nasmehne sreča. no, denar je šel, sreče ni bilo, ker menda ni imela moških zanjo. torej niti ene številke.
aha, nekoga s kmetijo ji je ponujala, kar je moja prijateljica že vnaprej povedala, da jo ne zanima.
v kolikor gre za svetovanje (lastnica savitre je enkrat na tv rekla, da strankam niti ne prinesejo ribe, ampak jih naučijo ujeti jo), potem bi morali tudi tako oglaševati, pa naj se z nasveti oboroži kdor si želi – in jih seveda tudi plača po tej tarifi.
moji prijateljici je bilo rečeno, da na podlagi teh razgovorov ta gospa kot strokovnjak določi kak partner bi bil primeren zanjo. jaz v take štorije verjamem samo delno. karakter lahko že presodi v kolikor res ima kak primeren dar in izobrazbo za to, kar se tiče kemije pa lahko išče le zase. kaj je meni všeč in kdaj meni metuljčki letajo, vem samo jaz :))
lahko karakterno in finančno blazno zanimiv, ampak če ma 120kg na 170 cm, ga lahko tržijo še naprej 🙂
Moje leta pa so 35 pa po več letih sm v razhajanju v zvezi. Problemov ne bom pisal saj bi jih bilo preveč. Povem pa lahko da sem brez svojih otrok. Prijazen, in zelo srčen. Povprečneg videza. Skrb za življenje zdravje narvo mi veliko pomeni. Prav tako beseda družina (če prav sedaj ostajam brez nje)
Vendar verjamem da se mi je z to ločitvojo odprla nova luč, za osebno rast in sončno življenje. Prepričan sem da me bo slej ko prej trofila ženska ki me bo vesela, ki me bo vredna, ji bo želela živeti z mano skozi življenje.
🙂 L.P. J.