Najdi forum

Žena po izletu raje v gostilno kot domov

Pozdravljeni,

Rad bi slišal še kakšno mnenje glede tega, da vidim ali pretiravam ali ne?

No, žena je bila včeraj z avtobusom na službenem izletu po Sloveniji, vrnili so se domov ob 21. Uri, tako vsaj pravi. Jaz doma z dvema otrokoma in jo čakamo, ker smo bili zmenjeni, da jo še otroci vidijo preden zaspijo. Doma bi naj bila pred deveto zvečer. Ob desetih zvečer jo kličem, ker me skrbi, če je vse ok, ona dvigne telefon in slišim v ozadju glasove, galama, gostilna pač. Jo vprašam ja kje pa si, ja s sodelavci smo še “skočili” na eno pijačo. Seveda mi ne paše ji pravim, pa čakamo te, pogrešam/o te, da te vidimo, pa da gremo spat. Pravi čakam, da še en sodelavec spije in ga peljem domov!?!?

Pride domov ji pravim rahlo razburjen, kak se pa dogaja, kaj se greš, ker celi dan ste bili skupaj na izletu, v sluzbi ste skupaj (prejšnji teden so delali vsak dan prireditve/dogodke v službi in je hodila pozno domov), pa pravim koliko pa vas je na tej pijači in pravi, jaz in trije sodelavci (v kolektivu jih je cca 40).

Stvar pa je v tem, da sem jaz prišel iz tujine v sredo, ker sem bil službeno odsoten 6 dni in sem pogrešal svoja dva otroka in ženo. In ji pravim že iz tujine pogrešam vas, komaj čakam, da pridem domov in smo skupaj. Je pa še ena situacija zaradi katere sem malo občutljiv sedaj in sicer, dva moja kolega sta umrla za infarktom v zadnjih dveh mesecih, zadaj so ostali mali otroci in vdove in mi je prišlo to do živega. Pogrešam ženo in otroke, ker sem tudi sam izgubil očeta ko mi je bilo 12 let.

Potem naredim malo drame, ker me je prizadelo in užalilo v smislu, mene ni bilo 5 dni, pridem domov žena polno obveznosti v službi še dodatnih pet dni, ni časa za naju za družino (razumem služba obveznosti), a da potem greš na izlet, prideš na parkirišče z avtobusom kjer imaš avto, doma te čakajo otroci in mož, ti pa brez skrbi v gostilno s sodelavci, s katerimi si cel dan na izletu. Pa prizna, da so bili sodelavci rahlo vinjeni. No, potem po telefonskem klicu je spakirala in prišla domov. Ta drug sodelavec, katerega je čakala, da ga pelje domov pa je potem ostal tam, ker je imel prevoz (pred tem pa ne?!?!)

Zdaj pa mi pravi, da pretiravam in delam iz muhe slona.

Vsak ima svoj pogled na situacijo, a da slišim mali druga mnenja, ali pretiravam ali ne?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Te popolnoma razumem. Tudi sama grem rada po službi, izletu takoj domov k otrokom in mozu. Nekateri, ki imajo tudi male otroke, pa ravno nimajo tega zavedanja, da so doma njihovi ljubi ljudje, ki čakajo, da vidijo mamico, atija, zeno, moza. Ko bosta spočita, ji lepo povej, koliko ti pomeni skupni cas, kako otroci povprašujejo po vaših skupnih večerih, da si zelo želiš, da delo v službi dobro opravi, potem pa le pride v tvoj in otrokov objem. Doma boste pojedli dobro vecerjo, kasneje, ko otroci zaspijo, pa predlagaj, da nazdravita na vse vas. Zelo lepo je, da si druzinski človek in skrbiš za miren in varen dom, otroci so ti hvaležni in zena tudi, verjemi. Ženo pa povabi v miru zraven.  Delaj na tem, bodi vztrajen in pa spoštljiv. Želim mirne družinske dni.

Ne, tole absolutno ni ok!

Kakšno pa se bilo ravnanje vsa leta prej? Je bilo isto in se samo stopnjuje, ali je bila tole sedaj izjema? V vsakem primeru boš moral postaviti meje  govorim iz izkušenj. Sama sem imela partnerja, s katerim sicer niti do otrok še nisva prišla v vseh dolgih letih skupnega življenja, saj se v to nisem upala spustiti. Vedno sem bila na zadnjem mestu, z vsakim drugim je bilo treba iti še na pijačo in se mu sploh ni mudilo domov. Tega je bilo vsakič več, vedno z glupimi izgovori “kaj pa potem, če se malo podružijo”, “mora imeti stike” bla bla.. ja, imeti pa moraš stike in skrb predvsem doma. In enako je pri tvoji ženi.

Lepo se pogovori z njo, kako se ob tem počutiš. Poudari, da ji nikoli nimaš namena omejevati prostega časa (ko za prosti čas pride čas seveda), a da pričakuješ neko mero odgovornosti in postavitev prioritet, saj sta se za družino verjetno odločila skupaj. Potem pa boš videl, kam bo zadeva peljala v prihodnje.

Srečno!

mislim da te vara ,…. če ne … te pa še bo ! 100 %

Odgovor na objavo uporabnika
jaka23, 02.06.2024 ob 13:27

Pozdravljeni,

Rad bi slišal še kakšno mnenje glede tega, da vidim ali pretiravam ali ne?

No, žena je bila včeraj z avtobusom na službenem izletu po Sloveniji, vrnili so se domov ob 21. Uri, tako vsaj pravi. Jaz doma z dvema otrokoma in jo čakamo, ker smo bili zmenjeni, da jo še otroci vidijo preden zaspijo. Doma bi naj bila pred deveto zvečer. Ob desetih zvečer jo kličem, ker me skrbi, če je vse ok, ona dvigne telefon in slišim v ozadju glasove, galama, gostilna pač. Jo vprašam ja kje pa si, ja s sodelavci smo še “skočili” na eno pijačo. Seveda mi ne paše ji pravim, pa čakamo te, pogrešam/o te, da te vidimo, pa da gremo spat. Pravi čakam, da še en sodelavec spije in ga peljem domov!?!?

Pride domov ji pravim rahlo razburjen, kak se pa dogaja, kaj se greš, ker celi dan ste bili skupaj na izletu, v sluzbi ste skupaj (prejšnji teden so delali vsak dan prireditve/dogodke v službi in je hodila pozno domov), pa pravim koliko pa vas je na tej pijači in pravi, jaz in trije sodelavci (v kolektivu jih je cca 40).

Stvar pa je v tem, da sem jaz prišel iz tujine v sredo, ker sem bil službeno odsoten 6 dni in sem pogrešal svoja dva otroka in ženo. In ji pravim že iz tujine pogrešam vas, komaj čakam, da pridem domov in smo skupaj. Je pa še ena situacija zaradi katere sem malo občutljiv sedaj in sicer, dva moja kolega sta umrla za infarktom v zadnjih dveh mesecih, zadaj so ostali mali otroci in vdove in mi je prišlo to do živega. Pogrešam ženo in otroke, ker sem tudi sam izgubil očeta ko mi je bilo 12 let.

Potem naredim malo drame, ker me je prizadelo in užalilo v smislu, mene ni bilo 5 dni, pridem domov žena polno obveznosti v službi še dodatnih pet dni, ni časa za naju za družino (razumem služba obveznosti), a da potem greš na izlet, prideš na parkirišče z avtobusom kjer imaš avto, doma te čakajo otroci in mož, ti pa brez skrbi v gostilno s sodelavci, s katerimi si cel dan na izletu. Pa prizna, da so bili sodelavci rahlo vinjeni. No, potem po telefonskem klicu je spakirala in prišla domov. Ta drug sodelavec, katerega je čakala, da ga pelje domov pa je potem ostal tam, ker je imel prevoz (pred tem pa ne?!?!)

Zdaj pa mi pravi, da pretiravam in delam iz muhe slona.

Vsak ima svoj pogled na situacijo, a da slišim mali druga mnenja, ali pretiravam ali ne?

Pozdravljen

tvoja čustva so povsem opravičena to je zelo čudno sploh, ker si jo ti pogrešal in te ni bilo doma si bil v tujini že iz tega principa bi bila lahko ob tebi in otrocih. Tudi to je čudno, da je bila na izletu in potem se gre domov saj si načeloma utrujen ali pa imaš dosti vsega…pa zakaj mora sodelavca peljati domov? Razumela bi nekako, če bi bila ženska družba pa še https://www.bodygain.si/blog/sportni-napitki/izotonicni-napitki  to ne, odvisno tudi koliko alkohola je bilo prisotnega, pa vprašanje, če ve kaj so meje in kje so meje. Lahko, da tebi ni všeč in ti je že to čez mejo, da se nesmiselno hihta in objema ali pa “šlata” odvisno kje imaš mejo kaj ti je ok in kaj ti ni ok. Pa tud povedala ti nebo verjetno tega, ker je ponavadi to nedoložno pa sploh ni res…v njeni glavi je lahko ah to pa ni nč, če bi bla obratrna situacija bi pa bilo ane. Lih to je problem, ker dosti ljudi se afna mogoče otipava pa misl sj ne delam nič ubistvu pa je to veliko čez mejo sploh ker so to sodelavci + ker ima doma otroka in tebe. To je zguba časa, zakaj bi šel tako pozno na pijačo ne vidm smisla. pa tud taka punca / mama ni neki supr, da je na nekih pjačah po tem, da ji izraziš, da jo pogrešaš. Sploh nebi reku, da pretiravaš ker iz opisanega razberm, da si zelo razumliv vidm, da imaš tud široko odprto razmišlanje glede tega, da imata svoje obveznosti itd. Tako, da ne delaš iz muhe slona in je čisto prav, da ji poveš kako se počutš, jaz osebno če bi se to meni zgodilo bi bila zelo jezna prav tako bi imela sumljive dvome…sploh pa če so sodelavci vinjeni, saj veš kako je potem pozabiš na meje vse je lepo in veselo dokler nekdo od partnerjov ne pride v gostilno in te vidi, da bohvet kaj delaš, ne trdim, da je karkoli bilo samo vem, da se to hitro zgodi in si mislijo ah saj ni bilo nič lih padel je name lih slučajno me je prijel za rit ko je mislil, da je stov ah sj on sploh men ni všeč bla   bla. Tako, da se ne sikeri njej pa kar povej kaj čutiš in kako ti je in bi te mogla tudi ona razumet in se pogovorit stabo, najlaži je rečt z muhe delaš slona in potem se dogaja to večkrat in potem so tudi prevare in tako naprej. Treba je poslušat en druzga in delit čustva in občutke tko pač je če se ti tega neda pol nimaš kaj početi v vezi in raje ostani samski in se afnaj https://zanositev-coach.si/avtogeni-trening/  okoli.

https://ergochord.com

New Report

Close