Najdi forum

Čeprav vem, da ta tema nekako ne spada na ta forum, niti ne na druge na Med.Over.Net vseeno.. Že tri dni iščem kakšno stran, kjer bi si lahko izračunala razdalje med kraji v Sloveniji. Pogledala sem že na AMZS, pa so samo razdalje med večjimi kraji. Rada bi si namreč pripravila nekaj “tur” za kolesarjenje. Vesela bom, če mi bo lahko kdo pomagal.
Lep pozdrav!

Obstaja program v windowsih 98 mislim da je Avto route. Tam je za katerikoli karj hočeš po celi Evropi, torej tudi po Sloveniji.

No, ampak ta program ni že priložen v Windowsih, temveč ga je treba posebej dobit (kupit? :). Je pa res dober program.

Lp, Princ

No, saj tako sem mislila, jaz sem ga tudi dokupila in je super.

Po domace in bolj na roko lahko izmeris razdaljo na kaki specialki z uporabo krojaskega kolescka. Najprej izmeris, koliksna je dolzina enega obrata. Kolescek seveda nekje oznacis. Potem, ko kolescek potuje, stejes obrate in izracunas razdaljo na zemljevidu, nato preracunas v dejanske kilometre (glede na povecavo). Se pa dobi tudi prava napravica za to pocetje, ki ti sama steje obrate, gori nastimas tudi povecavo in ti izpise kilometre. Lahko jo vzames s seboj, kamorkoli gres, pa zemljevid in bos vedno vedela, koliko je do katerega kraja, ce bi spremenila svojo kolesarsko turo.

v reviji Grif že kar nekaj časa izhaja vodniček oz so že sestavljene kolesarske ture, podrobno pripravljene in z možnimi variacijami, različnih zahtevnosti, seveda tudi z dolžino posamezne ture.

Na skoraj vseh avtokartah so označene dolžine posaneznih odsekov skoraj vseh cest (morda niso za makadame in kakšne lokalne poti). Ponavadi piše dolžina cest v km z rdečimi številkami, odseki so pa označeni z rdečimi “bucikami” Pomembnejše razdalje, npr. med mesti ali pomembnejšimi križišči so običajno še nekoliko večje. Torej ni potrebno nič drugega kot seštevati dolžine posameznih odsekov poti, ki so zagotovo vpisane na karti. Obstaja pa tudi napravica, ki deluje podobno kot miška za računalnik, in jo vlečeš po zemljevidu, po poti ki te zanima, in ti izpisuje razdaljo. Kupiš jo lahko za nekaj jurjev npr. v trgovini Kod in Kam (nasproti Križank v LJ)

New Report

Close