zelva
Tudi mi smo danes dobili dve kopenski želvi, stari sta približno eno leto. Strinjam se z vsemi tistimi, ki pravite da sploh ni tako enostavno skrbeti zanje. Mi smo se na njun prihod pripravljali približno eno leto, da smo jima zagotovili primerne življenjske pogoje, kolikor je to v ujetništvu sploh mogoče. Imamo pa za njiju res veliko ogrado, kjer je vse polno skrivališč, pesek, kamor se lahko zakopljejo, pa nekaj grmičkov, trava, pa hišica, v katero smo dali seno, da se lahko vanjo skrijejo čez noč.Pripravljen imamo tudi prostor kjer bodo prezimovale. Priznam, da ju je resnično užitek gledat zdaj, ko smo se tako dolgo trudili in pripravljali vse potrebno.
Tudi mi imamo otroka, letos je dopolnil sedem let, ki si jih je zelo želel (sicer so bile moja želja, ampak zdaj so seveda njegove). Hotel jih je imeti že lani, ampak smo vztrajali in počakali, da je tudi sam pokazal interes, ne samo za to, da bi jih imel, ampak tudi kako skrbeti zanje. Zdaj ko že sam bere, z velikim veseljem prebira vse kar se piše o želvah in se je veliko naučil. Upam pa da mu to veselje in interes tudi ostane.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
imam en majhen problemček z želvo in sicer že 3 dni opažam da želva ne je, se plazi, gleda in giblje tako kot se je prej. čez oči ima prekrito neko belo kožico ki zgleda kot da bi imela vneto oko. ne odraža se na manjše dregljaje ampak na večje, naprimer če jo z prstom pobožam po glavi ali po nogah. večino časa je skrita v klobčič. kaj je narobe z moojo želvico? stara je 10 mesecev in je rumenovratka. imam jo v akvariju polek druge želvice, z drugo želvico je pa vse vredu. hvala za odgovor
Živjo..jaz sem malo brala te vaše pogovore…jaz bom zdaj avgusta dobila želvico za rojstni dan..stara bom 14 let. Ko ste pisali da živali niso za otroke se popolnoma strinjam…najprej imaš 2 meseca ful navdih,,potem te pa mine…
Jaz si že dolgo želim kakšno majhno žival pa nikoli nevem kaj naj bi imela.
Zelo rada imam živali in nekega dne PRISEŽEM DA BOM UBILA VSE KI GRDO RAVNAJO Z ŽIVALMI..grrrr take ludi bi najrajš prodala na bovšjem sejmo…
No jaz bi rada imela želvo ki je dvoživka,,,nevem kako se imenuje? Rdečevratka je očitno samo vodna…
+kako se imenuja ta želva ki živi zunaj in v vodi?
+a želve lahko fotraš samo z tistimi kuplenimi rakci al kak?…meni zelo smrdijo in se ,i želva smili če bi jih mogla jesti haha
+ji lahko dam domačo hrano?
+igram kitaro in klavir,brat pa pozavno….vsak dan vadima in je kar hrupno…ali želva prenaša hrup?
HVALA ZA V NAPREJ…ZELO BI MI POMAMGALI…..HVALA 😀
@katxx: Yo ima povsem prav, na internetu praktično vse piše in najdeš vse o želvah, če se le malo potrudiš (tudi v slovenščini je v zadnjih letih nastalo ogromno koristnih strani/prispevkov o želvah oz, teraristiki nasploh, tako da ti niti ni potrebno znati kakršnega koli tujega jezika, da bi prišla do informacij)
In s temle:
..se nikakor ne morem strinjati, saj na internetu piše PRECEJ KONKRETNEGA! (p.s. Kaj pa ti sploh smatraš kot konkretno,.. dejstva/opisi/informacije o živalih so nekaj konkretnega, ne vem kako bi bile nekonkretne?)
Sicer pa iz tvojega pisanja lahko razberem 2 stvari:
– da sploh nisi informirana o želvah saj nekdo ki napiše:
da je želva dvoživka, očitno ne ve ravno veliko o želvah… ŽELVE SO PLAZILCI IN NE DVOŽIVKE! Med dvoživke uvrščamo žabe, pupke in podobne živali.
Poleg tega rdečevratka ni samo vodna želva, gre za želvo, ki živi tako v vodi(spi, se prehranjuje) kot tudi na kopnem(kjer se ogreje, leže jajca). V bistvu je samo “vodnih vrst” želv zelo malo(morske+peščica sladkovodnih), pa še tu je potrebno poudariti, da vse ležejo jajca na kopno ter dihajo s pljuči, kljub temu, da celo življenje preživijo v vodi.
– sicer pa tvoje pisanje in vedenje odraža precejšnjo mero neodraslosti 😉
lp Jure
Normalen odgovor bi bil prijazen, pa čeprav bi vseboval le 3 besede. Oh, Yo…. a si vedno tako neprijazna?[/quote]
Tako, en nasvet, dobro se ti bo obneslo, če ga upoštevaš:
Ko ti ljudje odgovarjajo ignoriraj vse kar je nesramnega in se obnašaj kot da so ti isto stvar povedali čisto prijazno.
Drugače hitro zgubiš živce.
DRAGI PRIJATELJI!!!
JAZ SEM DANES DOBILA ŽELVO 😀
JE SICER ŽE VELIKO PRETRPELA SAJ JE BILA SKRITA POD OMARO 1 MESEC IN JE NISO NAJDLI
HVALA VSEM ZA PRIJAZNE ODGOVORE….DRUGE BOM PA RAJE IGNORIRALA
LEPO PROSIM, STARA SEM 14 LET IN NIMAM POJMA O TEM???
ZATO PA JE BLOG ANE DA VAS KAJ VPRAŠAM VI MI PA LEPO ODGOVORITE ALI PAČ?
SAJ JE ZATO BLOG???????
LP KATJA 😉
HELOW 😀
JAZ MAM PA ŠE ENO VPRAŠANJE ZA VSE PRIJAZNE LJUDI NA TEM FORUMU!!!!!
ŽELVA-RUMENOVRATKA…JO IMAM V VODI IN KAMEN JI OMOGOČA GIBANJE NA KOPNEM……SPLOH NE MARA VODE?….ZAKAJ? KAJ NAJ NAREDIM? …VELIKO JO IMAM ZUNAJ NA TRAVI IN JE ZELLOO HITRA IN JO MORAŠ IMETI VEDNO NA OČEH….
ALI LAHKO DAM V AKVARIJ MIVKO ALI NEKAJ?
HVAALA VSEM ZA PRIJAZNE ODGOVORE ANE YO!!!! IN SE OPRAVIČUJEM ZA SITNOST
XOXO
KATJA :*
Pozdravljeni !
Doma imam želvo in sicer rumenovratko . Ko se je pričela jesen sem ugotovila da skoraj vsak dan
samo spi in nič ne je . Zanima me če se sločajno že pripravlja na zimsko spanje in kdaj je najbolj primeren mesec , da gredo želve na zimsko spanje ?
Prosim če mi pomagate !
Hvala že vnaprej !
l.p. !
Čarli !