Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Želodec,črevesje in drugo

Želodec,črevesje in drugo

Pozdravljeni.
Imam samo eno vprašanje glede na to da imam sama težave že od 26junija letos. Imam 20 let,ravno sem jih dopolnila in od junija 26 ko sem začela bruhati driskati in podobne stvari niso ugotovili kaj je z mano narobe,sklepali so na gastroskopiji že zaceljen gastritis, še enkrat sem opravljala gastroskopijo so rekli da imam refluks brez ezofagitisa, vsakič drugače. Bila sem na UZ trebuha 2-3x -nič!, saj ene 5x zaradi hudih krčev ob preponah ob vagini obiskala urgenco kjer sem dobila spasmex-je bilo malo bolje ne čisto dobro. Boli me vsak dan zelodec,vsak dan mi je slabo, nimam tako velikega teka,shujsala sem 1 mesec za 8kg ker nisem mogla jest zaradi bolečin, boli me glava občasno in pa nad popkom imam bolečine tako tudi pod rebri obema, kjer me včasih peče…peče ali boli.vsakič drugače.karkoli orpavim ne najdejo nič. Imela sem tudi kolonoskopijo ,nič niso našli.Danes sem naredila test kandide s slino.Zjutraj tako kot piše v ustekleničeno vodo oz to sem nalila v kozarec in plunila noter-pustila 10min. Moja slina ni ostala na vrhu se je spustila dol. ne na dno kozarca vendar je bila od sline zgoraj proti dol zelo debela in gosta ”črta” sline …ki ko sem premikala kozarec se je premikala levo in desno ..ali bi to lahko bila kandida? Ne najdejo mi nič,jaz pa se počutim tako grozno da ne morem več normalno živeti,bojim se iti v trgovino da ne padem skupaj. Po spolnem odnosu (kar mi jih sploh ne paše imeti) mi je postalo tako slabo da ko sem sla v kopalnico si umiti zobe, mije vse padlo iz rok in sem komaj prisla do spalnice kjer je bil moj partner kjer sem tako rekoč padla samo na posteljo in me je začelo oblivati po rokah in po celem telesu in pa se začela daviti. Glede na moje simptome…ali bi to lahko bila kandida.Če mi lahko kako svetujete bi bila zelo vesela. Sem tudičez cel dan utrujena-mogoče zaradi bolečin-ne vem.
izvid kolonoskopije: V lamini propriji so blago pomnoženi eozinofilni granulociti.To je edino kar je bilo povišano med mojo preiskavo, drugo vse vse BP. Napisali so še..Glede na pomnožene eozinofilne granulocite v prvi vrsti prihaja medikamentozna okvara lahko tudi alergija ali infekt v izzvenevanju. napotili so me na pregled za elergene v DC bled ki jih imam 3.januarja in pa napotnico so ze poslali za magnetno Resonanco. za izkljucitev bolezni tankega črevesja. vglavnem …Tudi to povišanje niso vzeli kot da bi kaj lahko imela vendar me hočejo skoraj spraviti h psihiatru.:/Upam da mi boste lahko kako pomagali. NOčem ”končati” živeti pri svojih rosnih 20letih najlepša hvala.
Aja da ne pozabim. Ob menstruaciji so bolečine še tako bolj grozne da lahko prve 2-3 dni samo ležim in se počutim kot da dejansko skoraj umiram res ne vem koliko časa bom še zdržala,sama pa nisem zdravnik .naj povem tudi da na začetku ko sem opisala težave kako se je začelo, sem bila zraven še dehidrirana kjer sem bila tudi hospitalizirana potem sem dobila recept od osebnega zdravnika 5 skatlic ultopov! malo je pomagalo ,toliko da ne lezim zdaj vsak dan v postelji cez cel dan in spim, vendar pa še vseeno praktično skoraj skos lezim v postelji ker me vse boli in se slabo pocutim. najbolj me boli nad popkom v sredini zelodca in pod rebri na obeh straneh. Vsak dan skoraj me zagrabi ob straneh ob vagini kjer imam tudi nekakšne bulice kot da bi imela strdke v krvi ali ne vem kaj,samo to domenvamd a nimam ker v krvi ni bilo nic drugace bi kaj rekli..Občasno ob pretakanju se mi anredi tudi nekakšna bulica in potem v 3sekundah izgine…nad/ob popku..
Obiskala sem tudi ginekologa prvič letos ravno zaradi tega so tudi to priporočali, rekel je da čudno da imam tako dobro …karkoli ze ..glede na to da sem tako bolna..ko me je pregledoval notri me je tako bolelo cim je sel proti levemu loku ob vagini in desnemu ..desno še ne tako..levo pa groooozno najdel pa spet ni nic .Če kdorkoli karkoli ve naj mi lepo prosim pomaga/ svetuje:( hvala

Spoštovani!

Tole ni pogovorni forum in odgovarjamo strokovnjaki, zato vam odgovarjam moderatorka tega foruma. Glede na težave, ki jim imate in odsotnosti morfoloških sprememb, gre za funkcionalne motnje. Če vas tako bremeni, kot ste napisali, je res psihiater tisti zdravnik, ki vam bo lahko največ pomagal. Glede kandide pa samo to: vse procedure so nestrokovne, zdravljenje pa nepotrebno.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

http://pza.si/Clanek/Motnje-prebavil-2-del.aspx

tukaj pa piše da je slabost in bruhanje. kaj zdaj drži .

Spoštovani,

popolnoma normalno je, da ste shujšali, če niste imeli apetita in niste jedli. Tudi funkcionalne motnje, ki povzročajo bolečino in zaradi tega neješčnost, vodijo v hujšanje. Običajno je pri hudih organskih boleznih tako, da človek nekaj časa je in hujša. Ni bistvena razlika to, ali hujšate ali ne, ampak to, da so izvidi morfoloških preiskav normalni.
Glede pomanjkanja snovi bi vam rekla, da je mogoče neravnovesje v vnosu različnih snovi v telo najbrž večkrat vzrok za težave. Telo deluje tako, da skuša obdržati koncentracije potrebnih snovi v mejah, ko lahko normalno deluje. Zato so potrebni različni procesi v telesu, kar najbrž ima kakšen vpliv na naše počutje. Tega ne znamo izmeriti, zato tudi ne znamo ukrepati.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni!

Pri meni težave še niso šle tako daleč, so pa vseeno dovolj pogoste, da me je začelo zelo skrbeti kaj je z mano, poleg tega bi rada zadeve urejala preventivno. Stara sem 25 let. Moj življenjski slog: veliko veganskih/vegeterjanskih receptov, sadje, smutiji, zelenjava, tu in tam kakšnem jogurt, pijem veliko čajev, od beljakovin avokado, leča, fižol, ribe, redko piščanec, veliko se ukvarjam s športom (tek, tenis, zumba,..), občasno se pregrešim s sladkarijami, ne jem mastno, ne kadim, ne pijem, kavo nikoli ne pijem na tešče in spijem eno (izjemoma dve) na dan, s stresom se dokaj dobro spopadam, sem srečna z življenjem, tudi jem večinoma počasi, večkrat na dan po malem, tablet ne uživam, razen kontracepcijske. S prebavo nimam težav, grem redno in z lahkoto na blato enkrat po zajtrku, ponavadi še enkrat popoldne. Imam pa nekaj težav z vetrovi, ki so tihi, imajo pa pogosto smrdeč vonj. Skratka, ob prostem času me zelo zanima zdrava hrana, zdravo življenje in vsi mi pravijo kako zdravo živim in vedno sem bila zdrava, sedaj pa se je začelo in nikakor ne najdem vzroka.

Začelo se je s parimi želodčnimi napadi (predvidevam, da je šlo za želodec), ki so bili dokaj sprejemljivi (trajali so 10 minut, enkrat na dan, ne po hrani, kar tako enkrat ali dvakrat sredi dneva). Predvčerajšnim in včeraj zvečer pa je prišlo do res hudo bolečega napada, želela sem že iti dežurnemu, trajal je nekje 1 uro. Jedla sem 3 ure prej, navaden jogurt z banano, eno figo in malo ovsenih kosmičev. Po hrani me ne tiši, zadnje dni se izjemno pazim, ne pijem kave, ne jem sladkarij, jem zelo počasi in pazljivo. Bolečina pride kar tako, naenkrat, včasih ko pijem vodo, tako da že v vodi iščem razloge. Bolečina se nahaja tik pod rebri, v sredini, med rebri spodaj (nisem ziher, da je to želodec, bolj me spominja na trebušno prepono). Umes me ne boli, sam ko se pojavi napad oz bolečina. Je možno, da so ti napadi od trebušje prepone ali kaj? Je možno, da to pride od pitja mrzle vode iz pipe? Sem mogoče staknila kakšno bakterijo, kje bi jo lahko dobila? Kaj mi priporočate, da jem čez dan, da bo bolje? Kkao je s pitjem lanenega semena in ingverja-ni ingver premočan? Kaj pa koprivin čaj za razstrupljanje? Je možno da se mi pri teh letih kar naenkrat pojavi intoleranca na kakšno hrano, npr. mlečni izdelki, prej pa nikoli nobenih težav? Ne želim kar takoj zdravniku in na tablete. To vse skupaj je bilo seddaj nekje 10 bolečin v želodcu plus dva večja napada predvčerajšnjem in včeraj. Upam, da ne rabim kar takoj narediti panike, da je nekaj resnega.

Hvala za usmeritev. Ines.

Pozdravljeni

Intoleranca na laktozo se lahko pojavi kadarkoli prav tako tudi intoleranca na doloceno hrano. Slednje je zelo tezko domazati.

Glede na potek tezav vsekakor priporocam, da opravite uz trebuha in gastroskopijo. Razni caji za razstrupljanje in ingver itd. Ne bodo pomagali

Lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

New Report

Close