Pozdravljeni,
mislim, da sem Vam pisala že nekaj časa nazaj, vendar nisem dobila odgovora, zato se Vam ponovno oglašam.
Stara sem 21 let, visoka 164cm, težka 47kg. Že od leta 2008 imam občasne probleme z želodcem. Boli me takoj pod žličko, če kaj takega pojem (pašta s smetanovo omako, včasih me boli tudi če jem sam kruh, če pijem pijačo z mehurčki,..) včasih te stvari poškodijo, včasih pa sploh ne. Vse te težave povzroča tudi stres,.. sedaj ga je manj vendar ga je bilo pred leti zelo zelo veliko (šola, ljubezen,… in ker sem taka osebnost se me stres loteva še hitreje) sumim, da je meddrugim tudi stres povzročal bolečine.
Nazdanje, ko sem bila prid osebni zdravnici mi je napisala napotnico za gastroskopijo, (cca 3 mesece nazaj) vendar še nisem šla saj mi je takrat tudi napisala 3 škatle Nolpaza in mi zelo pomagajo amapak samo če jih redno zjutraj na tešče jemljem. Če pozabim 2-3dni jemati imam že probleme … šedaj imam še zadnjo škatlo Nolpaze, potem pa nevem kaj naj – večno Nolpaze tudi nemorem jemat.
Naj opišem še bolečino: stiskajoča, včasih pekoča, pod žličko, intenzivnejša če stojim, se premikam,… ko se vležem potem hitro mine….ZANIMA me še, ali je mogoče želodec tudi krivec, da me občasno rahlo boli za prsnico?? Zdravnica je rekla, da ja, vendar me zanima še drugo mnenje.
Kaj mi svetujete?
LP
pozdravljeni
vsekakor vam svetujem, da opravite gastroskopijo. na podlagi izvida vam bodo nato lahko svetovali. vsekakor je pri refluksni bolezni lahko prisotna pekoča bolečina za prsnico.
lp