Najdi forum

Želodec?

Pozdravljeni!

Imam dilemo. Že nekaj časa me boli zadnje levo rebro (če ne štejem spodni dve kratki rebri), in sicer na sprednji strani (tista, ki sega proti popku). Boli me na otip, včasih tudi, ko v določenem položaju pri ležanju, ali pa ko delajo določene mišice (potegnem trebuh noter in ven). Udarca nisem imela. Kaj menite, izhaja to iz hrbtenice ali ima kaj povezave z želodcem? Kar se tiče želodca, bila sem na gastroskopiji pred 10-leti, pri šestnajstih, ker mi je blo slabo, ko sem zaužila kakšen obrok (se mi zdi, da sem jedla kar na pamet, nisem čutila lakote, itd). Na gastroskopiji niso ugotovili nič, je pa zadeva minila po nekaj mesecih. Sedaj imam občutek, da imam želodec hitro napolnjen, ne morem pojesti velike količine hrane naenkrat, ko se najem je trd in napihnjen, boleč na dotik ampak po določenem času neha boleti . Čutim pritisk na področju bolj levo od želodca, zgage nimam. Bruham ne, niti mi ni slabo, prebavo imam dokaj normalno, hujšam ne, sem pa shujšala po terapiji z Euthyrox. Se mi zdi, kot da je želodec nekako obremenjen in se sedaj tako čudno obnaša. Bi lahko šlo za simptome kakšne resne bolezni? Naj povem, da odkar imam težave s ščitnico (raven hormonov je sedaj ustrezna), se bojim, da bom hudo zbolela (rak, ipd.) in sem še bolj pozorna na vsako bolečino. Jezik imam bel. Ostalih težav nimam.

Spoštovani,

nič se vam ni treba bati. Če je vaša teža stabilna, potem jeste dovolj in ni potrebe, da bi se naenkrat bolj najedli.
Ne razumem povsem, na katero lokacijo mislite, saj proti popku ne sega nobeno rebro. Mišice trebušne stene so lahko tudi boleče, ne samo organi, ki ležijo v trebuhu. To ni nek bolezenski znak, ki naj bi vas skrbel, je vse v najlepšem redu.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close